30-04-08

Clubkampioenschap 1 juni 2008

Geachte RZ,

Noteer alvast zondag 1 juni 2008 van 9.30h tot 14.00h in het rood in jullie kalender.

Initieel stond er in het RZ programma de beklimming van de bosstraat als "tijdrit" ingepland.

Aangezien wij de veiligeid NIET kunnen garanderen (lees: de gemeente wil de straat niet afzetten) hebben we beslist van een alternatief op poten te zetten.

Wij hebben namelijk de "open wielerpiste" van het provinciale wielercentrum in Wirlijk (naast ijsbaan Antarctica) afgehuurd.

Dit, voor elke RZ, niet te missen event zal tal van disciplines inhouden en zal voor elk niveau aantrekkelijk en uitdagend zijn.

We willen hierbij een nieuwe traditie op poten zetten door jaarlijks een RZ clubkampioenschap op "piste" te organiseren waar zowel den 3, den 2 als den 1 een kampioen naar voren zal schuiven.

Zoals vermeld, verwachten we "jullie" massaal maar ook jullie familie. Op het middenplein is nl een BMX parcours voorzien waar de kinderen zich kunnen uitleven (fiets dus meenemen).

Daarnaast bieden we jullie tevens een "brunch" aan vanaf 11h.

Een kleine bijdrage zal gevraagd worden maar hierop komen we later terug.

Wat we nu van jullie verwachten is:

   Jullie aanwezigheid bevestigen voor 25/5

   Hoeveel familie leden (kids?) er aanwezig zullen zijn

   In welke groep jullie zichzelf catalogeren (1, 2 of 3)

   En...last but not least: welke specifieke Reetzweter wens je persoonlijk

   uit te dagen voor de "challenge trophy". Maw gedaan met stoere praat aan

   den toog van "ik ben beter als gij"! Nu ga je het moeten bewijzen op

   piste door op korte afstand,...toch afstand te nemen van je "rivaal". De

   verliezer MOET de winnaar een leffe betalen!

Gelieve te antwoorden via de site of via mail naar:

frederic.vloeberghs@pabbenelux.com

bernard.heylen@mtc.be

Wat de challenge trophy betreft, wensen we dit wat confidentieel te houden en vragen we jullie uitdaging niet op de site te melden maar naar ons e-mail adres te sturen.

Wij hopen te kunnen rekenen op jullie aanwezigheid maar vooral op jullie antwoorden gezien er toch wat competities georganiseerd dienen te worden.

WIE NIET ANTWOORDT DOET NIET MEE!

In de loop van komende weken zullen we de site met nieuwe info up-daten!

Tot fiets

Bernard & Vloe

Hierbij wat additionele informatie. De piste heeft een toplaag in asfalt, is 333 meter lang en heeft verhoogde bochten. De opwarmbaan kun je ook gebruiken als skeeleromloop en rolschaatspiste. Op het middenplein vind je het speciale BMX-parcours. Het Wielercentrum is een trainingscentrum voor renners en recreanten Kleedkamers en douches vind je in het dienstengebouw bij de cafetaria.

17:34 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

27-04-08

donderdag 1 mei

heren RZ,

a.s. donderdag (1 mei) is een feest/verlofdag en dus traditioneel een moeilijk in te plannen fietsdag, ttz één die voor iedereen geschikt is.

Op de kalender staat de STEVEN ROOKS gepland (120/160 km). Aangezien dit voor sommigen een rustdag, communiedag en/of hoogdag is van hun favoriete politieke partij ... stellen wij voor ook een 'klassieke' donderdagavondrit in te plannen.

Omdat het voor iedereen leuker is vast te stellen niet als enige op de afspraak te staan, hierbij verzoek even te reageren door melding waaraan u meent deel te nemen :

- Steven Rooks met vertrek Carpool @ 6h00

- donderdagavond rit met vertrek DK @ 19h00.

groet, Briek 2007

PS: ben zelf op verlengd weekend aan zee, en zal dus beide (alsook Waalse Pijl zaterdag) aan mij voorbij laten gaan. Fiets ze!

