31-03-08

Slecht weer vandaag

Slecht weer … het blijft een hoge fietsdrempel voor menig RZ. Waar we vorig jaar zo’n 10 enthousiastelingen mochten verwelkomen op de E3 prijs Harelbeke, noteerde de organisatie dit jaar SLECHTS 3 Reetzweters. Erg jammer want de talrijke regenbuien en de 5-6 Beaufort zorgden voor best uitdagende omstandigheden.   

Om snel op te warmen legde Koen er onmiddellijk de pees op. Met een snelheid tussen 34 en 40 km/h kregen we de Edelare op ons bord net na zonsopgang.  Ik probeerde mijn deel van het kopwerk te doen op het vlakke maar op de bergskes was onze berggeit uiteraard koning.  Omdat ik besefte dat ik weer boven mijn limieten aan ’t fietsen was en om de maximale verzuring nog wat uit te stellen maakte ik na La Houppe plannen voor een meer verantwoorde aanpak : op het (vals) platte mee stevig doortrekken maar op de hellingen hoogstens tegen overslag.  Het resultaat bleef geen seconde uit : Koentje was onmiddellijk gaan vliegen en een solide Hollander (neen, dit is geen pleonasme!) was zijn metgezel die het leuk vond om met hem te bikkelen op elke klim.  Koentje had een nieuw speeltje. Dit gaf mij fysieke en mentale rust, mijn ademhaling werd minder luid en ik kon terug binnen normale hartslagzones fietsen (155-160 vlak/175 omhoog).  Nadeel was wel dat ik er na km 60 helemaal alleen voor stond.  Regelmatig had ik kleine groepjes in het vizier waarvan ik dacht dat ze een leuk tempo reden maar keer op keer reden die alsof de zon scheen…  Ik wilde verdorie zo snel mogelijk in een warm bad ! Dan maar alleen verder tegen de wind in boxen tot ik Stefan Corluy in RZ plunje tegenkwam die de 80 km voldoende vond.  Hij was verdwaasd (of verbaasd om nog een RZ te zien?) en leek verdwaald op de Noordpool (door de opwarming van de aarde regent het daar nl. ook). Hij beweerde dat alles ok was, dus ik stak terug mijn neus in de wind, op naar de volgende puist. Het werd toen toch wel genieten, alles was onder controle, het stopte soms zelfs met regenen. De wind bleef mijn enige metgezel. De Taaienberg werd toch nog een lastige kuitenbijter omdat mijn achterwiel constant doorslipte op de natte kasseien.  Die Vlaamse molshopen begonnen door te wegen en aan 10 km/h op de Paterberg en de Kwaremont (nochtans slechts 4,5 %) leek ik meer op een boer die zijn veld omploegde dan op een fietser.  Er is mij nog exact één fusee voorbijgevlamd die zelfs te snel reed om de reclame op zijn shirt te lezen, waarschijnlijk een ex prof die geen nieuw contract kreeg. (Er is nog plaats bij de RZs, zeker als je niet thuis blijft voor een scheet wind en wat druppels J). Deze rit werd uiteindelijk een heel goeie training waarvan ik ooit (?) nog eens de vruchten zal plukken. Koen reed de rit @30,5 km/h, ikzelf aan 29,3 km/h. Koen reed 135 km, ik 138 km (verloren gereden!).  Hij had m.a.w. 1 Leffe voorsprong (= ca. 20 min als je geen dorst hebt) toen ik aankwam…

Bern

22:40 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

E3 Ola, ola, deze Reetzweter was ook aanwezig. Wel slechts om 7 uur vertrokken in Zemst, maar was er wel. Gelieve ook te noteren dat ik de laatste 10km in de bezemwagen zat door een derailleur die het leuk dacht te vinden om volledig in mijn achterwiel te kruipen.

Gepost door: bart D | 31-03-08

Er was nog een 5de Reetzweter in actie dit weekend. Zaterdag 90 km gereden langs het strand, en Zondag 53 km in de bergen. http://trail.motionbased.com/trail/activity/5279142

Gepost door: Dylan@LA | 01-04-08

Was helemaal niet verdwaasd, verbaasd wel (leek alsof ge een VTT wedstrijd had gereden). Was én aan het genieten van het aangename weer én aan het wachten op iemand die nog trager reed.
Moet wel toegeven, 80 km was voldoende en gemiddelde lag iets lager (23,9 km/h). De Petrus achteraf ging vlotter binnen. Tot volgende week in RVV.

Gepost door: stefan | 01-04-08

De juste mentaliteit ! Stefan, uw deelname getuigt van een goe karakter ! Zo wordt ne mens sterker. En zaterdag RVV?! Gij maakt brokken dit seizoen !

Gepost door: Bern | 01-04-08

goe bezig ... worldwide vanaf nu de president zodat ze in LA ook stillekes aan beginnen weten met wie ze te doen hebben ... keep on training Dylan! Ik voel het broebelen onder de Reetzweters .. stilte voor de storm ... ben er van overtuigd dat we weer een knalseizoen tegemoet gaan. Zelf niet op post in E3 (ski) en RVV (communie van mijn oudste) ... maar vanaf dan ... rije rije rije, stoempe stoempe stoempe ....

Gepost door: the president | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.