01-09-08

DE CRIQUE 2008

Na de Dolomiti 2008 was er in het RZ-peloton nog maar weinig enthousiasme en motivatie te vinden voor één van de mooiste en zwaarste tochten in ons land, “de crique”, oftewel 175 km – 24 geregistreerde hellingen – 3.300 hm in de omgeving van La Roche.

 

’s Morgens om 6u alleen vertrekken naar La Roche, al zeg ik het zelf, je moet er karakter voor hebben, vraag maar aan de Vloe die hetzelfde deed enkele weken geleden voor L-B-L.

 

Eenmaal de startpositie ingenomen in de aparte startvakken spotte ik zowaar onze vriend Herman. Ik vroeg hem dat hij van plan was om tijdens de rit niet te drinken want in zijn bidonhouders waren geen drinkbussen te merken. Een luide Mechelse vloek was het gevolg en Herman maakte rechtsomkeer door de wachtende massa op zoek naar zijn bidons ...

 

Ik zou hem pas terugzien na 70 km, tijdens de beklimming van de verschrikkelijke Haussire, stoof hij mij voorbij. Awel Herman alles bon – Jaja, na nog wel he mo we zulle strek nog es zien want het is veul te werm.

 

Na het illustere duo, Roche à frène gevolgd door de Rideux (zie Sean Kelly) na zowat 125km was het beste bij mij eraf. De warmte maakte het nog eens extra zwaar, ik heb nog nooit zoveel fietsers langs de kant zien zitten en/of te voet de helling zien opstrompelen.

 

Uiteindelijk hebben we allebei de finish en onze doelstelling behaald; Herman een gouden everzwijn in een tijd van ongeveer 6u10min (gem 28,5) en ikzelf een zilveren zwijntje met een tijd van 6u48min (gem 25,2).

 

PS : Veel dank aan de vriendelijke mevrouw die mij luid toejuichte op de Côte de Hives (volgens mij was het dezelfde van de Grossglockner ...)

 

 

Filip

08:58 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

proficiat met jullie prestatie (en motivatie!). Ik stond de laatste 3 dagen enkel tussen 3h-9h s'morgens zonder pint in m'n handen...hik, leven de ontlading na een seizoentje fietsen !
groet,

Gepost door: Dessel | 01-09-08

Chapeau! Hela Filip, Herman

Hoed af, mannen! Super van jullie en ijzeren motivatie ook, na zware Dolomiti-trip. Wa gaf da eigenlijk na een week hoogtestage? Goei of vermoeide benen in de Crique?

Werner

Gepost door: Werner | 01-09-08

Mooi, mooi maar sommige RZ'ers zaten ook niet stil Respect, Herman en Filip, dat jullie de beentjes nog eens klaarstoomden om de Criq af te haspelen in sterke tijden! Ik vraag me wel af hoe Herman de winter gaat doorbrengen nu het aantal toerritten naar nul gaat....Zou hij ook een MTB-virus opdoen? Of is de fluit genoeg om het winter vet tegen te houden?
Van stil zitten gesproken: Liefst 4 Reetzweeters namen deel aan de duathlon te Hove: Alain "tis nie veur de janet" Sinet, Sael, Fons de Mortselse Moker en Koen lieten hun aanwezigheid niet onopgemerkt voorbij gaan in Hove: onder luide toejuiching van de Hovese inwoners (lees een massa volk) en opjuttende woorden van bekende VRT- sportverslaggever Dirk Gerlo en Lanzarot winnaar Bert Jamaer, eindigde de wortselaar uit Kazachstan 5de en Koen 3de, op enkele 10-tallen meters van de winnaar! Jan en Alain eindigden iets verder op in het pak. Volgend jaar maakt deze duathlon deel uit van de RZ-kalender. De foto's van dit major event kan je bekijken op www.atriac.be. Voor de cijfersneukers onder ons. 1600m lopen, 8km fietsen en nogmaals 1600m lopen . Fons 24min en Koen 22min16'

Gepost door: Koen | 01-09-08

Niet voor pannekoeken of reetwatjes !! Bedankt Filip voor het tof verslagje!Straf dat ge me voor zijt in het verslag en proficiat dat je de idd loodzware criq tot een goed einde bracht. Om de vraag van werner te beantwoorden: Ben liever de bescheiden zelve,maar ik word alleen maar beter naargelang het seizoen en de kilometers vorderen.Toch heb ik moeten knokken,vechten,afzien,zweten...voor dat "goud".Practisch volledig alleen gereden was het puur koers van km 1tot 175.Zelf nam ik een rustige start en was vergeten-hoe onproffesioneel-mijn meterke te starten wat ik uiteindelijk toch deed na 2,3km. Het was meteen deftig klimmen en velen gingen mij voorbij...ik denk dan altijd"worden ze dan nooit slimmer"? en ja hoor ik zo de overmoedige,de onervaren,de hevige,de te weinig getrainde eens halverwege voorbijrijden. Ik stond zelf te kijken van mijn snelle start voor mijn doen en zeker als je weet dat ik alles alleen reed.Was er al eens een groepke dan reden ze zin mijn wiel en weinigen pakte over.Dat irriteerde me zo dat ik er de eerstvolgende helling dan maar van door ging.. Op één van de vele hellingen zag ik negen renners op een lint rijden...op kop een vrouw... Ik ben daar los voorbijgereden en gevraagd "zijn jullie begot ni verlegen ene vraouwe op koep te laten rijeen??"Op de haussire kwam ik idd Filip tegen.Ik zei goeiendag en Filip antwoorde mij nog vrij fris"alles goed"? nu nog wel repliceerde ik. De tijd op de haussire wordt opgenomen maar dat intereseerde mij totaal niet,immers de prijzen waren aan de meet...maar met 13,64gem.had i kde klim goed doorstaan.
ZEER LEUK waren in het begin van de tocht de orgeldraaiers,en zelfs een mini orkest en veel plubliek langsde weg..Hier en daar werd gezongen onder een stralende zon was dat een leuke "hollandse sfeer"zeg! Na km 100 werd het minder leuk...24hellingen zijn verdorie veel,ik heb overal geprobeerd een goed tempo te onderhouden en wist dat ik nergens mocht verzwakken.uiteindelijk reed ik van het ene mikpunt naar het andere,zonder te durven kijken naar mijn gemiddelde om de druk niet nog hoger te maken want i ktwijfelde echt wel of ik een gouden tijd kon halen!Geloof me ,de gouden tijden zijn scherpe limieten,moeilijker dan in de marmotte waarmee ik niet wil gezegd hebben dat de Criq zwaarder is maar allezins die eerste 500 zijn verdorie geen pannekoeken. met nog 25km tegaan begoin ikte rekenen...godverdorie,dat wordt hier nog gas geven...de laatste 3hellingen reed ik voor wat ik waard was...de afdaling in Beffe reed ik zowaar de recordsnelheid uit mijn leven,81per uur! ik de man die geen risico's neem maar bon wie de afdaling van Beffe(zonder N) kent weet dat je daar veilig rechtdoor kunt dalen. De laatste 2hellingen was afzien want ik begon aan een nieuwe tijdrit...eens boven keek ik toch eens n h meterke.gem.27,6 ! schit...das te weinig? La roche nog 8km DALEN aan 5%. Idd,gas gegeven,nergens nog onder de 55 behalve de laatste 500mt als je onverantwoord nog tussen renners,plubliek en auto's moet tussen laveren...ik had op mijn horloge 6u.05min,dus normaal moest het binnen zijn... 1kwartier wachten en ik kende het verdict ! GOUD !! Eerlijk waar...tot mijn grote tevredenheid want ik had hier echt moeten voor knokken.. Dikwijls gedacht tijdens de tocht...WAAROM,WAAROM?? er zijn mooiere hobby's! waarom nietgenieten van de natuur,de Ardennen,een stromend rivieertje,een terraske met een lekker pintje...maar neen,velo rijden...wat een kl...hobby,man! Het kleine microbeke in mijn kop wilt maar niet kapot gaan...één troost...velen delen mijn ziekte!! Verdorie geen pannekoeken daar ! Mocht de reetzweters effectief meerijden ipv het op de kalender te zetten "als vulling"ik geef een fles champagene aan iedereen die goud haalt.Onze 2profs Koen en Dessel niet meegerekend ook al stuurde zij huin kat . Bedankt FILIP AERTS om mij te wijzen op de drinkbussen!!HEEL BELANGRIJK!!
Aanraden kan ik de Criq niet doen...33euro voor heel weinig..maar wel verschrikkelijk veel afzien. Wel veel Nederlandse meiden gezien..die zich afvroegen,heey,waar zijn al die reetwatjes?? zijn ze moe van een paar bergkes in Oostenrijk??
De dag erna ben ik het zuur uit mijn benen gaan rijden met groep 2! gezapig tegen 30per uur,80km.Alleen last van een "dolgedraaide mechelse?scheper".. Filip nietgezien,en ook niemand van de één! Tja,een seizoen duurt wel langer dan 4 of 5ritjes,he. De kelly kan ik wel aanbevelen!
Van de voorzitter eis ik dan ook driedubbele punten voor mijn geleverde prestatie dat na Oostenrijk en ondertussen had ik ook in het pajottenland nog een klassieker gereden.En heel de week naar het werk geweest per velo! Moeilijk te geloven misschien ,maar de zondagnamiddag stond ik als referee in 30c te fluiten,te lopen en te zweten...omdat sport gezond is,omdat sport leuk is!Lang leve voetbal ! mang levede voetbalwatjes!!
Volgend seizoen las ik een hoogtestage in kwestie van de CSC-boys te kunnen volgen.
Met sportieve groeten,HERMAN.
Filip,chapeau man! ps..wat een mooie fiets heb je toch !!
De cijfers van de CRIQ : 3000deelnemers! Slechts 1op6 haalt goud ! 1ste tussenpunt :gem.32,54-868steplaats!(eerste 500starten bevoorrecht)off.eindtijd 6.13.06 ;eigen tijd =zonder 3xplaspauze en bevoorradingen 6u.05min. off;gem =28,63 !
eindstand 467ste. (dwz,de laatste 100km 401renners voorbijgegaan) goud met nog 7min.overschot.

Gepost door: andries HERMAN | 01-09-08

duathlon Waarom organiseren we met de club is zelf geen duathlon? eventueel een winterduathlon (lopen/MTB/lopen)
Ik wil gerust mee helpen en zorgen dat er wat du en triatleten aan de start verschijnen!

oli

Gepost door: oli | 02-09-08

ook een NIET -REETWATJE !! GUY PARMENYIER DRIE reetzweters reden de CRIQ !! Ook GUY reed de criq uit en haalde zilver!proficiat !!!

Gepost door: andries HERMAN | 04-09-08

dedju Herman hebt gij nooit geleerd te antwoorden in t kert? Gij schreft dedju alted nen helen boek.

Gepost door: jossssssN°1 | 10-09-08

duat-jeannet-lon Mannekes 1600m lopen en 8 km fietsen: die ander gaste die ware nog geen 12 jaar zeker???!! Straks zitte gulle nog in den bak...............

Gepost door: jossssssN°1 | 10-09-08

De commentaren zijn gesloten.