28-07-07

Sean Kelly 's "pre-transalp"

Laatste rechte lijn naar Genève ... traditioneel laatste grote 'test' in de Ardennen met deze mooie toerrit op zaterdag 4 augustus (dit jaar naast de 127 km ook 182km).

www.vlaamsewielrijdersbond.wad.be/content/collections/rec...

Wie gaat er mee? Reageer hier.

Gegroet, Dessel

 

22:10 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (28) |  Facebook |

16-07-07

de redoute bis

Het is vakantie-tijd en dus komkommer-tijd voor de grote RZ ritten.
Toch wordt onze website nog bezocht, 6 reetzweters present 07.00 op de cp Kontich.

Het verhaal van Filip:
Hij had laten weten dat we om 7 uur op de cp parking konden afspreken, hijzelf zou er dan om 07.15 er zijn.
Na 15 minuten wachten (van 07.00 tot 07.15)

Het verhaal van den Bern:
Hij belt dat Filip zijn werk hem belet, dus 3 wagens en 6 man richting Tilf.
Filip miste nu het ultieme sluitstuk op zijn Ventoux-voorbereiding...

Het verhaal van den Danny:
In naam van de andere 5 reetzweters, dank u voor het initiatief.
Danny is de perfecte gids op de Buissoniere-route, hij kent alle missende paaltjes, weet te zeggen dat de eerste 80km zwaarder zijn dan de laatste 40 (en dat klopt als een bus), hij weet de bevoorradingen te vinden, en hij geeft onderweg nog enkele interessante toelichtingen over het dierenbestand in de Ardennen. De 5 andere RZ leerden dat de vermeende dode viervoeter langs één van de beklimmingen geen hond of jong everzwijn was, maar een das. Familie van de vos, stam der smeerlappen onder de dieren, ze pikken de kiekens van de boeren, de klanten van den Danny.

Het verhaal van de Sam
Aan de RZ die naar (op) de Ventoux trekken. De Sam is een te duchten tegenstander. Volgens Danny "als die eens doortrekt, moet ik toch lossen". Lodie, Filip, Willie en cy, hou hem in de gaten. Uw enige hoop is dat hij voor 15 minuten verdwijnt in de Chalet Renard, want in lange ritten heeft de Sam altijd last van hetzelfde ongemak en voor onze stop in Hamoir ging het niet zo goed meer met de Sam, maar na Hamoir begon hij terug te vliegen.

Het verhaal van den Bo:
Een sterk verhaal.
Bij het klimmen heeft ondergetekende hem telkens maar voor de eerste 20 meter gezien en dan harkte hij zich met forse halen weg uit het zicht.
Naar beneden stuift hij als eerste met FTL-speed. En oppassen als ge dat doet in de Buisonniere-route, want enkele missende paaltjes staan op afdalingen, den Bo heeft dus wat meer geklommen dan de rest.
Hij moest zeker-en-vast, zonder-fout, wat-het-ook-koste, om 17.00 uur thuis zin (zie verder verhaal van de Kurt).

Het verhaal van de "zwart van Niel":
Kan een stukske fietsen, maar minder dan vroeger (hij was vroeger rapper dan de Sam).
Na menige zelf-analyse op elke beklimming waarom het toch zo pijn deed, telkens dezelfde conclusie: zware bieren willen zeggen meer watt trappen of zoiets.

Het verhaal van de Kurt:
Goed in vorm, maar enkele cartouchen teveel verschoten in de beduchte eerste 80 km en begon aan de rekker te hangen in resterende 40km.
In Esneux meenden de 5 andere RZ samen op de brug te hebben gestaan en dus vlammen maar die laatste 7 km naar Tilf.
Aangekomen en na veel lofzang en veel contentement verstreek er snel een uur, en de Kurt was nog niet in Tilf. Na een snelle berekening wisten we dat hij toch niet zo kapot zat dat hij zelfs geen 5 km per uur zou halen.
Conclusie was dat hij mechanische pech had en dus gingen we hem tot tweemaal toe zoeken met de auto. Zonder resultaat.
De pint op het terras in Tilf begon minder te smaken want ongerustheid heerste, de Sam informeerde de hulpdiensten, maar geen gewonde fietser was opgenomen in een ziekenhuis in de buurt.
We durfden niet naar zijn thuis bellen om daar geen onnodige paniek te veroorzaken.
Na 2.5 uur toch bericht aan de Sam van het thuisfront van de Kurt, hij was gestrand in een café in Esneux.
Hij was verloren gereden, terug beginnen klimmen (uiteindelijk 141km gereden), zijn laatste power bar verloren op een bergske. Volledig plat en verloren. Gaan aanbellen bij mensen thuis om eten en drinken te vragen. Die zaten juist naar de Tour te kijken en hadden dus alle begrip voor de situatie van Kurt en gaven hem koeken en drank. Kurt vond zijn krachten terug en ontdekte "een beklimming die ik zweer het, zwaarder, langer en steiler is dan de Redoute" alvorens af te dalen naar Esneux en aldaar een café met telefoon te vinden.

Einde verhaal:
De collegialiteit onder de reetzweters is ok, zie verhaal den Bo, zijn "zeker-en-vast, zonder-fout, wat-het-ook-koste" thuis zijn werd rap opzij geschoven voor het terugvinden van de Kurt.
Iedereen moet zijne GSM meenemen als ge gaat fietsen en enkele nummers uitwisselen of zeker zijn dat ge een nummer van een andere deelnemer hebt.
Toch best eens goed achterom kijken naar de man aan de rekker.

Kurt, waar licht die Redoute bis, die wil ik wel eens beklimmen.

 

Xavier

23:03 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-07-07

Fanatiek bezig ...

heren fietsers,

t'is dinsdag 10 juli, iets na 0h00, en bedtijd dus, ... vandaag vernam ik dat :

- Clijsters vruchtbaar is ;

- Cancellara alle sprinters bij hun neus nam ;

- nu ook de Vloe mij kan kloppen in de sprint aan de watertoren  (en all credits to him - ben op m'n waarde geklopt - maar mijne moral ifv de Transalp kreeg alweer een flinke snok !)

- maar vooral dat er hárd getraind wordt ; naast de 2-daagse Ardennen stage van big challenger Bern, ontbrak ook vaste waarde Eros op het herstelrit- appel ! Er werd mij ingefluisterd dat hij een dagje vakantie nam voor een trainingsrit in de Ardennen en daarbij gezelschap kreeg van niet minder dan onze Lody himself !!!

Dat iedereen het geweten heeft !

Gegroet

Dessel

00:16 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-07-07

ROUTE BUISSONNIERE 08/07/07

 Zondagmorgend 08/07 : zoals afgesproken op de site van de RZ  rij ik om klokslag 7.00 u de carpool in Kontich op.Na wat rondkijken blijkt er toch een reetzweter reeds aanwezig nml Johan Nolf.We gingen toch met 5 of 6 zijn ? Vertwijfeld wachten we nog een tiental minuten

maar besluiten dan toch maar met 2 naar Tilff te rijden.Voor 8.30 rijden we de parking in Tilff al op en terwijl wij ons klaarmaken komt daar nog plots Christoph aangereden., zodat er toch 3 man op een totaal van ongeveer 60 leden aanwezig was.Zaterdagnammiddag was ondergetekende ook eens gaan meerijden met de Lords en ook daar waren er  buiten mijzelf  slechts 2 andere reetzweters (Philippe Ardoullie en  Wim Marievoet ) present.Eigenlijk 3 maar Peeke dacht dat de Lords nog altijd pas om 3 uur vertrokken.

Over de Route Buissoniere zelf dan: fantastisch parcours (nie voor de jeanet) en een schitterende training voor elke Ventourist of Transalper.Voor 90% goed aangeduid en ongeveer 1800 hoogtemeters op 127 km kan toch ook tellen.Eigenlijk zijn er zowel stukken in van de TBT als van de Grand Fondo (bv de Trou  de Ferrieres).Ons gemiddelde van iets boven de 25 was voor dit parcours niet slecht maar vooral te danken aan Christope.En wat Johan betreft :wat die van vorderingen gemaakt heeft t.o.v het seizoensbegin vind ik fenomenaal.Hij kent echter wel de kunst om letterlijk het gewicht van de rit op de rug van zijn metgezellen te schuiven.Zijn uitrusting heeft namelijk geen zakken (kwestie van aerodynamica ? ) zodat Christoph en ik zelfs zijn bananen moesten vervoeren.

Tenslotte een voorstel aan groep 1 en 2 voor volgende zaterdag (14/7):waarom niet terug de Buissoniere rijden ? Tilff is tenslotte maar 1.15 u rijden van hier.

Dus volgende zaterdag om 7.00 u op de carpool ? Graag reacties op de site a.u.b.

 

Danny   

 

21:49 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

04-07-07

Rit Zondag 8 juli groepen 1 en 2

Heren,

William is net gestart bij zijn nieuwe werkgever  - zal daarvoor donderdag een meterke betalen :-) - en heeft mij na overleg gevraagd even initiatief te nemen.

Rondvraag vorige donderdag, afgelopen zondag en gisteren leert mij dat we a.s. zondag met heel wat afwezigen kampen (op hoogtestage, op vakantie, whatever ...).

Hierbij verzoek om jullie snelle reactie zodat wij a.s. zondag die rit inplannen waarvoor de meeste onder jullie kunnen gemobiliseerd worden. Het heeft weinig zin om de GROEPsrit naar de Ardennen te plannen als we zondagochtend met 3 man aan de carpool staan.

Vandaar zou ik volgende opties willen voorstellen :

Optie 1. Rit naar de Ardennen :

Vertrek Carpool @ 7h00

Rit : Route Buissoniere (deze start in Tilff op ongeveer 1h15 vanuit Kontich, m.a.w. dichterbij dan de Route des Sommets de Lienne et Amblève)

Afstand : 120 km

Optie 2 : Rit vanuit DK :

Vertrek DK @ 8h30

Rit : DK-Watermolenroute-DK (vlakke rit)

Afstand : 135 km

 

GRAAG VAN IEDEREEN REACTIE MET BEVESTIGING VOORKEUR.

In functie van deze reacties beslissen we vrijdag wat de "officiële" RZ rit van het weekend is.  Uiteraard kan u achteraf nog steeds voor uw eigen keuze opteren :-) 

Ik geef nog even mee dat de mensen van groep 2 zich niet hoeven laten afschrikken voor een rit in de Ardennen - dit is de ideale gelegenheid om 'in groep' enkele kleinere 'cols' te verkennen. Indien voldoende kandidaten zullen we gr 1 en 2 zelfs splitsen - dus voor elk's zijn tempo. (al ziet het ernaar uit dat de 'vaste' deelnemers van gr 1 bijna allen afwezig zullen zijn, mezelf incluis).

 

Groet

Dessel

 

 

 

08:38 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

02-07-07

Dinsdagrit

Beste Reetse wielertoeristen,

t'is wa kalmkes op de RZ site de laatste tijd ; ik heb de indruk dat er stevig getraind wordt in functie van Marmotte, Mont Ventoux en Transalp ?! Nice!

Vorige dinsdag naar verluidt zeer bescheiden opkomst : slechts 3 stuks. Niet vergeten : herstelritten zijn uiterst zinvol !

Wie is er morgen - 3 juli - van de partij?

Gegroet

Dessel

 

20:25 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |