26-05-08

Den 2 in volle bloei

Vorig jaar leek deze groep meer een op een familiefietstocht dan een groep van een fietsclub. Maar dit jaar is het andere koek. Als er minder dan 10 fietsers komen opdagen, vriest het -10° of doet er ne kleine zijn commnunie waar de dresscode een wielertenue van de Reetzweters is.

Zaterdag waren we ook weer met 12. Kampioenen van den 1 zakken af naar den 2. Nieuwelingen die in het begin van het seizoen amper 20km/u haalden in de tegenwind, rijden nu 102 km mee aan een gemiddelde van 31 ! Prachtige rit was het, veel bochtjes, veel wind, veel plezier.

Discipline. Iemand die met den 2 meerijdt weet wat dat betekent. Toekomen op de parking om 14u01 ziet alleen maar de achterkant van de fietsers en zal in zijn eentje wat kms moeten afmalen. Als ge niet roept voor een putteke in de weg, wordt er naar u geroepen en getierd. Kop rijden en laten aan kop rijden, we wisselen regelmatig af. Probeert ge de groep kapot te rijden, krijgt ge het aan de stok met ene GVN uit R en die is letterlijk de grootste van den 2.

Aan den toog voelen we ons na een paar pinten zo goed als den 1.

Goesting om dat allemaal eens in levende lijve mee te maken. Kijken naar het wegprogramma van den 2 en gewoon meerijden!

Tot één dezer,

Bernard

13:45 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ik was er zaterdag bij en kan onderstaande bevestigen : vooral proficiat aan die 'nieuwelingen' waarnaar Bernard refereert. Knap!
Verder stelt den Berre hier misschien voorbeeldje aan den 1 ? :-) : naast het individueel trainingsprogramma ook -waar mogelijk - ruimte vrijmaken om samen te rijden ... a.s. weken (piste/ Lienne et Amblève/ 3 Ballons) vormen hiervoor de ideale omstandigheden lijkt me.
groet

Gepost door: Dessel | 26-05-08

Over discipline gesproken: ik heb jullie idd om 14u01 de parking zien afrijden en daarna niet meer teruggezien... Volgende keer dus op tijd!

Gepost door: Kenneth | 26-05-08

wa doet ge als ge DK nadert om 14.01.30 en den 2 het padje al zietafrijden: gewoon uwen auto in de gracht parkeren, vliegensvlug uw fietsschoentjes aandoen en vergeten van een poeierke in oe drinkbus doen. Terugkomen en zien dat uw deur nog openstaat en uwe portefeuille en GSM op de passagierzetel liggen (mankeert enkel een pijl met "bedien u"!). Dat maak je ook allemaal mee met den 2. Heel leuk ritje!

Gepost door: Vloe | 26-05-08

Verslag, Jean Nelissen Classic: "Mooi, mooi, mooi..." We waren met drie om 5,30u vertrokken in Massenhoven richting Luxemburg (Jean Phillipe: dubbele punten voor Guy Parmentier en Werner? - derde man was uitgenodigd door Guy).
'K Wist niet dat Luxemburg, ons buurland en Groothertogdom, zo mooi was. Vianden, 8.30 u, vertrekplaats en tijdstip! Rustig en schilderachtige taferelen: kronkelende rivier, nette kleurrijke huisjes, kasseien die de Middeleeuwse ouderdom van Vianden verraden. Vianden het paatsje van Victor Hugo...
Wat volgde was het zelfde verhaal. Mooi, prachtig, schitterend.
Weliswaar overgoten met sportieve hoogtepunten: De ene schone beklimming na de andere, maar uiteraard telkens afgewisseld met de ene schone afdaling na de andere...
"Altijd" op uitstekende wegen en zo goed als zonder auto's. Zo hadden we nog nooit een toertocht meegemaakt, herhaalden we steeds maar! Eigenlijk veel leuker dan de drukke Amstel Gold en Limburgs mooiste. Hier rijden we in alle rust en lijkt alles nog puur! "'t Is wel ver rijden voor één dag", sprak Guy. "Ja, 2.15 onderweg is slechts een half uur langer dan bijvoorbeeld de Sean Kelly", antwoordde de optimist in mij. Maar 't is de moeite waard. "Hier kunnen we volgend jaar met de voltallige club een uitstap plannen". Vrouwen en kinderen kunnen dan meekomen en we maken er een weekendje van. "Genieten , dat wordt genieten!". Zo ontstaan ideeen, door te verkennen, te doen, in dit geval te fietsen. Want dat moest wel gebeuren. 205 km reden we over circa 15 hellingen van tussen de 3 à 6 km. Er waren ook kortere afstanden van 80 en 165 km. Een beetje te vergelijken dus met Den Amstel of Limburgs Mooiste... Maar veel mooier. Mooi, Mooi Mooi was het. Kalendermakers, buig jullie over de Jean Nelissen Claissic. Die staat nu al geprogrammeerd op 16 mei 2009...

Groet
Werner

Gepost door: Werner | 27-05-08

Bloedend hart... Hey Werner ! Groot gelijk als ge de JN als een topper beschouwt.Idd,ardennen en luxemburg zijn ideal om te rijden,veel interessanter dan sommige classics waar gewoon teveel volk is om veilig te rijden. Blij een verslag te lezen en proficiat aan Guy,die man verdient dubbele punten! Zelf moet ik nog een weekje revalideren en ook al mag ik normaal niet rijden,met één schouder kunt ge de ventoux ook beklimmen,he..Na 14juini hoop ik weer den 2 te mogen vervoegen en concentreren we ons op de marmotte.Welke reetzweters gaan er eigenlijk mee. Ps;ik ken een fantastisch knap parcourke in Beffe dewelke ik binnenkort afpijl.Berggeiten zullen zich uitleven maar ook andere zullen genieten..29juini..staat er niks gepland op de RZ-kalender. Groetjes HermanVentoux

Gepost door: andries HERMAN | 27-05-08

de locatie lijkt me inderdaad interessant...

Gepost door: Vloe | 27-05-08

Beste Werner en Guy,

Vooreerst proficiat met jullie fenomenale prestatie van 205 km in redelijk heuvelachtige omgeving. Hoewel ik jullie beiden ´marathonmannen´, dubbele RZ punten wel zou gunnen voor zo´n knalprestatie, kan ik de regels niet veranderen. Elke deelname aan een vooraf geplande RZ activiteit zal met dezelfde punten worden beloond, maw 50ptn of je over de 200km of de herstelrit hebt meegereden. Het blijft te moeilijk om elke activiteit naar persoonlijke waarde te quantificeren. Volgend jaar present op de JN!

mvg

Jp

Gepost door: JP | 27-05-08

punten Misschien moeten we volgend jaar ons klassement wat diversifiëren ?Bv. "Bergpunten" als je in de Ardennen fietst (mits op RZ kalander!), "blunderpunten" voor stoten zoals de Vloe, "toogpunten", enz. Moeten we bij gelegenheid is bespreken ... aan den toog !

Gepost door: Bern | 27-05-08

één en twee is één... Herman, JP, Bern en andere RZ-ters

Toffe reacties op "den één in volle bloei" (sorry den twee in volle bloei). Effe een bedenking mannen. Misschien rijden we wel te veel in hokjes of beter, denken we teveel in hokjes. Natuurlijk zijn we één club waar de diversiteit aan het rittenaanbod juist de absolute sterkte vormt van fietsplezier. "Dubbele punten gevraagd" was uiteraard een grapje! Maar het genieten van een absolute toprit was "Puur". Jongens, of je nu één of twee of drie bent, af en toe opnieuw exploreren geeft een fantastisch gevoel. (bij mij althans). En dat was zaterdag zo. Herman, op 29 juni ben ik erbij in Beffe (leuke naam overigens!)Gepost door: Werner | 28-05-08

De commentaren zijn gesloten.