21:02 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

25-04-08

Dinsdag -en donderdagritten voortaan @ 19h00

Hierbij 'officiële' bevestiging :

Het is inmiddels al wat langer licht, dus de ritten op dinsdag én donderdag starten vanaf volgende week (ttz vanaf di 29/04/08) om 19h00 (vanop DK).

gegroet, Briek 2007

PS: van zodra het kan, zullen we opnieuw met half uurtje verlaten; raadpleeg dus regelmatig de site om op de hoogte te blijven ! Knipoog

14:14 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-04-08

Statistieken Reetzweter van het Jaar

Beste Reetzweters,

We zijn half april voorbij en het is druk op de dinsdag - donderdag en WE - RZ ritten. Veel reetzweters zijn momenteel goed en hard aan het trainen in groep 1, 2 en 3. Dit maakt het dat het opvolgen van het RZ klassement nauwgezetter moet opgevolgd worden en sneller moet aangepast worden, dit om niemand te vergeten. Daarbij komt er nog bij, dat er bijna elke week nieuwe aspirant -leden opduiken in ons gezelschap. Daarom een oproep aan alle RZ leden om indien mogelijk na een rit, zo snel mogelijk als het kan door te geven op het gekend e-mail adres (rzklassement@yahoo.com).  Vanaf heden zal ik de aanwezigheden noteren bij aanvang van de ritten, indien ik zelf aanwezig ben. Indien zelf niet aanwezig, reken ik op een van de deelnemers om de namen te noteren en mij deze door te mailen.

Voor een overzicht van deze week denk ik alle namen te hebben:

Dinsdag herstelrit: Pyliser Sam, Geens Bruno, Baeckelmans Nicolaas, Van Nimmen Geert, Ardoui Philippe, Herman (graag achternaam aub) en ? (Kurt?Alain?)

Donderdag avond rit:  Van Minnebruggen Bern, Parmentier Guy, Geens Bruno, Pyliser Sam, Vercruysse Jean-Philippe, Van Dessel Christophe, Heylen Alex, Van Nimmen Geert, Valerius Dennis, Heylen Bernard, De Haan Fons, Lewi Wim, Baeckelmans Nicolaas, Dahmani Malik, Van Eeckhout Philippe, Cornelis Olivier, Kransfeld Olivier,  Herman (graag achternaam aub), Steven (graag achternaam aub), Tom (graag achternaam aub), Van Kemseke Koen + alle deelnemers van groep 3

Zaterdag Amstel Gold Race: Malik Dahmani, Philippe Ardoui, Wim Maerivoet, Bernard Heylen, Bruno Geens, Alex Heylen, Bart Dirix, Frederic Vloeberghs, Christophe Van Dessel, Werner Sprangers, Bern Van Minnebruggen, Jean-Philippe Vercruysse, Dennis Valerius, Koen Van Genechten, Olivier Kransfeld, Jan Saelemaekers, Peter Saelemaekers, Sam Pyliser, Guy Parmentier, Raf Lodewijckx, Geert Van Nimmen, Frank Van Gramberen, Philippe Van Eeckhout, Kenneth Van Hoorenbeeck, Bo de Mondt, Holemans Ben, Chris Van Landeghem, Mark Heijl, Kurt Laenen 

Indien ik een aantal mensen vergeten ben graag mailen, aub

mvg, JP

PS: Proficiat  aan alle deelnemers van de Amstel! Het was een topper kwestie van fietsprestatie als den après.  

09:14 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Verslag Amstel 19/04

Er zijn geen geheimen Mijnheer!

Zaterdag ochtend 6h, vol huis op de carpool van Kontich.

De Reetzweters zetten een nooit geziene volksverhuis op gang. Volgens betrouwbare bronnen zouden 34 Reetzweters (!!!)  zich hebben ingeschreven voor de jaarlijkse Amstel Gold Race.

Het is duidelijk, de club groeit!

Het konvooi begeeft zich naar Valkenburg en de eerste scenario's worden besproken. Kranske is twijfelachtig: "kzen ni goe. Vorige week in pajottenland choco gereden na 80km, da beloofd vandaag, Ik ga het kalm aan doen".

Oef denk ik bij mezelf, ik ga niet alleen rijden, alhoewel kheb vorige week 90km alleen op de dijken gereden met wind tegen en da viel wel mee...Zou tof zijn mocht ik de krans eraf rijden, ssst niks zeggen en meezagen! Ja kranske, kzen oek ni zo goe!

Parking Emma Berg: De voorbereiding verloopt moeizaam omwille van de weersomstandigheden. Wat heeft Sabine voorspelt? Niemand kan het met zekerheid zeggen maar het is wel fris en overtrokken.

Wa doede gij aan? Lange of korte broek? handschoenen met vingers of ni?

wintervest of tussenseizoen? Shit mijn kousen vergete, heeft er iemand een paar over? gij doe uwe Windfrak aan of wa? Iemand vaseline? Ik moet kakken!

shit platten tube! Krijgen wij eten in het begin? hangt mijne nummer is oep mijne rug! Ruuuuuuuuuuustig spoort de Nimmer zijn stalen ros aan enz.

Inderdaad, de spanning en de adrenaline stijgen.

De start: as allways, flawless organisation en in een mum van tijd zet het

rood- blauwe konvooi, zij het versnipperd, zich op gang.

Helling 1: Kranske, waar zitte? Miljaar dees komt ni goe! Niks laten merken en gewoon verder stoempen. Nog 146km...

Snel vormen er zich groepjes: ik kies (of kiezen zij mij?) voor krans, V.Eeckout en Kenneth. Het gaat goed. De V. Eeckhout denkt dat we reeds 10 hellingen hebben gedaan maar wordt zot wanneer we hem zeggen dat we er 2 "officiële" hebben "gedaan". Nog 120km...

Amai, schoon volk op de vélo! Bruin haar en sproetjes. Ze lacht mij toe (of

uit?) in ieder geval de moeite om gezien te worden...schoon poepeke...da ook al!

Soit, een helling komt eraan. Wederom word ik door iedereen eraf gereden.

Reflexmatig kijk ik om om te zien waar de Willie is. Och ja das just, diejen is er ni vandaag. ju! Nog 103 km...

Hé, ik herken da poepke! Miljaar zittekik nu terug achter haar en al 10 minuten in mijn sproetenvriendin haar wiel of wa? Mijn fierheid verplicht mij effe in actie te schieten. Ik veer recht en roep mijn kompanen toe:

"kamaan gasten, t'is bevoorrading binnen 4 km, we geven er een pees oep!

Daaag poepke. Ik denk wel da ze mij graaf vond! De pijn in mijn benen was iets minder graaf...

Aangekomen bij de bevoorrading zoeken we de rood/blauwe RZ vlek op. Op een paar enkelingen na niemand te bespeuren! Waar is den tijd dat de eerste 50km bijna samen werden gereden. Tzal wel aan mij liggen zekers en hop we zijn vertrokken, nog 100km...

De zwaardere hellingen kondigen zich aan: Loorberg, Gulpenberg, Shweiberg, drielandenpunt, camerig,...manmanman dees doe zeer.

Het boek "De renner" van Tim Crabbé flitst door mijn hoofd; Ook ik begin alles te analyseren en/of te observeren. Amai de kenneth heeft een dik gat, moet toch ni gemakkelijk zijn op ne fiets! Zwijgt dieje fille nu nooit als we aan het klimmen zijn? Zelfs door zijnen helm zou nen blinde zien da kranske kaal wordt. Poorten lovens: wij sluiten iedereen dat u maar wenst, op! Jeezus wa ne marketing slogan! Lap zeg, nen tandem? da moeten geitewollen sokken profiel van mensen zijn, ik hoop da'k die achter mij kan houden! Hoe zou "mijn" poepke noemen? Ik geef ze de naam "lotte". Is da wel hollands genoeg? Doet er niet toe, ze had en lekkere poep! waar is de willy? ach ja...

km 97: Hé, daar een RZ! T'is Jean-philippe, hij heeft het moeilijk. Komaan joeng, nog 3km en t'is bevoorrading. Ik veer weer recht en trek mijn kompanen op sleeptouw.Gewoon gaan en stoempen. Aauw dees doe efkes zeer.

Kan geen kwaad, binnen 5 minuten ist recup. Dees hellingske pak ik wel volle gaas! En effectief kom ik als eerste boven (gemiddels stijgings % van 0,3%).

Km 102: waar is die F.....bevoorrading! Mijn kompanen zijn niet meer te bespeuren (ze zijn voor mij voor de slechte verstaanders onder ons).

Km 104: ik richt mij tot ne vozen hollander en schijt hem bijna uit omdat volgens mij de bevoorrading op km 100 moest liggen en nog niet te bespeuren viel.

"Tcha diej schoat ek en ep ain kilojmaiter oef Viere". Crabbé zou geschreven hebben "De leegheid van Vloetjes bestaan chockeerde mij". Wa zei dieje mens nu?

Soit, op uw tanden bijten en we komen er wel. Toch efkes omdraaien of diejen tandem mijn nog niet heeft ingehaald...

Bevoorrading 2: oef die mannen staan er ook nog niet heel lang. De Sael, amai diejen is nog maar hier of wa, ziet er ook ni al te goed uit. "En, goe bezig?" vraag ik. Nee! zegt hij sec. Da's tenminste eerlijk, maar ergens had ik gehoopt dat dit misschien iets ging zeggen over mijn mogelijke goeie prestatie...niks dus.

Nog 45 km. Eyserbos, kruisberg, fromberg, keutenberg en uiteindelijk de Cauberg. Ze gaan er allemaal aan.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat een stal rieken toch zijn nut heeft. Of we nu zware benen hebben of niet, opkomende krampen hebben of niet...het doet er niet toe. De hoop van sproetekop op het teraske te zien in Valkenburg verricht wonderen en "flawless" rijd ik de AGR uit! Mijn kompanen staan op mij te wachten, merci mannen! Ik stel nog effe voor vanop de willy te wachten maar...

Naar goede gewoonte duiken we het dorp binnen en tevens naar goede gewoonte vinden we onmiddellijk de rood/blauwe zee op een "verwarmd" teraske aan de voet van de cauberg.

Geen sproetekop te bespeuren wel Sabine. Mja toch wel ander kaliber...

In tegenstelling tot andere jaren blijven we minder lang plakken maar nuttigen toch de nodige wastmalles en grimbergens.

Ondertussen is het beginnen regenen en wacht ons nog een fietsritje naar de parking.

Op weg sta ik aan een licht een praatje te slaan me nen hollander met wie ik de dag even overloop. Met zijn wijze woorden zal ik mijn relaas willen afsluiten: "er zijn geen geheimen mijnheer, je moet kilometers malen en daan maal je re niet meer om..." en hij reed van mij weg...

Het was een heerlijke rit en dag!

Vloe

09:06 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-04-08

BR - Bekende Reetzweters

De laatste week groeit het aantal aanwezigen even snel als de knoppen van aan de bomen. De zon doet het bloed door onze aders stromen en onze spieren zwellen. De lente huppelt door het RZ-peleton.  Afwezigen worden binnen enkele weken genadeloos gelost.... 2 RZ'ers werken echter aan de uitbouw van ons bescheiden clubje uit de anale driehoek en mogen nog enkele weken verstek laten gaan:

Dimitri Van Zeebroek heeft maanden gewerkt aan de Weerwolfen: het is een doku over personen die energie putten uit de nacht. Elke maandag avond op Canvas --> vanavond een uitzending over Stijn Meuris. Ik las in de Standaard dat den Dimi, normaal een echte lang-slaaper, stilaan ook de nacht opzoekt om bij te trainen.

Tom Waes: Tom Testerom elke zondagavond op één. Hoe extremer hoe liever: kick-boxen, kanaalzwemmen, paparazo,.... Eén uitdaging durft Tom niet aan... een krachtmeting met de Reetzweeters. Tom je bent gewaarschuwd voor het tochtje in de Dolomieten: elke dag een beetje meer KO!

Vriendelijke Groeten

Koen Van Genechten

20:41 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Verslag rit Pajottenland 12/04/08

De tocht kende zijn aanvang  in het dorp Gaasrode.

Het was een prachtige lente dag  met een zon die zich gedurende de volledige rit liet zien. Iets wat we de laatste tijd niet meer gewoon  waren.

Verwonderlijk was evenwel  het weinig aantal deelnemers
Koen, Christophe, Wim, Bern , Werner , Jan  : dus de klassieke "heavy boys"
verder nog Guy ( mijzelf) , Filip , Krans, "den voorzitter " Willliam  en een nieuwkomer Herman.

Om even met die Herman te beginnen : deze kerel heeft verdomd goede benen ! Wij hopen dat hij ons zal vervoegen  bij de bergritten in augustus.

Zoals gezegd vertrek te Gaasrode .
Totale afstand : 120 km
Voor mij ( de Guy)  was het duidelijk: de heavy boys waren in conditie en het tempo lag na 15 minuten reeds op een degelijk niveau.

Het parcours is glooiend en de vergezichten zijn verbluffend.
De wegen zijn  redelijk rustig , wat de verbazing over dit prachtige landschap nog groter maakt.
De  Reetzweters die niet zijn meegegaan hebben echt iets gemist. Ik neem mij voor hier enkele malen te komen rijden met vrienden.  Dit is een ideale plaats om te komen trainen (en slechts een uurtje van Antwerpen verwijdert)

Terug naar de rit .  Het was duidelijk van bij de aanvang : wie hier geen goede benen had  zou het voelen ! En inderdaad na 70-80 km  was het aan De Krans ( Olivier) en aan Filip om af te zien. Gebrek aan training vertelden ze mij beiden . " We hebben al weken niet meer gefietst"
Dus zonder pardon die brandende pijn in de billen bij elke heuvel. No way out.

Vermits ik steeds achteraan bengel heb ik weinig kunnen zien van wat voorop gebeurde. Dus moet ik met bronnen werken. Volgens de Werner had de Wim de laatste weken niet voldoende gefietst, want hij viel  soms " stil" op de hellingen. Mij goed maar als ik vol gas geef  is de Wim  nog steeds twee maal sneller dan ik  als hij "stil " staat . Dus alles is relatief in het leven

Van den Bern weet ik dat de Koen een persoonlijke trainer heeft . Ze zou erg knap zij en een D cup hebben . Ik geloof er geen zier van tot ik ze zie !  In elk geval , terug  volgens  den Bern, moest de Koen op sommige momenten gas geven op de hellingen  en volledig in het rood gaan. Ik heb het niet kunnen vaststellen  want ik zat toch achteraan. Maar ik ga er van uit dat je met een D cup in uw hoofd sneller naar boven rijdt dan zonder.

De Werner heb ik zelf in actie gezien en dit oude wrak van 50 jaar  ( ik ben er 49)  is blijkbaar van plan om nog lang in conditie te blijven. De kracht die  van deze jongen uitgaat blijft mij verwonderen. Ik weet niet hoe hij het flikt  !

De Sael is zoals steeds de verstandigste van deze  dolle bende en blijkt rustig zijn eigen tempo te rijden en zich geen zier aan te trekken van de  spurts op de hellingen door de heavy boys. De Sael zal er binnen enkele weken staan en dan zullen ze  dan van voor zeker merken

Herman bleek zich als nieuwe Reetzweter goed te weren. We hebben er blijkbaar een elite renner bij.

Van de Christophe  en Bern  weet ik weinig. Alleen dat ik ze steeds heb  zien mee vlammen met  de Koen.  Die twee knapen zijn toch ook niet van de simpelste.
Nadien  vertelde Bern mij dat hij dit een rustig ritje vond. (Ik weet niet of hij het gemerkt heeft,  maar mijn tong zat wel  bijna  tussen de spaken van mijn fiets) .

De William weerde zich kranig. Hij reed vaak van voor ( maar ik denk dat dit was om de weg te wijzen) .  In elk geval moeten we hem  nogmaals bedanken , want het was William zijn initiatief om deze tocht te organiseren.  

Als ik iemand  vergeten  ben te vermelden : aanzie het als een compliment.  Dat wil zeggen dat U zeker niet de hekkensluiter was .  U bent er dan in geslaagd om rustig mee te fietsen zonder op te vallen. Ook dat is op zich een kunst....

De Guy

20:38 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |