31-03-08

Slecht weer vandaag

Slecht weer … het blijft een hoge fietsdrempel voor menig RZ. Waar we vorig jaar zo’n 10 enthousiastelingen mochten verwelkomen op de E3 prijs Harelbeke, noteerde de organisatie dit jaar SLECHTS 3 Reetzweters. Erg jammer want de talrijke regenbuien en de 5-6 Beaufort zorgden voor best uitdagende omstandigheden.   

Om snel op te warmen legde Koen er onmiddellijk de pees op. Met een snelheid tussen 34 en 40 km/h kregen we de Edelare op ons bord net na zonsopgang.  Ik probeerde mijn deel van het kopwerk te doen op het vlakke maar op de bergskes was onze berggeit uiteraard koning.  Omdat ik besefte dat ik weer boven mijn limieten aan ’t fietsen was en om de maximale verzuring nog wat uit te stellen maakte ik na La Houppe plannen voor een meer verantwoorde aanpak : op het (vals) platte mee stevig doortrekken maar op de hellingen hoogstens tegen overslag.  Het resultaat bleef geen seconde uit : Koentje was onmiddellijk gaan vliegen en een solide Hollander (neen, dit is geen pleonasme!) was zijn metgezel die het leuk vond om met hem te bikkelen op elke klim.  Koentje had een nieuw speeltje. Dit gaf mij fysieke en mentale rust, mijn ademhaling werd minder luid en ik kon terug binnen normale hartslagzones fietsen (155-160 vlak/175 omhoog).  Nadeel was wel dat ik er na km 60 helemaal alleen voor stond.  Regelmatig had ik kleine groepjes in het vizier waarvan ik dacht dat ze een leuk tempo reden maar keer op keer reden die alsof de zon scheen…  Ik wilde verdorie zo snel mogelijk in een warm bad ! Dan maar alleen verder tegen de wind in boxen tot ik Stefan Corluy in RZ plunje tegenkwam die de 80 km voldoende vond.  Hij was verdwaasd (of verbaasd om nog een RZ te zien?) en leek verdwaald op de Noordpool (door de opwarming van de aarde regent het daar nl. ook). Hij beweerde dat alles ok was, dus ik stak terug mijn neus in de wind, op naar de volgende puist. Het werd toen toch wel genieten, alles was onder controle, het stopte soms zelfs met regenen. De wind bleef mijn enige metgezel. De Taaienberg werd toch nog een lastige kuitenbijter omdat mijn achterwiel constant doorslipte op de natte kasseien.  Die Vlaamse molshopen begonnen door te wegen en aan 10 km/h op de Paterberg en de Kwaremont (nochtans slechts 4,5 %) leek ik meer op een boer die zijn veld omploegde dan op een fietser.  Er is mij nog exact één fusee voorbijgevlamd die zelfs te snel reed om de reclame op zijn shirt te lezen, waarschijnlijk een ex prof die geen nieuw contract kreeg. (Er is nog plaats bij de RZs, zeker als je niet thuis blijft voor een scheet wind en wat druppels J). Deze rit werd uiteindelijk een heel goeie training waarvan ik ooit (?) nog eens de vruchten zal plukken. Koen reed de rit @30,5 km/h, ikzelf aan 29,3 km/h. Koen reed 135 km, ik 138 km (verloren gereden!).  Hij had m.a.w. 1 Leffe voorsprong (= ca. 20 min als je geen dorst hebt) toen ik aankwam…

Bern

22:40 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

30-03-08

Eindelijk, op volle toeren!

Beste Reetzweters,

Eindelijk, het spel kan beginnen.  De laatste excuses om niet te fietsen verdwijnen namelijk als sneeuw voor de zon!  Enkele toppers zijn nu nog gaan skieën maar vanaf volgend weekend moeten alle leden paraat staan.  Terwijl enkele Reetzwetersmonumenten dan al hun eerste piek kennen met het rijden van de volledige Ronde van Vlaanderen (265 km), kennen anderen hun eerste fietservaring van het jaar.  Naar goede gewoonte organiseert Lord LODDY (bedankt Lewi om eindelijk de Lody zijn naam correct uit te spreken) een openingsrit voor de mannen voor wie het nu nog allemaal moet beginnen. 

Zondag 6 april is er namelijk een rit voorzien van 55km voor de fietsers die terug van nul moeten starten.  Dit jaar wordt echter wel een extra inspanning van deze mannen verwacht. Ipv elke week een aparte groep-3-rit te organiseren is het nu de bedoeling om deze mannen snel te integreren in groep 2.  In die optiek worden er gedurende de maand april aangepaste ritten gereden zodat tegen mei ieder een ritje van 70-100km moet aankunnen.  Vorig jaar is namelijk gebleken dat meerdere groep-3-mannen veel meer potentieel hebben dan wat ze lieten zien (het feit dat de Voorzitter ter plaatse gelaten werd door deze mannen op de Ventoux is het bewijs dat ze dit jaar meer moeten ambiëren). 

Zondag 6 april is er ook een rit voorzien van 70-80km.  Dankzij zijn uitgebreid netwerk (te danken aan zijn "dubbele" studies, zijn uitgebreide sportcarrière en zijn "vriendschap"-kwaliteiten) kent Lord Loddy heel wat volk, waaronder sportmannen die met fietsen willen starten.  Deze mannen moedigt men niet aan met een ritje van 55km.  Vandaar een tocht over klein banen richting Brussel en terug.  Ik zal deze tocht voor mijn rekening nemen maar roep ALLE Reetzweters op om MASSAAL aanwezig te zijn (ook degenen die daags voordien de RVV reden ... ontzuren kan nooit geen kwaad).  Daarenboven kunnen we nadien genieten van een lunch op DK (met vrouw en kinderen) ... de ideale tactiek om met vrienden en frisse Leffe's onder het goedkeurende oog van moeder de Vrouw te genieten van de RVV op TV.

Lees in bijlage nog Loddy zijn boodschap, reageer waar nodig en wees aanwezig.  Nu is het nog niet te laat om er een knalseizoen van te maken ... maar vanaf volgende weekend zullen de Reetzweters weer op volle toeren draaien ... zegge het voort!

De voorzitter zelve ... voor degenen die het willen weten ... met traditiegetrouw GROOTSTE ambities op sportief vlak!

 

Beste fietsvrienden ,
Na het succes van vorig jaar moet er een vervolg komen van onze fietshappening ter gelegenheid van de start van het nieuwe fietsseizoen !
Bedoeling is om als beginnende of gevorderde fietser kennis te maken met de Reetzweters, om dan nadien (eventueel) aan te sluiten bij het programma van de Reetzweters,
dat je vindt op hun website .
Ik probeer via deze mail zoveel mogelijk mensen te bereiken die eens willen meerijden met de Reetzweters .
Dus denk je dat ik iemand vergeten ben, stuur dit berichtje dan gerust door .
PROGRAMMA
Zondag 6 april vliegen we er ( al fietsend ) in .
Voor inschrijving mailto fam.lodewyckx@skynet.be 
Vertrekplaats   : De Klinkaert
Aanwezig        :  09.30u
Vertrek            : 10.00u en er wordt niet meer gewacht...
Aankomst        : Groep A rond 12.15u
                         Groep B rond 12.30u
Lunch wordt voorzien rond 13.00u
Een woordje uitleg :
Groep A rijdt 55 km tegen een gemiddelde van 26-27km per uur .
Groep B rijdt ca 70-80 km tegen een gemiddelde van 28-30km per uur .
We rijden aan een tempo met de volgende filosofie : samen uit , samen thuis .
Je moet zelf een beetje inschatten wat je aankan .
Jullie weten dat de vrouw en kinderen ook welkom zijn om naar de Klinkaert te komen.
Je kan er voetballen of gewoon spelen of op het terras zitten en een aperitiefje drinken .
Ook voor de lunch moet je wel voor 2 april inschrijven : mailto  fam.lodewyckx@skynet.be
Keuzemenu : 
Volwassenen : Steak frites , saus naar keuze  16 EUR
                      Spagetti                                    8  EUR
Kinderen        : Kinderspagetti                           5 EUR
                       Curryworst (2stuks) frites          6  EUR 
Laat mij ook zo snel mogelijk weten of je iets nodig hebt van materiaal zoals fiets, schoenen (maat ?), helm, ...
Wij kunnen u daarmee helpen .
HOE MEER ZIELEN , HOE MEER VREUGDE  !!!!!
MVG Lody

 

14:41 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-03-08

E3 prijs 30/03

Hallo,

De Website vermeldt dit weekend geen rit voor den 1....niets in minder waar: Zondag rijden we de E3-prijs in Harelbeke - Een echte aanrader, ook voor ambitieuze flandriens van den 2.... Het is 130km, op veelal beton banen met een 7 tal vlaamse molshopen.

Het vertrek is voorzien om 6u op de CP. Graag bevestiging.

Den 2 rijdt de Brabantse Kempenroute om 9u DK

Vriendelijke Groeten

Koen Van Genechten

19:12 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-03-08

Domingo 23 de marzo

Yo,

Overmorgen een onvervalste platte (dijken) rit richting Grobbendonk met aansluiting op de Watermolenroute ... in tegenstelling tot vorige weken geen helling te zien (tenzij u de brug van Walem als uw Tiegemberg beschouwd), wel 120 tot 130 km op het progamma ; mooie duurtraining dus.

Hopelijk zijn de weergoden ons wat beter gezind dan gisteravond (een met Gavia-flashen geanimeerde rit!)  - waar zaten jullie trouwens allemaal? mietjes! Cool

Be there! 8h45 sharp.

gegroet, Briek 2007

17:46 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-03-08

Land van Asse: “Ieder zijn prestatie”

8.55u. Ik rijd op de slechte betonbaan richting parking van De Klinkaert. Ik zie ze bij de laatste bocht al staan. Reetzweters, kleurrijk in clubkleuren, in volle voorbereiding en uitkijkend naar alweer een leuke prestatie:"Den één en den twee samen".

Dessel en Koen zie ik niet en de Wim, nog één van de topdrie, is ook niet van de partij. Het Wordt iets rustiger dan vandaag? Past perfect in mijn aerobe geplande prestatie...

De Sael neemt autoritair zijn verantwoordelijkheid. Breedgeschouderd zoals hij is, bezorgt hij ons dat windscherm waarachter we ons erg comfortabel voelen. De organisatie in het peloton is kompleet wanneer de Vloe zich spontaan aan kop komt hijsen aan de zijde van Jan. Het verbaast me hoe gedisciplineerd we het voorbeeld van onze 2 koplopers volgen. We malen de kilometers van de dijkzone netjes twee aan twee af. Er wordt nauwelijks gesproken!

De William laat zijn stem horen. We komen in een weliswaar bekende streek van de herstelrit maar niemand weet waar naar toe. De voorzitter leidt! Met gemak en getimed roept hij:"Naar links, rechtdoor of naar rechts". Zijn parcourskennis laat hem niet in de steek. Vijf uur lang is hij verplicht om hard te fietsen...

Ik geniet bij lage polsslag van de geïmproviseerde organisatie of is het georganiseerde improvisatie? Knap hoe fietsers voelen en al beter in peloton gaan rijden als tevoren. Er wordt goed gecommuniceerd...

En den Bern dan! Ik noem hem wel eens "mijne poulain". Niet te temmen maar volgens hem deze keer erg oordeelkundig, trotseert hij de wind. Alleen! Vele kilometers lang is hij de onbesliste numero uno van de groep. Wij rijden ruim 30 per uur en steeds tegen de wind in. William dirigeert nog steeds onze route. Plots verliezen we den Danny. Ware hij daags tevoren niet zo uitbundig in de wijn gevlogen, had hij de beslissing om terug te keren zeker niet genomen. Nu borrelde zijn maag zodanig dat zijn verstand hem beval om na 30 km terug naar huis te fietsen. Een verstandige beslissing Danny...

Ik voel mijn hartslag stijgen. Het gaat bergop. Bern blijft 30 rijden en da's snel bergop. De Nimmer laat het gat. Iedereen vindt hem sympathiek en probeert hem te overtuigen om in het wiel plaats te nemen om dat gat dicht te rijden. De Nimmer begeeft aan zijn gezond verstand:"Als ik dit na 40 km. moet meemaken, wat moet dat dan zijn na 80 en later na 120 km". Dat verhaal hoorden we in den Bellevue, later. De volgende keer gaat hij beslist mee tot het einde...

Dat fietsen "nie veur de Janet is" introduceerde ooit den Alain (Sinet). Hij blaakt van conditie en draait soepel. Op de hellingen is hij bijna altijd nummer 2, achter ja, alweer den Bern...

Ik hoop dat den Alain ons meer dan vorig jaar komt vergezellen tijdens de geplande ritten. Want met hem is er altijd wat fun te beleven.

Bang! Wat is dat? De Filip een nieuwe krachtpatser bij de Reetzweters. Hij laat zich meteen horen. Twee lekke banden (voor en achter) in één klap! Binnenbanden worden hersteld. We rijden verder. Bang! Nog een keer en Bang! Nog eens... Filip belt naar zijn lieve vrouw, die hem later zal komen oppikken. Rekening? 2 Nieuwe buitenbanden en een fikse controle van het materiaal. Maar toch schitterend te zien hoe snel hij al in onze club is ingeburgerd. Goed thuis gekomen Filip?

De jongste van de bende dan, de Sam. Hem hoor je nauwelijks. Hij geniet en ziet af. Hij geeft altijd de indruk goed te zitten. Maar ook hij moet ervaren dat de terugtocht van het Land van Asse stevig is. We rijden nu al geruime tijd meer dan 35 km/u, gestimuleerd door de wind in het voordeel. We gaan nog op tijd thuis zijn...

De Marko heeft al naar zijn vrouwtje gebeld:"Al die platte banden betekenen minimum 1 uur vertraging. Verwacht mij niet voor drie uur, schat". Den Tuur, zijn zoontje is ziek zegt zijn vrouw. Plichtsbewuste huisvader versnelt dan maar en wint het eresprintje aan de watertoren. Bern is twee...

De Chris en den Bernard. Wat hebben die goeie benen. Het valt mij op dat die mannen nu al vroeg op het seizoen lekker zitten. "Ik pluk de vruchten van de uithoudingstrainingen van vorig jaar" bevestigt Chris. En "Ik loop daags na Den Amstel Gold Race den Tenmiles van Antwerpen" verklaart Bernard. Twee sterke jongens die zich goed in hun vel voelen en waar de tijd geen vat op heeft.

We presteerden alweer "leuk". Ieder op zijn gewilde manier maar toch in groep. Is er iets leuker dan dat? Wellicht niet veel. Daar waren we het achter een Donkere Leffe unaniem over eens...  

Werner

17:27 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-03-08

Men heeft soms van die dagen!

Donderdagavond 19h30.  Tijd om me klaar te maken voor de wekelijkse winterrit.  Terwijl ik mijn fietskleren neem, valt mijn aandacht op een wielerpetje.  Het petje heeft de kleuren van een wereldkampioen.  Het petje kocht ik vele jaren gelden ... hoewel het totaal verfrommeld is, besluit ik het op te zetten ... ik voel het ... het zou wel eens één van die dagen kunnen worden.

De rit vertrekt zoals altijd stipt om 20h00 van op DK.  Op de parking staan nog een paar kletstantes te keuvelen ... de wereldkampioen zijn benen beginnen echter te jeuken en voor hij het weet is hij weg ... roderen aan 32 km per uur ... we zullen ze vandaag eens pijn doen!

Tot over de brug van de autostrade rodeert de wereldkampioen op kop.  In de afdaling komt Marko met het snot voor de ogen de wereldkampioen uitschelden voor een beest, een beul die nu al het peloton in de vernieling aan het rijden is ... De wereldkampioen weet echter van geen ophouden en houdt het tempo hoog.

Richting Duffel drijft hij het tempo rustig op naar 40 km per uur ... hij hoort ze hijgen, puffen, janken ... de strandjanetten ... hij zal ze eens leren fietsen.

Op weg naar Lier laat de kampioen de kop over aan een paar jankers ... snel zakt het tempo tot 35-37 km per uur.  De kampioen krijgt het koud.  In Lier is hij verkleumd en besluit hij een jasje uit te doen.  Hij trekt alle registers open. 

Met het grote mes beukt hij er op los.  Het wordt zwart voor zijn ogen, de spieren verzuren maar hij weet van geen ophouden ... en stilletjes aan valt er een gat ... het peloton kan dit tempo niet langer aan ... beetje bij beetje wordt het gat tussen de wereldkampioen en het peloton groter.  Voor hij het weet zit hij alleen ... zijn afmattingswerk heeft geloond ... geen saloncoureur meer te zien. 

Nog 20 km tot de eindstreep.  Onze kampioen krijgt vleugels.  De wind en regen slaan er op los maar onze kampioen is niet klein te krijgen.  Hij geniet, hij straalt ... de adrenaline giert door zijn lijf ... houdt hij het vol?  Zal hij alleen de Bosstraat opdraaien?  Passeert hij solo de watertoren?

Het zijn uiteindelijk de langste kilometers uit zijn carrière.  De emoties gieren door zijn lijf: vreugde, colère, angst, "grinta"!  Hij zal er nog eens een lap op geven zodat hij die spinningmietjes niet meer terug ziet!

Op de Bosstraat worden de emoties hem bijna te veel.  De Edwig Van Hooydonck schiet in hem wakker.  Op tranen en snot klimt hij naar boven.  Tijdens deze helse klim passeert zijn hele wielercarrière de revue: de Mont Ventoux, den Yzeren Briek, "au plein soleil" te Maastricht, de dolomieten, de Alpen, zijn pech op Hautacam ... zal de noeste training hem dan toch belonen? 

Boven draait hij de vluchtheuvel rond (langs rechts, de kampioen wil niet gediskwalificeerd worden).  De zenuwen worden hem bijna te veel.  Zal hij ze nog tegen komen.  Angstig kijkt hij om zich heen ... niemand!  Het is bijna niet te geloven ... de eindstreep nadert ... de kampioen zet nu alles op alles ... 23, 24, 25, 25.4 .... met een snelheid van 25.7 km knalt hij de watertoren voorbij.  De kampioen steekt zijn armen in de lucht en dankt zijn patroonheilige ... men heeft soms van die dagen!

Ijzeren Willy

22:56 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

donderdagavond, vertrek rit om 20h00

ik kreeg net het bericht dat er wat verwarring zou ontstaan zijn over het aanvangsuur van de donderdagavondritten (winterparcours).

Even ter bevestiging : t/m 02/04 vertrekken we om 20h00 (stipt, dus vertrekkensklaar enkele minuten daarvoor graag).

PS: voorzie goede verlichting, reservebandjes + fluo vestje!

groet, Briek 2007

10:36 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |