29-04-07

Dinsdag 1 mei

Beste Reetzweters,

Nu dinsdag 1 mei wijzigt het programma lichtjes ... de herstelrit van 70 km vertrekt om 9h30 stipt van op DK ipv om 19h00!!!  's Avonds vindt er dus geen rit plaats!  Let wel we vertrekken stipt om 9h30.  Kom dus vroeger zodat je alles rustig kunt voorbereiden ... te veel nog komen er op het vertrekuur aangestoven waardoor leden die zich wel organiseren moeten wachten!

Gisteren onze eerste en hopelijk laatste crash van het seizoen meegemaakt.  Na een slopende 100 km en met nog een 15 km voor de boeg besloot Flipke een extra accent in de rit te brengen.  Na zijn mislukte demarrage op 1 van de hellingen, keurig gecountered en lamgelegd door Dimi en Willy, besloot onze Flip de koers nog iets harder te maken.  Hoewel onze groep reeds enige lijken huisde en we meer en meer op een roodblauwe corbiaard leken vond Flip het nodig om er een echte koers van te maken.  Het was tevens zijn bedoeling om de betere mannen uit het peloton te neutraliseren.  Als een volleerd canvaskwakker besloot hij om zich van op het fietspad in de groep te lanceren ... als een echte prof wees hij nog eventjes met zijn vingertje ... van hier ga ik kwakken ... en kwakken deed hij!  Bovendien sleurde hij kopman Gosh mee in zijn val ... Gosh, ervaren als hij is, had het zien aankomen en kon gelukkig gecontroleerd vallen ... hij hield slechts lichte schaafwonden over aan zijn doodssmak ... Flipke daarentegen was blijven wijzen met zijn vingertjes en had ze zodoende grondig over het wegdek geschuurd ... Eros die al 90 km lang Corbiaardse trekken had ... reageerde sneller dan een gevechtspiloot en lanceerde zijn Gianni Motta richting hemel om zo over Flipke te vliegen ... echter de zwaartekracht greep snel en kwakte de 100 kg los op Flipke zijn achterwiel ... Een ware ravage!  Flip was er in geslaagd om binnen 1 seconde zijn vingers te schuren, zijn fiets perte totale te rijden, den Eros zijn achterband te laten ontploffen en de Gosh over het wegdek te pilotteren.  We hadden het al kunnen weten van in het begin ... normaal verschijnt onzen Flip altijd in de clubkleuren ... gisteren besloot hij om bij temperaturen van 30° C in de kleuren van de dood mee te peddelen.   Na zijn kamikazeactie was het contrast tussen zijn wit gezicht en zijn zwarte outfit nooit groter ...  Uiteindelijk "viel" alles mee ... Gosh en Nimmer konden na enig vloek- en plakwerk verder richting DK.  Flipke werd door onze ploegarts verzorgd en werd nadien door twee lokale schoonheden op DK afgezet.  Ik ben er van overtuigd dat ieder hier weer zijn eigen belangrijke les getrokken heeft ... ik vrees alleen een remmen-dicht-effect de dag dat Flipke nog eens met zijn vingerke wijst!

 

Sportieve groeten,

en tot dinsdag op onze herstelrit ... 9h30 stipt!

14:15 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-04-07

Donderdag "achterdeuropen" ritten

Heren Dijkenbeukers,

Donderdag verwachten wij iedereen alweer massaal op post voor de inmiddels klassieke-donderdagavond-zomerritten. Teneinde eventuele nieuwkomers te informeren en valpartijen te vermijden, ben ik zo vrij enkele afspraken te hernemen, zeker nu de groepen 1 en 2 mogelijk zeer talrijk worden. De rit van vorige week bewees dat dit geen overbodige oproep hoeft te zijn.

Buiten groep 3 - die hun gebruikelijk rit van 50 km volgens het principe 'samen uit -samen thuis' rijden - wordt er op het vaste parcours (+/- 72 km) vaak snel gereden. Hou dit a.u.b. in het achterhoofd

Na een korte inloop (aan +/- 35 km/h) - ongeveer tot in Walem, zal u ondervinden dat - door de hogere snelheid - alles "op een lint zal worden getrokken" ... concreet : iedereen rijdt achter elkaar, op een lijn.

