14-04-08

Verslag rit Pajottenland 12/04/08

De tocht kende zijn aanvang  in het dorp Gaasrode.

Het was een prachtige lente dag  met een zon die zich gedurende de volledige rit liet zien. Iets wat we de laatste tijd niet meer gewoon  waren.

Verwonderlijk was evenwel  het weinig aantal deelnemers
Koen, Christophe, Wim, Bern , Werner , Jan  : dus de klassieke "heavy boys"
verder nog Guy ( mijzelf) , Filip , Krans, "den voorzitter " Willliam  en een nieuwkomer Herman.

Om even met die Herman te beginnen : deze kerel heeft verdomd goede benen ! Wij hopen dat hij ons zal vervoegen  bij de bergritten in augustus.

Zoals gezegd vertrek te Gaasrode .
Totale afstand : 120 km
Voor mij ( de Guy)  was het duidelijk: de heavy boys waren in conditie en het tempo lag na 15 minuten reeds op een degelijk niveau.

Het parcours is glooiend en de vergezichten zijn verbluffend.
De wegen zijn  redelijk rustig , wat de verbazing over dit prachtige landschap nog groter maakt.
De  Reetzweters die niet zijn meegegaan hebben echt iets gemist. Ik neem mij voor hier enkele malen te komen rijden met vrienden.  Dit is een ideale plaats om te komen trainen (en slechts een uurtje van Antwerpen verwijdert)

Terug naar de rit .  Het was duidelijk van bij de aanvang : wie hier geen goede benen had  zou het voelen ! En inderdaad na 70-80 km  was het aan De Krans ( Olivier) en aan Filip om af te zien. Gebrek aan training vertelden ze mij beiden . " We hebben al weken niet meer gefietst"
Dus zonder pardon die brandende pijn in de billen bij elke heuvel. No way out.

Vermits ik steeds achteraan bengel heb ik weinig kunnen zien van wat voorop gebeurde. Dus moet ik met bronnen werken. Volgens de Werner had de Wim de laatste weken niet voldoende gefietst, want hij viel  soms " stil" op de hellingen. Mij goed maar als ik vol gas geef  is de Wim  nog steeds twee maal sneller dan ik  als hij "stil " staat . Dus alles is relatief in het leven

Van den Bern weet ik dat de Koen een persoonlijke trainer heeft . Ze zou erg knap zij en een D cup hebben . Ik geloof er geen zier van tot ik ze zie !  In elk geval , terug  volgens  den Bern, moest de Koen op sommige momenten gas geven op de hellingen  en volledig in het rood gaan. Ik heb het niet kunnen vaststellen  want ik zat toch achteraan. Maar ik ga er van uit dat je met een D cup in uw hoofd sneller naar boven rijdt dan zonder.

De Werner heb ik zelf in actie gezien en dit oude wrak van 50 jaar  ( ik ben er 49)  is blijkbaar van plan om nog lang in conditie te blijven. De kracht die  van deze jongen uitgaat blijft mij verwonderen. Ik weet niet hoe hij het flikt  !

De Sael is zoals steeds de verstandigste van deze  dolle bende en blijkt rustig zijn eigen tempo te rijden en zich geen zier aan te trekken van de  spurts op de hellingen door de heavy boys. De Sael zal er binnen enkele weken staan en dan zullen ze  dan van voor zeker merken

Herman bleek zich als nieuwe Reetzweter goed te weren. We hebben er blijkbaar een elite renner bij.

Van de Christophe  en Bern  weet ik weinig. Alleen dat ik ze steeds heb  zien mee vlammen met  de Koen.  Die twee knapen zijn toch ook niet van de simpelste.
Nadien  vertelde Bern mij dat hij dit een rustig ritje vond. (Ik weet niet of hij het gemerkt heeft,  maar mijn tong zat wel  bijna  tussen de spaken van mijn fiets) .

De William weerde zich kranig. Hij reed vaak van voor ( maar ik denk dat dit was om de weg te wijzen) .  In elk geval moeten we hem  nogmaals bedanken , want het was William zijn initiatief om deze tocht te organiseren.  

Als ik iemand  vergeten  ben te vermelden : aanzie het als een compliment.  Dat wil zeggen dat U zeker niet de hekkensluiter was .  U bent er dan in geslaagd om rustig mee te fietsen zonder op te vallen. Ook dat is op zich een kunst....

De Guy

20:38 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Persoonlijke trainer Koen heeft inderdaad minstens een D-cup en is blond. Schoonheid is relatief natuurlijk!
Leuk verslag! Spijtig dat ik er niet bij kon zijn!

Gepost door: JP | 14-04-08

Gaasbeek Guy waar zijde gij gaan rijden jong, Gaasrode? Ik dacht u herkend te hebben in Gaasbeek die dag ... maar goed die gast kon redelijk fietsen ... het moet dan toch iemand anders geweest zijn!

Gepost door: Volderke | 15-04-08

Gaasrode He Guy,

Leuk verslag en juiste weergave van de sfeer. Ge moogt da nog doen. Groetjes en tot in Valkenburg in 't cafeetje. We zullen je met vele rZ-ters verwelkomen van je 250 km-lange heldentocht. 't Is te hopen dat tegen die tijd de zon schijnt en dat de eertse aankomers van den Amstel ons terrasje van vorig jaar reserveren...

Werner

Gepost door: Werner | 17-04-08

De commentaren zijn gesloten.