14-09-08

nieuwe voorzitter Reetzweters, Christoph Van Dessel

Beste Reetzweters,

Vrijdag laatstleden schreven we opnieuw Reetzwetersgeschiedenis.  Die avond stond ik mijn taken als voorzitter namelijk af aan mijn opvolger, Christoph Van Dessel.  Hoewel we onszelf als een democratisch clubje beschouwen geloven we niettemin in de voordelen van een dictatoriale democratie.  Christoph werd namelijk unaniem verkozen door de Raad der Wijzen, Reetzweters die hun sporen in de voorbije jaren verdienden en nog steeds hun steentje bijdragen aan de evolutie van onze club.  Diezelfde Raad der Wijzen werd op zijn beurt democratisch  samengesteld door AL mijn hersencellen.  Tijdens een geheime meeting ten huize van ondergetekende kreeg Christoph het volledige vertrouwen om onze club naar andere en nieuwe hoogtes te brengen.  Hoewel sommigen kunnen opperen dat de opvolging op zijn Poetins' werd geregeld, hebben we met Christoph de ideale voorzitter.

Christoph is reeds een viertal jaar actief lid van de Reetzweters en evolueerde in die vier jaar tot een topper van jewelste.  Op sportief vlak staan de volledige Ronde van Vlaanderen, de Marmotte, Les 3 Ballons, LBL en andere klassiekers/bergen op zijn palmares.  Als Reetzweter organiseerde hij in zijn tweede jaar de bergtocht doorheen de Italiaanse Alpen, triomfeerde hij vorig jaar als Briek 2007 (is waardering voor degene die achter de schermen het meeste doet voor de club) en zal hij dit jaar als Reetzweter van het jaar gekroond worden.  

Daarenboven onderhoudt hij reeds meer dan 1 jaar onze website en zorgt hij via zijn motivatie en enthousiasme voor massale opkomsten, getuige de talrijke deelname aan Amstel Gold Race en andere klassiekers.  Al wie met Christoph ging mountainbiken of op donderdagavond de gelegenheid had om met hem enige potten gerst te nuttigen, weet dat hij niet alleen sportief maar tevens sociaal is ingesteld.

Hoewel hij een competitief resultaatsgedreven sportbeest is, beseft hij als geen ander dat een wielerclub gedragen wordt door een clubgebeuren.   Samen met het terug lanceren van een groep 3 behoort het verder ontwikkelen van het clubgevoel tot de centrale thema's van zijn programma.  Christoph wenst dus geen voorzitter te zijn van louter groep 1, integendeel hij staat er op een kader te creëren waarin ieder maximaal kan genieten van zijn favoriete sport.

Ons clubke is dus sinds vrijdagavond verzekerd van een nieuwe wind, een verse gedrevenheid, een aanstekelijk enthousiasme die ons op alle niveau's zal aanwakkeren om te genieten van het mooiste op aarde ... de fiets, de fietsmakkers, de uitdagingen, de man met de hamer, den trappist achteraf, het landschap en niet te vergeten onszelf!

Leve de Reetzweters!

Willy (voorzitter Reetzweters 2005-2008; mede-coördinator groep 3 en clubritten 2008-2009)

21:21 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dank aan de Willy Willie, Willie, Willie, zingen de Reetzweeters. Dank voor de 3 mooie jaren! De nieuwe voorzitter kon dan ook niet anders dan U, wegkapitein van den 3 te maken....

Koen

Gepost door: Koen | 14-09-08

Van harte Christophe en bedankt Willy!

Gepost door: Johan Nolf | 15-09-08

Willy, bedankt voor je leiderschap van de afgelopen jaren. Hoera voor de nieuwe voorzitter !

Gepost door: Dennis | 15-09-08

thanks en statuten? Thanks willy voor alles,ook al ben ik zelf nog maar een groentje. Aan de nieuwe voorzitter,idd gekozen op zijn poetin's,zal wel typisch voor de reetzweters zijn...vraag ik of "mechels dialect"toegelaten zal zijn in de nieuwe statuten van de club? Anders volg ik een cursus ABN .
Aanwezig op zat.29npvember.
Sportieve groeten,Herman Ventoux
ps:ik rij morgen koers in zaventem ! volledig afgesloten parcour! Ik ben dus nog niet uitgeblust!!

Gepost door: andries HERMAN | 18-09-08

De commentaren zijn gesloten.