Mag ik verzoeken tot volgende afspraken :

- diegene die van de kop komt, laat zich opzij (op de dijken - steeds langs links !) uitzakken en voegt gans achteraan weer aan - probeer u niet tussen de meute te wringen - laat iedereen zijn plaats behouden (om discussies over “uitzakken in de wind/uit de wind" te vermijden, is het veiligst om een vaste afspraak te maken  : links uit te zakken dus, vooral omwille van het mogelijk veelvuldig 'tegen verkeer' – zeker op de dijken!)

- komt u op een bepaald moment zelf aan kop, en uw hartslag laat toe om hun kompanen uit de wind te zetten, probeer dan dezelfde snelheid aan te houden als uw voorganger. Ga niet BRUUSK versnellen ; dit maakt het 'makkelijker' voor diegene die net van de kop afkomt, om achteraan weer bij te sluiten - een plotse versnelling leidt ongetwijfeld tot vermijdbare 'afscheuringen'.

- komt u op een bepaald moment zelf aan kop, heeft u reserve en kan u bovendien versnellen, doe dat dus LANGZAAM aan - doch 'onbeperkt'  - en/of probeer de constante snelheid langer vol te houden.

- komt u op een bepaald moment zelf aan kop, maar had u al moeite om (uit de wind) te volgen, forceer dan niet, vertraag ook niet bruusk (begin zeker niet te remmen! in de hoop zo snel mogelijk te worden afgelost). Wat u wel doet is : ga na enkele meters - zoals uw voorganger- van kop (via linkerkant) en schuif opnieuw achteraan aan.

- wordt het op een bepaalde moment zwart voor uw ogen, moet u wringen en wroeten om in het wiel te kunnen blijven zitten, forceer u dan niet (u brengt mogelijk –onbewust- uw collega's in gevaar), maar laat u voorzichtig opzij (links!) afzakken (opnieuw : geen bruusk mannoeuvre - geef desnoods tijdig aan) en vervolg het parcours met uw "lotgenoten" - volgende keer blijft u ontgetwijfeld opnieuw wat langer meedraaien vooraan.

- geef verder steeds tijdig aan wanneer u een oversteek nadert, roep tijdig en LUID de vaste termen als :“paaltjes”, “voet”, “tegen” en durf dat te herhalen zodat iedereen (vaak met de neus in het wiel van de voorganger) het kan horen. Vaste regel : roep liever één keer teveel, dan één keer te weinig!

Het is ondertussen een "RZ sport" om donderdagavond de grenzen de verleggen; het is een uitdaging (en terecht) van vele om achterdeurgewijs en eens terug in het clubhuis te staan 'blinken', wetende dat er vele 'af moesten,' maar laat ons dit veilig en 'in stijl' doen.

Voilà, have fun!

groet

Dessel

17:55 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-04-07

27 Reetzweters ...

27 Reetzweters wonnen gisteren de Amstel Gold Race.  In de plaatselijke Telegraaf staat te lezen hoe de Reetzweters Boogerd andermaal klopten op de Cauberg!  De Cauberg was de laatste beklimming van enkele stevige kuitenbijters en was de kers op de spreekwoordelijke taart ... hoewel ... die bevond zich wat lager in het centrum van Valkenburg.

Gisterenochtend om 6h00 plaatselijke tijd verzamelden een 18-tal Reetzweters op de Carpool te Kontich.  16 man voor de 150 km en den Nimmer en Malik voor de 100 km.  Hoewel zij een uurtje later konden vertrekken waren ze reeds present ... de zenuwen voor hun eerste grote afspraak lieten verder slapen niet toe.  Midden in de nacht (tussen 4h30 en 5h00) waren reeds drie Reetzweters afgezakt naar Valkenburg voor een tochtje van 250 km.  Om 7h00 verzamelden nog eens een 6 Reetzweters voor hun afreis naar Valkenburg.  Inderdaad ... Valkenburg kleurde toch een beetje rood-blauw!

De tocht zelf was schitterend ... prachtige wegen, schitterend landschap, veel volk en een sportieve uitdaging om u tegen te zeggen.  De Amstel heeft mijn respect gewonnen.  Om na 250 km een finale te rijden met de Keutenberg en een Cauberg als finale spurt moet je tot de allersterksten behoren wil je daar winnen. 

Na de rit was het 1 groot feest.  De 8 van de 100 km reserveerden rond 13h30 een zonneterras in het centrum van Valkenburg.  Vanaf 15h00 stroomden de mannen van de 150 km binnen, rond 17h00 arriveerde de mannen van de 250 km.  Iedereen werd uitbundig bejubeld en het bier stroomde rijkelijk!  Niet alleen ons terras kende de nodige ambiance, het hele centrum ademde een sfeer van sportieve, alchoholriekende en ontladen "Hollandse gezelligheid".  Hoewel mijn bedenkingen over de "Hollandse gezelligheid"  ... het is er wel 1 die ik vanaf nu elk jaar wil mee maken!  Rond 19h30 keerden de laatste Reetzweters huiswaarts ... aan de gemiste SMS'jes te zien die in de loop van de middag van uit het thuisfront waren binnengestroomd ... waren we nu op weg naar een ander soort "ambiance" waar de "gezelligheid" iets verder te zoeken was! 

Ook the Lords kenden gisteren een succesvolle dag: met 13 man bolden ze 50 km aan gemiddelde van 28 per uur ... als voorbereiding op den Amstel van 2008 kan dit tellen.

Dit jaar waren we met 27 ... volgend jaar moeten er hier nog een pak bij ... den Amstel wordt met zekerheid 1 van onze klassiekers!

Nog nagenietend van alweer een schitterende Reetzweters-dag!  Bij deze nog een speciale dank aan den Dessel die ons warm gemaakt heeft voor deze schitterende Amstel-dag!

 

Willy

 

 

12:46 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-04-07

Amstel Gold Race 21/04

Heren fietsliefhebbers,

 

Even opwarmen voor a.s. zaterdag :

26 (!!) Reetzweters zullen zich wagen aan Limburgs mooiste hellingen:

 

100 km (7) : Berre, Nimmer, F.Claes, Bruno, Peter S, Ben, Malik

150 km (16): Bern, Dessel, Dimi, Koen, Sam, Vloe, Krans, William, Sael, Gosh, Alex, Peter V, Werner, Lewi, Alain, Gilles

250 km (3): Bart, Guy, Marko

 

Ter bevestiging :

-          groep van 150 km spreekt af om 6h00 aan Carpool Kontich

-          groep van 100 km idem om 7h00

-          Bart en Marko zouden op eigen initiatief om 5h00 vertrekken

-          Guy : stem jij met Marko en Bart af?

 

Belangrijk 1 : wees a.u.b op tijd aan de afspraak !! immers :

-          Valkenburg is ongeveer 140 km of 1h15 rijden

-          De parking ligt iets buiten het centrum op 15 min van startplaats

-          Gebruikelijk : fiets klaarmaken + ‘laatste zorgen’ voor vertrek

-          Chip nog af te halen + te monteren aan fiets !

-à groep 150 km zou toch moeten proberen om 8h00 te starten (groep 100 km 1 uur later) – dit in vooruitzicht op punt 2:

 

Belangrijk 2 :

Het is een MUST dat wij alle 26 achteraf de rit bespreken met de nodige pinten/Leffes (of Hollands “equivalent” al is dat een contradictio in terminis)!!!!!

De locatie zou ik afwachten tot de dag zelf, immers moeilijk op voorhand te plannen …

Ik schat in dat de verschillende deelnemers aan de 100km en 150km toch ongeveer binnen eenzelfde tijdspanne zouden kunnen aankomen … die van de 250 km riskeren ons in licht beschonken toestand aan te treffen …

Ik stel voor dat we - GSM bij de hand - bovenop de Cauberg verder afstemmen ; vorig jaar zijn we een paar Paters gaan drinken buiten Valkenburg, maar indien mogelijk is het nog gezelliger in de drukte van de vele cafeetjes (centrum Valkenburg) zelf !

 

Enjoy the ride!

 

Groeten

Dessel

 

11:41 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-04-07

Merci Lody

Beste Reetzweters,

Vooreerst wens ik de Lody te danken voor de organisatie van het open deur weekend.  In totaal waren we met 41 fietsers verdeeld over drie groepen.  In combinatie met het weer, de brunch en Paris-Roubaix kunnen we dus spreken van een zeer geslaagd weekend ... thanks Lody!

Het mooie weer doet ons natuurlijk hunkeren naar meer.  In die optiek starten we morgen dinsdag 17 april met onze eerste hersteltraining.  De doelstelling is om 50 à 70 km (afhankelijk van licht) tegen maximum 30 km per uur.  Ieder is dus welkom ... zowel groep 1, groep 2 en groep 3!  Er wordt niemand afgereden en het principe samen uit, samen thuis wordt gerespecteerd.  Morgen is de eerste rit, degenen die dit nog lezen en zich kunnen organiseren ... vertrek om 19h00 stipt van op DK.

Donderdag voeren we dan de open achterdeur ritten in.  Ook hier vertrek om 19h00 stipt van op DK. Hier geldt een ander principe.  Groep 1 en liefhebbers van groep 2 starten dan samen aan een tocht van 75 km ... echter ze komen verschillend aan.  Tot aan de brug van Walem wordt dan aan een opwarmend tempo van 35 km per uur gereden.  Vanaf de brug van Walem gaan de remmen los en wordt het tempo zo hoog mogelijk gehouden.  Kan men niet volgen  ... dan valt men langs de achterdeur af!  Echter, niet getreurd ... gemiddeld komt er niet meer dan 5 man als eerste aan ... er vallen er dus heel wat af ... de afvallers kunnen elkaar opwachten en samen de tocht op een gematigder tempo uitrijden.  De daaropvolgende week kan men opnieuw proberen om zo lang mogelijk aan te klampen ... wie weet hou je het nu een paar km langer vol!  Nu donderdag is de eerste open achterdeur rit.  Daarom is het noodzakelijk dat men ofwel voor de eerste maal allemaal samen het parcours uitrijdt aan een snelheid van 35 km per uur (voor 1 maal samen uit, samen thuis ... opdat nieuwkomers van groep 2 het parcours kennen) OFWEL dat er iemand van groep 2 zich opoffert om samen met nieuwkomers van groep 2 het parcours op een gematigder tempo samen uit te rijden (zelf kan ik er spijtig genoeg niet bij zijn).  Mag ik aan groep 1 wel voorzichtig te zijn bij het vlammen over de dijken ... gelieve de verkeersregels na te leven en respect te hebben voor onze fietsende medemens.  Ook bij een complete verzuring, snot voor de ogen en meer dood dan levend vraag ik om ons ten allen tijde hoffelijk te gedragen!

Ook The Lords beginnen terug te fietsen.  Zoals elke donderdagavond zullen zij een parcours van 40 km afhaspelen aan een gemiddelde snelheid van 25 km per uur.  Ideaal voor absolute nieuwkomers of mensen die nu pas beginnen fietsen na een vermoeiend voetbal- of hockeyseizoen.  Ook de Lords vertrekken om 19h00 stipt van op DK.  Nadien kan er bij een welverdiende pint/Tongerlo nagepraat worden over de gevoerde tacktiek en die splijtende demarrage op de Bosstraat.

Tot slot wil ik er nog op wijzen dat de Reetzweter van de maand maart gekend is ... Dimi won dit glansrijk met 400 punten!  De traditie wil dus dat Dimi bij de eerstvolgende samenkomst de aanwezigen trakteert op Tongerlo en een verslag schrijft over de voorbije maand!  Proficiat Dimi ... de punten verdeling vindt u onder links Reetzweter of the year.  De punten van de maand april staan er nog niet op ... maar ik kan jullie wel vertellen dat de Krans momenteel het klassement voor de maand April aanvoert. (volgende week plaats ik de Apriltelling op de site ... nu nog een beetje de eer laten aan Dimi)

Tot slot wens ik jullie nog veel fietsplezier.

Met reetgezweten groeten,

Der Willy.

 

 

 

21:49 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |