22-09-08

zaterdag 27/09 - afsluiter ZOMERseizoen

A.s. zaterdag 27/09 sluiten we het zomerseizoen af zoals we het begonnen zijn: in de Vlaamse Ardennen.

Afspraak carpool om 11h00 voor een sympathiek ritje (+/- 80 km) en waardige après !

Wij rekenen op een knaller van een afsluiter en dus op uw talrijke aanwezigheid.

Laat even weten of u komt ! groet, Christoph

11:20 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (35) |  Facebook |

19-09-08

World Championship Cycling for the Medical and paramedical professions

Afgelopen zondag werd in de gemeenten Herderen en Gnoelselder, deze liggen vlakbij Riemst voor de mercators onder ons, het WK voor medische beroepen georganiseerd. Een stel goede benen en een diploma (dier)geneeskunde, farmacie, tandheelkunde of kinesist volstaan om deel te nemen aan deze wedstrijd. Voor hen die dus denken dat Tyler Hamilton, Riccardo Ricco en VDB als "top"-spuiters hierdoor favoriet waren voor de eindwinst hebben het dus goed mis. Weken voor dit WK was het hoopgevend om te horen dat Samson Van Landeghem, Gilles Cervello Hertoghe, Danny de Killer en JP,topkandidaat briek 2008, zich naar bloedvorm trainden om samen met mij het WK naar onze hand te zetten en in alle leeftijd-catergorieen de wereldtitel te behalen. Een uur voor de start was geen enkele rood-blauwe te bespeuren in de sporthal van Herderen. Met een "light"-remy gevoel besluit ik samen met Carl Moors om ons op te warmen en het parcours te verkennen. Zonder het te beseffen verschijnen we net op tijd terug aan de start. 

 

De officials van de KVWB scheiden categorie A en B. De A-groep (tot 39 j - een 25-tal deelnemers) start een 2 tal minuten voor groep B (van 40 tot 49j een 35-tal deelnemers). Mijn buur aan de start ziet naar mijn hartslag (130) schattert "amai gi zijt noooch zenuaaatiiigeeeer dan ich" are lap mijn hartslag naar 150.... Pang startschot, ik schiet als een komeet uit de start blokken en floeps ik rij onmiddelijk aan kop ( hoge hartslag, heb zijn voordeel zou Cruyf zeggen)..... deju deju, da kan toch nie ik onmiddelijk handen op het stuur en inhouden maar waar blijven ze..... een km of 2 verder steekt er eindelijk een beer met op zijn rug "physian.de" mij voorbij, haha den duits is er ook bij. De snelhied gaat omhoog wij rijden nu rond de 50km per uur. Ik plaats me rond de 10de plaats in de groep, de hartslag blijft onder overslag. "das ok" stel ik me gerust. Na 3 haakse bochten rijden we lichtjes bergop met een forse wind pal op kop. Het tempo zakt tot 22km per uur en het peleton krimpt volledig in elkaar op enkele seconden. Het is oppassen om niet te vallen. Er komt wat duw en trek werk aan te pas. Na deze zeer lastige strook, draaien we rechts af en klimmen we richting centrum van Herderen. Het peleton waait hier breed over de weg en het tempo schiet opnieuw richting 40km per uur.  Op het einde van dit stuk draaien we scherp links voor het steiltste stuk van het parcours. Velen schakelen hier naar binnenblad maar ik voel mijn trappers niet en schiet op mijn 53- 21 naar boven, vele leken stil te staan. Als 10de passeer ik de meet. "komaan papa goe bezig! roep onze Lucas" nog 11 ronden.

 

De volgende 2 ronden gaat het tempo de hoogte in. We rijden tot 60km per uur op sommige stukken. Op dit snelste stuk steek ik mijn drinkenbus naast mij houder.....ploef mijn bus op de weg.....  "Scheisse, klooooootza" verschillende oerkreten worden naar mijn koppeke gegooid, nu ja het zei zo niet zeveren doortrappen! Na elke bocht is het fors optrekken en kijk ik Fons-gewijs om of er nog mannen in mijn wiel zitten. Ik voel me goed! Ik rij steeds rond de 5de plaats behalve op het lastige stuk met wind op kop daar steek ik me steeds weg achter de grote beren. Het peleton bestaat uit britten, duitsers, fransen, limburgers, tchechen, nederlanders en ook heel wat belgen. Het is echt genieten. Na ronde vier breekt eindelijk het peleton en rijden we met 7 man weg uit groep B. Ik voel me euforisch, mijn hart pompt vollenbak. Na nog een halve ronde halen we groep A in. Als dit gebeurd in een normale koers (VWF, WAOD) mag groep A niet aanpikken en moeten ze B laten rijden. Dit gebeurde niet. We werden door hen een beetje opgehouden op de smalle wegjes en waardoor er uiteindelijk een hergroepering ontstaat. Het is nu een omvangrijke groep van 50 à 60 man. Alles is te herdoen. De snelheid blijft hoog maar in de bochten wordt het nu echt spannend. Het is echt wringen vaak schouder aan schouder, je breedmakend om op ideale wijze te caleren in de bochten, soms op 2 cm van stoep of in het gootje. Voor een bocht riek je de geur van verbrandde rubber. Elke ronde kijk ik uit naar de meet, vrouw en kinderen staan daar op post om papa vooruit te schreeuwen! Ze houden dan toch van de fiets. 

