22-04-08

Verslag Amstel 19/04

Er zijn geen geheimen Mijnheer!

Zaterdag ochtend 6h, vol huis op de carpool van Kontich.

De Reetzweters zetten een nooit geziene volksverhuis op gang. Volgens betrouwbare bronnen zouden 34 Reetzweters (!!!)  zich hebben ingeschreven voor de jaarlijkse Amstel Gold Race.

Het is duidelijk, de club groeit!

Het konvooi begeeft zich naar Valkenburg en de eerste scenario's worden besproken. Kranske is twijfelachtig: "kzen ni goe. Vorige week in pajottenland choco gereden na 80km, da beloofd vandaag, Ik ga het kalm aan doen".

Oef denk ik bij mezelf, ik ga niet alleen rijden, alhoewel kheb vorige week 90km alleen op de dijken gereden met wind tegen en da viel wel mee...Zou tof zijn mocht ik de krans eraf rijden, ssst niks zeggen en meezagen! Ja kranske, kzen oek ni zo goe!

Parking Emma Berg: De voorbereiding verloopt moeizaam omwille van de weersomstandigheden. Wat heeft Sabine voorspelt? Niemand kan het met zekerheid zeggen maar het is wel fris en overtrokken.

Wa doede gij aan? Lange of korte broek? handschoenen met vingers of ni?

wintervest of tussenseizoen? Shit mijn kousen vergete, heeft er iemand een paar over? gij doe uwe Windfrak aan of wa? Iemand vaseline? Ik moet kakken!

shit platten tube! Krijgen wij eten in het begin? hangt mijne nummer is oep mijne rug! Ruuuuuuuuuuustig spoort de Nimmer zijn stalen ros aan enz.

Inderdaad, de spanning en de adrenaline stijgen.

De start: as allways, flawless organisation en in een mum van tijd zet het

rood- blauwe konvooi, zij het versnipperd, zich op gang.

Helling 1: Kranske, waar zitte? Miljaar dees komt ni goe! Niks laten merken en gewoon verder stoempen. Nog 146km...

Snel vormen er zich groepjes: ik kies (of kiezen zij mij?) voor krans, V.Eeckout en Kenneth. Het gaat goed. De V. Eeckhout denkt dat we reeds 10 hellingen hebben gedaan maar wordt zot wanneer we hem zeggen dat we er 2 "officiële" hebben "gedaan". Nog 120km...

Amai, schoon volk op de vélo! Bruin haar en sproetjes. Ze lacht mij toe (of

uit?) in ieder geval de moeite om gezien te worden...schoon poepeke...da ook al!

Soit, een helling komt eraan. Wederom word ik door iedereen eraf gereden.

Reflexmatig kijk ik om om te zien waar de Willie is. Och ja das just, diejen is er ni vandaag. ju! Nog 103 km...

Hé, ik herken da poepke! Miljaar zittekik nu terug achter haar en al 10 minuten in mijn sproetenvriendin haar wiel of wa? Mijn fierheid verplicht mij effe in actie te schieten. Ik veer recht en roep mijn kompanen toe:

"kamaan gasten, t'is bevoorrading binnen 4 km, we geven er een pees oep!

Daaag poepke. Ik denk wel da ze mij graaf vond! De pijn in mijn benen was iets minder graaf...

Aangekomen bij de bevoorrading zoeken we de rood/blauwe RZ vlek op. Op een paar enkelingen na niemand te bespeuren! Waar is den tijd dat de eerste 50km bijna samen werden gereden. Tzal wel aan mij liggen zekers en hop we zijn vertrokken, nog 100km...

De zwaardere hellingen kondigen zich aan: Loorberg, Gulpenberg, Shweiberg, drielandenpunt, camerig,...manmanman dees doe zeer.

Het boek "De renner" van Tim Crabbé flitst door mijn hoofd; Ook ik begin alles te analyseren en/of te observeren. Amai de kenneth heeft een dik gat, moet toch ni gemakkelijk zijn op ne fiets! Zwijgt dieje fille nu nooit als we aan het klimmen zijn? Zelfs door zijnen helm zou nen blinde zien da kranske kaal wordt. Poorten lovens: wij sluiten iedereen dat u maar wenst, op! Jeezus wa ne marketing slogan! Lap zeg, nen tandem? da moeten geitewollen sokken profiel van mensen zijn, ik hoop da'k die achter mij kan houden! Hoe zou "mijn" poepke noemen? Ik geef ze de naam "lotte". Is da wel hollands genoeg? Doet er niet toe, ze had en lekkere poep! waar is de willy? ach ja...

km 97: Hé, daar een RZ! T'is Jean-philippe, hij heeft het moeilijk. Komaan joeng, nog 3km en t'is bevoorrading. Ik veer weer recht en trek mijn kompanen op sleeptouw.Gewoon gaan en stoempen. Aauw dees doe efkes zeer.

Kan geen kwaad, binnen 5 minuten ist recup. Dees hellingske pak ik wel volle gaas! En effectief kom ik als eerste boven (gemiddels stijgings % van 0,3%).

Km 102: waar is die F.....bevoorrading! Mijn kompanen zijn niet meer te bespeuren (ze zijn voor mij voor de slechte verstaanders onder ons).

Km 104: ik richt mij tot ne vozen hollander en schijt hem bijna uit omdat volgens mij de bevoorrading op km 100 moest liggen en nog niet te bespeuren viel.

"Tcha diej schoat ek en ep ain kilojmaiter oef Viere". Crabbé zou geschreven hebben "De leegheid van Vloetjes bestaan chockeerde mij". Wa zei dieje mens nu?

Soit, op uw tanden bijten en we komen er wel. Toch efkes omdraaien of diejen tandem mijn nog niet heeft ingehaald...

Bevoorrading 2: oef die mannen staan er ook nog niet heel lang. De Sael, amai diejen is nog maar hier of wa, ziet er ook ni al te goed uit. "En, goe bezig?" vraag ik. Nee! zegt hij sec. Da's tenminste eerlijk, maar ergens had ik gehoopt dat dit misschien iets ging zeggen over mijn mogelijke goeie prestatie...niks dus.

Nog 45 km. Eyserbos, kruisberg, fromberg, keutenberg en uiteindelijk de Cauberg. Ze gaan er allemaal aan.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat een stal rieken toch zijn nut heeft. Of we nu zware benen hebben of niet, opkomende krampen hebben of niet...het doet er niet toe. De hoop van sproetekop op het teraske te zien in Valkenburg verricht wonderen en "flawless" rijd ik de AGR uit! Mijn kompanen staan op mij te wachten, merci mannen! Ik stel nog effe voor vanop de willy te wachten maar...

Naar goede gewoonte duiken we het dorp binnen en tevens naar goede gewoonte vinden we onmiddellijk de rood/blauwe zee op een "verwarmd" teraske aan de voet van de cauberg.

Geen sproetekop te bespeuren wel Sabine. Mja toch wel ander kaliber...

In tegenstelling tot andere jaren blijven we minder lang plakken maar nuttigen toch de nodige wastmalles en grimbergens.

Ondertussen is het beginnen regenen en wacht ons nog een fietsritje naar de parking.

Op weg sta ik aan een licht een praatje te slaan me nen hollander met wie ik de dag even overloop. Met zijn wijze woorden zal ik mijn relaas willen afsluiten: "er zijn geen geheimen mijnheer, je moet kilometers malen en daan maal je re niet meer om..." en hij reed van mij weg...

Het was een heerlijke rit en dag!

Vloe

09:06 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

net aangekomen... vloe, had je me niet herkend? Ik was verkleed en had een mooi poepke. Je hebt me continu zitten aanstaren ... ik dacht nog ... nu ziet hij ik dat ik het ben ... de Willy ... maar neen jong ... zwart voor de ogen en niets gezien

Gepost door: willy | 22-04-08

Vloeke,

U vergeet te melden dat er wsel één zot is die de 250 km heeft gereden : den oude Guy

Gepost door: Parmentier Guy | 23-04-08

't is weer voorbij die mooie Amstel... Goe Vloe!

Tof verslag, recht uit 't hart. Enne, ook ik kwam heerlijke poepekes tegen waarachter ik graag, net zoals gij, lang had willen rijden. Jammer genoeg had ik te goei benen...(stoef stoef!)
Den Amstel was weer één van die neige momenten op de RZ-kalender en is alweer verleden tijd. Oh ja, nen dikke proficiat voor den ouwe Guy, onze marathonman!

Gepost door: Werner | 23-04-08

Beste Vloe,

en ik dacht deze ruige Belg mij wel zag zitten na gratis bier en hapjes te hebben gekregen!

groeten Sabine uit Valkenburg

Gepost door: Sabine | 23-04-08

De commentaren zijn gesloten.