04-03-08

Rit verslag 02/03

Wat wil een openingsrit of sluitingsrit zeggen? Opendeur of gesloten deur? Wat gebeurt er met de reetzweters wanneer er een zuidwesterstorm de dag voordien wat bomen ontwortelde?  

Klinkaert - Reet - Belgium - 9:00 AM - March 2, 2008 - Stipt op tijd staan er 15 Reetzweters te trappelen om hun krachten te meten tegen de stevige 6-7 Beaufort, zuid-wester. Er bestaat wat twijfel bij de leiders of we eerst tegen de wind in ofwel met de wind mee zouden fietsen of eerst richting Brussel ofwel richting Lier. Tja, het werd de diamantroute. Het eerste gedeelte was dus zalig. De wind stuwde ons zonder enig probleem naar 35km/h alsof we een sluitingsrit aan het fietsen waren. Ik werd een beetje weemoedig. Mijn gedachten gingen naar de afdaling richting naar Nice, het strand, de zon, de "mooie" vrouwen van net boven de 60 en ja, ook het bier op dat toffe strand met de grootste eenmalige reetszweterstuitgave als gevolg ....

Alles was dus zalig (op één mechanisch defect aan een klikpedaal na), maar het probleem kwam net na de uier die een beetje slap staat (volgens Geert een berucht café bij de wielerterroristen)... De 15 onverschrokkenen draaien vanaf dan met de neus de wind in. Shit shit driemaal shit. Wegduiken achter Jan; de Nimme of die met de grootste lengtemaat of het breedste gat, maakt niet uit, als de wind maar weg is (maar zeker niet achter Koen of den Danny). Links - rechts wegduiken... Tja, de wind draait, de weg draait, iedereen krijgt toch zijn deel - er is geen ontkomen aan. Het is alsof je eenzaam bergop moet rijden.

Bo test zijn profiel. Moet ik nu achteraan puffen (toch doen alsof) of tegen de wind even kop trekken en testen hoe goed de rest wel is. Jan blijft onverschrokken als windscherm. Koen bepaalt de snelheid met grote moeite. Hij wil sneller, maar toch, er zit een rem achter hem.

Lier in aantocht, Chris zijn hartslag piekt naar 170 en zakt af. Koen vraagt of alles OK is, maar Chris zijn ego bepaalt dat hij het wel alleen aankan en hij verbreekt de achterdeurcode. Ondergetekende zakt 100 meter af om te vragen of alles wel OK is, terwijl Koen net op dat moment het peloton terug op sleeptouw neemt... Het gevolg is dat Chris en ik aan een slakkengang tegen windkracht 6 inboksen en 15 minuten (rond 12:00 AM) te laat aankomen in den Belle-Vue, waar de Leffes, de Bollekes en de Krieken met grote teugen leeggedronken worden.

Ik vraag me toch nog steeds af of dit nu een openings- of sluitingsrit was... maar ik heb samen met Koen en Jan de meeste kop tegen de wind in getrokken.

Cheers,

Ben

08:43 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Wind Wind Wind Inderdaad stevig ritje! Moet eerlijk zijn heb zelf niet te veel kop getrokken, maar zat dan wel telkens vlak in de wind in een tweede waaier. Dus ook redelijk afgezien!

Gepost door: JP | 04-03-08

kop trekken recent nachtelijk overleg in de DK wees uit dat er verschillende mensen van den 1 regelmatig hun "aan de kop rijden verplichting" ontlopen. Zonder de roddeltantes aan te duiden heb ik zondag pas in den Bell-Vue gemerkt dat de Werner ook mee gefietst had....

Gepost door: Koen | 04-03-08

Opening wielerseizoen/sluiting Belle Vue Ik krijg terug pijn in de benen als ik het lees en mijn hartslag gaat spontaan tegen mijn max maar de Koen heeft gezegd dat ge van zo'n ritter alleen maar beter wordt dus dan zal dat wel zo zijn zeker;

Gepost door: Geert/Jan | 04-03-08

gin gezeik. "Hard" fietsen geeft meer voldoening achteraf. Idd bedankt aan sael en koen voor het trekken!
Leuke rit!

Gepost door: Vloe | 04-03-08

de conditie is nog niet optimaal ! Maar dat zou natuurlijk veel te vroeg zijn ! maar eens even testen was er toch bij ! Tegen 29 tegen de wind in met de handen in de beugels het viel best mee ! Nadien terug in het goede wiel gekropen en rustig meegepeddeld richting Bosstraat ! Bedankt voor deze prachtige rit ! Volgende week terug van de partij als het weer wat mee zit ! Anders terug om de mtb-fiets !

Gepost door: bo | 04-03-08

Vrees de wind... Uitstekend verslag Ben en juiste weergave van de feiten. Openingsrit of sluitingsrit maakt niet uit. Leuk was te merken en te voelen hoe de wind van een openingsrit een sluitingsrit maakt. En ja Koen , ik weet het, ik was vrijwel onzichtbaar en beloof mijn deel van het kopwerk eens op een ander tijdstip te doen. In begin van seizoen vrees ik namelijk de strakke wind die machtig over de kronkelende wegen van ons mooie platteland onze snelheid bepaalt... (zat nochtans fris!)

Werner (bijna 50j)

Gepost door: Werner | 06-03-08

De commentaren zijn gesloten.