 

Vanop mijn positie in het peleton stel in onthutst vast dat op het lastige stuk er telkens mannen proberen weg te demareren, het zijn kanjers van sportmannen. Ik ben dan telkens blij dat ik in het wiel kan zitten en haal op dit stuk mijn hoogste hartslagen. Op het steilere klimmetje blijft het goed gaan zo goed dat ik na ronde 5 of 6 zelfs als 1ste over de meet kom. Ik droom van een podium..... en zo gaat het elke ronde verder. Maar op de makkelijke stukken komen er steeds meer en meer renners uit de achtergrond die je willen voorbijsteken en als je zelf je voorganger niet voorbij rijdt verlies je telkens een paae plaatsen. Het wringen in de groep gaat moeizamer en vraagt opperste concentratie. Ik verlaat mijn top 5 positie en zak terug tot 10de -15 de plaats. De koers begint te wegen. We zitten in ronde 9. Ik probeer nog wat extra te eten en te drinken. Ook het klimmetje begint nu ook moeizaam te gaan en de benen voelen zwaar. Zou een er nog een podium in zitten? Zeker en vast en bijt in het achterwiel van mij voorligger. 

 

Na 74km begint mijn moteur even te sputteren. Op een snel stuk moet ik even op de trappers gaan staan om een gat van 15 meter dicht rijden. Het gaat moeizaam en haal nog net het wiel van ein sehr gro§e duitsers met opschrift "Gymnasium.de"' onder de adelaar met rood geel zwarte-band! Na 78km (einde van ronde 11) op het zeer lastige winderige stuk komt de man met den hamer en geeft mij een dreun waardoor ik het peleton met nog 30 man moet lossen. Klote klote klote, shit shit shit. Alle vloeken zijn goed om mijn teleurstelling uit te kramen. Ik had op dat moment een gemiddelde van 37.5km per uur. Ik maak als laatste die niet uit de wedstrijd werd gehaald de 88km vol met een gemiddelde van 36km per uur. Maar ik heb met volle teugen genoten van mijn eerste koerske! Het is zo opwindend dat ik het iedereen kan aanraden. Het kan niet anders dat je van dit soort ritjes sterker wordt. Aan de meet waren mijn kinderen zichtbaar ontgoocheld dat papa plots niet meer in het peleton zat...maar als laatste over de meet kwam Oscar, 3.5 j, was vol onbegrip dat hij niet mocht meerijden in het kinderzitje!

 

 

Koen

 

 

19:39 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

16-09-08

27 november : Reetzwetersavond !

Beste Reetzweters,

 

Wij willen William graag uitvoerig in de bloemen zetten en hem op gepaste wijze bedanken voor zijn 3jaren voorzitterschap.

 

Namens het net opgerichte bestuur (meer info later) nodig ik u allen uit hem op een staande ovatie te tracteren op onze jaarlijkse REETZWETERSAVOND (diner + animatie).

 

Mag ik ieder vragen  ZATERDAG 29 NOVEMBER in zijn agenda aan te kruisen !

 

Staan eveneens op het programma :

·         Eerste beelden van de bergritten rond en op de IZOARD

·         Eerste beelden van de bergritten in de DOLOMIETEN

·         Verkiezing RZ, Doorbraak, Pechvogel en Briek 2008

·         Voorstel bergritten 2009

 

Meer gedetailleerde info volgt weldra. Hou alvast die datum vrij !

 

Met vriendelijke groet

Christoph

 

20:10 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-09-08

nieuwe voorzitter Reetzweters, Christoph Van Dessel

Beste Reetzweters,

Vrijdag laatstleden schreven we opnieuw Reetzwetersgeschiedenis.  Die avond stond ik mijn taken als voorzitter namelijk af aan mijn opvolger, Christoph Van Dessel.  Hoewel we onszelf als een democratisch clubje beschouwen geloven we niettemin in de voordelen van een dictatoriale democratie.  Christoph werd namelijk unaniem verkozen door de Raad der Wijzen, Reetzweters die hun sporen in de voorbije jaren verdienden en nog steeds hun steentje bijdragen aan de evolutie van onze club.  Diezelfde Raad der Wijzen werd op zijn beurt democratisch  samengesteld door AL mijn hersencellen.  Tijdens een geheime meeting ten huize van ondergetekende kreeg Christoph het volledige vertrouwen om onze club naar andere en nieuwe hoogtes te brengen.  Hoewel sommigen kunnen opperen dat de opvolging op zijn Poetins' werd geregeld, hebben we met Christoph de ideale voorzitter.

Christoph is reeds een viertal jaar actief lid van de Reetzweters en evolueerde in die vier jaar tot een topper van jewelste.  Op sportief vlak staan de volledige Ronde van Vlaanderen, de Marmotte, Les 3 Ballons, LBL en andere klassiekers/bergen op zijn palmares.  Als Reetzweter organiseerde hij in zijn tweede jaar de bergtocht doorheen de Italiaanse Alpen, triomfeerde hij vorig jaar als Briek 2007 (is waardering voor degene die achter de schermen het meeste doet voor de club) en zal hij dit jaar als Reetzweter van het jaar gekroond worden.  

Daarenboven onderhoudt hij reeds meer dan 1 jaar onze website en zorgt hij via zijn motivatie en enthousiasme voor massale opkomsten, getuige de talrijke deelname aan Amstel Gold Race en andere klassiekers.  Al wie met Christoph ging mountainbiken of op donderdagavond de gelegenheid had om met hem enige potten gerst te nuttigen, weet dat hij niet alleen sportief maar tevens sociaal is ingesteld.

Hoewel hij een competitief resultaatsgedreven sportbeest is, beseft hij als geen ander dat een wielerclub gedragen wordt door een clubgebeuren.   Samen met het terug lanceren van een groep 3 behoort het verder ontwikkelen van het clubgevoel tot de centrale thema's van zijn programma.  Christoph wenst dus geen voorzitter te zijn van louter groep 1, integendeel hij staat er op een kader te creëren waarin ieder maximaal kan genieten van zijn favoriete sport.

Ons clubke is dus sinds vrijdagavond verzekerd van een nieuwe wind, een verse gedrevenheid, een aanstekelijk enthousiasme die ons op alle niveau's zal aanwakkeren om te genieten van het mooiste op aarde ... de fiets, de fietsmakkers, de uitdagingen, de man met de hamer, den trappist achteraf, het landschap en niet te vergeten onszelf!

Leve de Reetzweters!

Willy (voorzitter Reetzweters 2005-2008; mede-coördinator groep 3 en clubritten 2008-2009)

21:21 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Donderdagavond

beste allen,

Graag uw aandacht voor volgende aanpassing op donderdagavond :

* op 18/09, 25/09, 02/10 en 09/10 : rit 50 km op het 'winterparcours' (openbare weg) ; verlichting voor-en achteraan alsook fluovestje verplicht; vertrek & 20h00 op DK, cruisesnelheid max 32 km/h: iedereen welkom !! (voor de "sterkere" renners onder ons, neem u MTB!! voor wat meer weerstand);

* vanaf 16/10 : spinning en krachttraining, meer info later

groet,

Christoph

17:52 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-09-08

DE CRIQUE 2008

Na de Dolomiti 2008 was er in het RZ-peloton nog maar weinig enthousiasme en motivatie te vinden voor één van de mooiste en zwaarste tochten in ons land, “de crique”, oftewel 175 km – 24 geregistreerde hellingen – 3.300 hm in de omgeving van La Roche.

 

’s Morgens om 6u alleen vertrekken naar La Roche, al zeg ik het zelf, je moet er karakter voor hebben, vraag maar aan de Vloe die hetzelfde deed enkele weken geleden voor L-B-L.

 

Eenmaal de startpositie ingenomen in de aparte startvakken spotte ik zowaar onze vriend Herman. Ik vroeg hem dat hij van plan was om tijdens de rit niet te drinken want in zijn bidonhouders waren geen drinkbussen te merken. Een luide Mechelse vloek was het gevolg en Herman maakte rechtsomkeer door de wachtende massa op zoek naar zijn bidons ...

 

Ik zou hem pas terugzien na 70 km, tijdens de beklimming van de verschrikkelijke Haussire, stoof hij mij voorbij. Awel Herman alles bon – Jaja, na nog wel he mo we zulle strek nog es zien want het is veul te werm.

 

Na het illustere duo, Roche à frène gevolgd door de Rideux (zie Sean Kelly) na zowat 125km was het beste bij mij eraf. De warmte maakte het nog eens extra zwaar, ik heb nog nooit zoveel fietsers langs de kant zien zitten en/of te voet de helling zien opstrompelen.

 

Uiteindelijk hebben we allebei de finish en onze doelstelling behaald; Herman een gouden everzwijn in een tijd van ongeveer 6u10min (gem 28,5) en ikzelf een zilveren zwijntje met een tijd van 6u48min (gem 25,2).

 

PS : Veel dank aan de vriendelijke mevrouw die mij luid toejuichte op de Côte de Hives (volgens mij was het dezelfde van de Grossglockner ...)

 

 

Filip

08:58 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |