27-05-08

Clubkampioenschap 1 juni 2008

Beste Collega-Reetzweters,

Nog enkele keren trainen en dan kennen we de enige échte eerste clubkampioenen van de Reetzweters.

Niet minder dan 38 !!! ingeoliede benen zullen te bewonderen zijn op de wielerpiste in Wilrijk volgende zondag. In bijlage de inschrijvingen zoals we deze gekregen hebben.

Gelieve te checken en indien er een fout is, gelieve dit uiterlijk tegen woensdagmorgen te mailen naar Vloe of Berre.

Opdat jullie de trainingen gerichter kunnen voorbereiden volgt hier de competitie :

  1. Afvallingskoers per categorie
  2. Individuele sprint (man tegen man)
  3. Ploegentrijdrit (ploeg tegen ploeg)

Als extraatje is er nog een Challenge, maar deze gebeurt buiten competitie.

We vragen alle deelnemers om zondag stipt om 9u30 aanwezig te zijn, 10 euro per volwassene mee te brengen en 5 euro per kind.

Indien vrouw, kind of nonkel Jos enkel komt supporteren maar niet eet, is het GRATIS. Indien de kinderen willen fietsen op het BMX parkoers, fiets meebrengen.

Train nog goed !

Vloe en Berre

23:33 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-05-08

Den 2 in volle bloei

Vorig jaar leek deze groep meer een op een familiefietstocht dan een groep van een fietsclub. Maar dit jaar is het andere koek. Als er minder dan 10 fietsers komen opdagen, vriest het -10° of doet er ne kleine zijn commnunie waar de dresscode een wielertenue van de Reetzweters is.

Zaterdag waren we ook weer met 12. Kampioenen van den 1 zakken af naar den 2. Nieuwelingen die in het begin van het seizoen amper 20km/u haalden in de tegenwind, rijden nu 102 km mee aan een gemiddelde van 31 ! Prachtige rit was het, veel bochtjes, veel wind, veel plezier.

Discipline. Iemand die met den 2 meerijdt weet wat dat betekent. Toekomen op de parking om 14u01 ziet alleen maar de achterkant van de fietsers en zal in zijn eentje wat kms moeten afmalen. Als ge niet roept voor een putteke in de weg, wordt er naar u geroepen en getierd. Kop rijden en laten aan kop rijden, we wisselen regelmatig af. Probeert ge de groep kapot te rijden, krijgt ge het aan de stok met ene GVN uit R en die is letterlijk de grootste van den 2.

Aan den toog voelen we ons na een paar pinten zo goed als den 1.

Goesting om dat allemaal eens in levende lijve mee te maken. Kijken naar het wegprogramma van den 2 en gewoon meerijden!

Tot één dezer,

Bernard

13:45 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

23-05-08

Tjakkaaaaaaa........!! (verslag LM)

Zaterdagochtend, vijf uur op. Door de stromende regen naar de carpool........ Het leven van een wielertoerist gaat niet over rozen. Met zeven 'Die Hards' naar Landgraaf om via een aantal omwegen uiteindelijk bij de inschrijvingen van Limburgs Mooiste aan te komen. Nog meer bekend volk; Marco en Bart D starten ook rond dezelfde tijd. Ik twijfel lang om de 100 kilometers te doen maar kies uiteindelijk met de Sael tóch om aan de 150 te beginnen. De Sael zal zich tijdens deze barre een aantal keren ontpoppen als mijn mental coach, zeg maar mijn persoonlijke Emile Ratelband. Zonder hem zou ik vier, vijf keer afhaken en het parcour van de 100 kilometer verder volgen maar telkens weet hij me opnieuw te overtuigen om door te zetten. We krijgen alles voor ons kiezen: De Ceuteberg, Camerig, hellingen van 15%, hellingen van 19%, karige bevoorradingen, regen, wind, kou, platte banden (!)......... er blijft ons werkelijk niets bepaard. Telkens opnieuw doemt 'Den Emile' op om mijn moraal boven het kritieke punt te houden. Na ruim zes uur door (een overigens prachtig) Zuid Limburg kan ik persoonlijk tóch terugkijken op een geslaagde zaterdag. Met speciale dank aan mijn mental coach...........Tjakkaaaaaa.....!!!

(aankondiging Bart Brentjens Challenge)
Misschien lijkt het een beetje vroeg om nu al over de dikkebanden fiets te spreken maar dit verdient tóch de aandacht. Op zondag 12 October ek. wordt in Eijsden (Zuid-Limbrug, NL) opnieuw de Bart Brentjens Challenge georganiseerd. Deze mountainbike marathon kan verreden worden over de afspranden 50, 70 én 100 km's. Tegelijk met de toerversie wordt de 100 kilometer als wedstrijd gereden met enkele 'kleppers' uit het internationale circuit als smaakmakers. Ik heb deze tocht vorig jaar gereden en was écht onder de indruk..... Het is een fantastische tocht die meer dan de moeite waard is. Om in te schrijven moet je er snel bij zijn, dit kan reeds vanaf heden op http://www.bartbrentjenschallenge.com/.
Aarzel niet en laat u overtuigen door uw goesting. Na een goed zomerseizoen zal de conditie in October nog goed genoeg zijn zeker?

Dennis Valerius

08:44 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-05-08

Komkommertijd

Is het komkommertijd of net niet ...

Den briek heeft deze week niks speciaal te melden, maar misschien heeft ú wel de behoefte e.e.a. te verkondigen :

- u wil ons laten hoe goed uw conditie wel is, en kijkt uit naar het clubkampioenschap omdat u orde op zaken wil stellen en/of een rekening te vereffenen hebt?

- u maakt vandaag dankbaar gebruik van de spoorstaking, bent dus thuis gebleven en profiteert ervan om wa bij te trainen ? Share your where-abouts!

- u bent vreselijk zenuwachtig deze week, want u kijkt uit naar de match van donderdag op de Bosuil en weet dat onze Reds reeds nú met het mes op de keel spelen ...

- u kijkt uit naar de match van donderdag, en hoopt dat dit het definitieve einde betekent van stamnummer 1 ... you wish!

- u vraagt zich af of onze voorzitter nu echt zo vaak in het 'zwart' traint, en weldra op donderdag de kop trekt met den 1 ?

- u keek met aandacht naar het nieuws over het daguitstapje van de Sossen in Planckendael en vindt dat misschien een goed idee voor een RZ event ?

- u denkt voortaan 2x na alvorens u nog eens aandringt op een s..partijtje met uw vrouw - check : http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/282302/...

Hou u niet in - u kan hier uw ei kwijt.

gegroet, Briek 2007

12:13 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

09-05-08

Limburg's Mooiste 17/05

Cyclisti,

Volgende week zaterdag 17/05 staat de "LIMBURG's MOOISTE" gepland (voor alle groepen!) - www.limburgsmooiste.nl

Afspraak 6h00 Carpool.

Naar het voorbeeld van de Amstel, zouden we het fijn vinden dat jullie massaal aanwezig zijn ... U komt toch ook?!! Laat even iets weten.

groet, Briek 2007

18:57 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

06-05-08

Lees ALLE berichten

Hi all,

ter info: inmiddels wordt de website veelvuldig gebruikt en wordt me steeds vaker (en terecht!) gevraagd om nieuwe berichten te plaatsen. Scroll dus regelmatig naar beneden als u op de hoogte wil blijven van de laatste updates !

- info/oproep Dolomiti

- info/afspraak Tillf-Bast.-Tillf

- verzoek tot reactie op uitnodiging CLUBKAMPIOENSCHAP op de piste!

gegroet, Briek 2007

15:39 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Dolomiti 2008

Beste Reetzweters,

Op dit moment zijn er 23 Reetzweters ingeschreven voor de Dolomiti 2008 !   Wij zijn nog op zoek naar één of meerdere wielerfanaten die deze geweldige groep willen vervoegen ! Kennen jullie fietsers; of heb je zelf interesse om deel te nemen; aarzel dan niet om zo snel mogelijk contact op te nemen met een van de initiatiefnemers (Danny, Guy of Bo)!  Willen jullie asap doorgeven wie zich geroepen voelt om het geweldige landschap van de Italiaanse Dolomieten te doorkruisen !

Met toppers als de MONTE GRAPPA; PASSO DURAN; PASSO FEDAIA; PASSO SELLA; PASSO PORDIO; PASSA GARDENA (allen maken zij deel uit van het geweldig mooie Sella Massief); PASSO DI FURCIA (beklimming van de Kronplatz; aankomstplaats van een van de ritten van de Giro d'Italia 2008); PASSO DI STALLE (grens Italië-Oostenrijk) en als toetje de GROSSGLOCKNER 2504 m met uitbreiding mogelijk naar HEILIGENBLUT en WINKL  !!

Je ziet het een uitstap om nooit te vergeten en zeker niet te missen !  

Bedankt alvast voor uw medewerking !

Gr, Danny, Guy en Bo

15:33 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |