25-04-07

Donderdag "achterdeuropen" ritten

Heren Dijkenbeukers,

Donderdag verwachten wij iedereen alweer massaal op post voor de inmiddels klassieke-donderdagavond-zomerritten. Teneinde eventuele nieuwkomers te informeren en valpartijen te vermijden, ben ik zo vrij enkele afspraken te hernemen, zeker nu de groepen 1 en 2 mogelijk zeer talrijk worden. De rit van vorige week bewees dat dit geen overbodige oproep hoeft te zijn.

Buiten groep 3 - die hun gebruikelijk rit van 50 km volgens het principe 'samen uit -samen thuis' rijden - wordt er op het vaste parcours (+/- 72 km) vaak snel gereden. Hou dit a.u.b. in het achterhoofd

Na een korte inloop (aan +/- 35 km/h) - ongeveer tot in Walem, zal u ondervinden dat - door de hogere snelheid - alles "op een lint zal worden getrokken" ... concreet : iedereen rijdt achter elkaar, op een lijn.

Mag ik verzoeken tot volgende afspraken :

- diegene die van de kop komt, laat zich opzij (op de dijken - steeds langs links !) uitzakken en voegt gans achteraan weer aan - probeer u niet tussen de meute te wringen - laat iedereen zijn plaats behouden (om discussies over “uitzakken in de wind/uit de wind" te vermijden, is het veiligst om een vaste afspraak te maken  : links uit te zakken dus, vooral omwille van het mogelijk veelvuldig 'tegen verkeer' – zeker op de dijken!)

- komt u op een bepaald moment zelf aan kop, en uw hartslag laat toe om hun kompanen uit de wind te zetten, probeer dan dezelfde snelheid aan te houden als uw voorganger. Ga niet BRUUSK versnellen ; dit maakt het 'makkelijker' voor diegene die net van de kop afkomt, om achteraan weer bij te sluiten - een plotse versnelling leidt ongetwijfeld tot vermijdbare 'afscheuringen'.

- komt u op een bepaald moment zelf aan kop, heeft u reserve en kan u bovendien versnellen, doe dat dus LANGZAAM aan - doch 'onbeperkt'  - en/of probeer de constante snelheid langer vol te houden.

- komt u op een bepaald moment zelf aan kop, maar had u al moeite om (uit de wind) te volgen, forceer dan niet, vertraag ook niet bruusk (begin zeker niet te remmen! in de hoop zo snel mogelijk te worden afgelost). Wat u wel doet is : ga na enkele meters - zoals uw voorganger- van kop (via linkerkant) en schuif opnieuw achteraan aan.

- wordt het op een bepaalde moment zwart voor uw ogen, moet u wringen en wroeten om in het wiel te kunnen blijven zitten, forceer u dan niet (u brengt mogelijk –onbewust- uw collega's in gevaar), maar laat u voorzichtig opzij (links!) afzakken (opnieuw : geen bruusk mannoeuvre - geef desnoods tijdig aan) en vervolg het parcours met uw "lotgenoten" - volgende keer blijft u ontgetwijfeld opnieuw wat langer meedraaien vooraan.

- geef verder steeds tijdig aan wanneer u een oversteek nadert, roep tijdig en LUID de vaste termen als :“paaltjes”, “voet”, “tegen” en durf dat te herhalen zodat iedereen (vaak met de neus in het wiel van de voorganger) het kan horen. Vaste regel : roep liever één keer teveel, dan één keer te weinig!

Het is ondertussen een "RZ sport" om donderdagavond de grenzen de verleggen; het is een uitdaging (en terecht) van vele om achterdeurgewijs en eens terug in het clubhuis te staan 'blinken', wetende dat er vele 'af moesten,' maar laat ons dit veilig en 'in stijl' doen.

Voilà, have fun!

groet

Dessel

17:55 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ben er donderdag maar ga me ontfermen over een paar nieuwelingen. dus geen achterdeur voor mij tenzij die nief gasten mij deraf rijden natuurlijk
PS: dessel for president of wa?

Gepost door: vloe | 25-04-07

jawatte zeg dessel, hebt gij nog bijkomende tips 'voor wanneer het zwart voor de ogen wordt'? Bepaalde medicijnen? Tantrische ademhalingstechnieken? Of gewoon tandje kleiner schakelen?

Gepost door: dimi | 25-04-07

in mineur! Dessel dank voor tips en regels om donderdag veilig door te komen. Deze donderdag sta ik er wel op dat we het achteraf blinken en in "stijl" napronken achterwege laten. Nu donderdag herdenken we namelijk het overlijden van een jeugdig tennislid (10 jaar). U zult begrijpen dat al onze prestaties hierbij in het niet vervallen. Ik verwacht dan ook een passend gedrag vanwege de Reetzweters en sta er op dat jullie in mineur en met respect voor de ouders en familieleden "nagenieten" van de rit.

Gepost door: de Voorzitter | 25-04-07

De commentaren zijn gesloten.