22-04-07

27 Reetzweters ...

27 Reetzweters wonnen gisteren de Amstel Gold Race.  In de plaatselijke Telegraaf staat te lezen hoe de Reetzweters Boogerd andermaal klopten op de Cauberg!  De Cauberg was de laatste beklimming van enkele stevige kuitenbijters en was de kers op de spreekwoordelijke taart ... hoewel ... die bevond zich wat lager in het centrum van Valkenburg.

Gisterenochtend om 6h00 plaatselijke tijd verzamelden een 18-tal Reetzweters op de Carpool te Kontich.  16 man voor de 150 km en den Nimmer en Malik voor de 100 km.  Hoewel zij een uurtje later konden vertrekken waren ze reeds present ... de zenuwen voor hun eerste grote afspraak lieten verder slapen niet toe.  Midden in de nacht (tussen 4h30 en 5h00) waren reeds drie Reetzweters afgezakt naar Valkenburg voor een tochtje van 250 km.  Om 7h00 verzamelden nog eens een 6 Reetzweters voor hun afreis naar Valkenburg.  Inderdaad ... Valkenburg kleurde toch een beetje rood-blauw!

De tocht zelf was schitterend ... prachtige wegen, schitterend landschap, veel volk en een sportieve uitdaging om u tegen te zeggen.  De Amstel heeft mijn respect gewonnen.  Om na 250 km een finale te rijden met de Keutenberg en een Cauberg als finale spurt moet je tot de allersterksten behoren wil je daar winnen. 

Na de rit was het 1 groot feest.  De 8 van de 100 km reserveerden rond 13h30 een zonneterras in het centrum van Valkenburg.  Vanaf 15h00 stroomden de mannen van de 150 km binnen, rond 17h00 arriveerde de mannen van de 250 km.  Iedereen werd uitbundig bejubeld en het bier stroomde rijkelijk!  Niet alleen ons terras kende de nodige ambiance, het hele centrum ademde een sfeer van sportieve, alchoholriekende en ontladen "Hollandse gezelligheid".  Hoewel mijn bedenkingen over de "Hollandse gezelligheid"  ... het is er wel 1 die ik vanaf nu elk jaar wil mee maken!  Rond 19h30 keerden de laatste Reetzweters huiswaarts ... aan de gemiste SMS'jes te zien die in de loop van de middag van uit het thuisfront waren binnengestroomd ... waren we nu op weg naar een ander soort "ambiance" waar de "gezelligheid" iets verder te zoeken was! 

Ook the Lords kenden gisteren een succesvolle dag: met 13 man bolden ze 50 km aan gemiddelde van 28 per uur ... als voorbereiding op den Amstel van 2008 kan dit tellen.

Dit jaar waren we met 27 ... volgend jaar moeten er hier nog een pak bij ... den Amstel wordt met zekerheid 1 van onze klassiekers!

Nog nagenietend van alweer een schitterende Reetzweters-dag!  Bij deze nog een speciale dank aan den Dessel die ons warm gemaakt heeft voor deze schitterende Amstel-dag!

 

Willy

 

 

12:46 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Helaas pindakaas Aan het verslag te lezen, heb ik één van de hoogtepunten van het jaar gemist.
Volgend jaar op tijd inschrijven is de boodschap.
Mijn ritje van 100km in de Ardennen (met o.a. Côte de la Redoute) was ook niet slecht, maar de "Hollandse gezelligheid" was niet echt aanwezig.
Eén lichtpunt: door de lange trainingsritten met mijn nieuwe ploegmakkers, kan ik nu op alle helling 2 tandjes groter rijden dan de vorige jaren.

Gepost door: Dylan | 22-04-07

Meer mocht het niet zijn, meer moet het zijn! Meer Blonde Leffes mochten het echt niet meer zijn zaterdag, meer Amstel Gold Race moet het volgend jaar zeker zijn!

Gepost door: Eros | 23-04-07

meer van da! Ik onthoud :
- de grootste RZ opkomst in een toerrit ooit - dat smaakt naar ... meer van da;
- dat het gezellig was en iedereen er zin in had;
- dat een nieuw lid succesvol deelnam aan de 150 km (en nooit tevoren meer dan 80 km reed aan 1 stuk)
- het beeld van de Nimmer op het terras 'Au Soleil', ttz helm op, Leffe in de hand
- den beatmuziek van de Plaza- volgend jaar ons café! ;
- de aanwezigheid van onzen docter en dat deed ons allen plezier
- dat de Krans een week platte kak had, wilde afbellen, toch meereed en achteraf deed of hij den Amstel had gewonnen;
- de Vloe met lage mouwen rijdt;
- de Koen de schifting voerde op de Loorberg (bekend als de Nederlandse Alpe D'Heuz)
- alleen de Lewi kon repliceren
- ikzelf er eerst 'af' moest, na 6 km achtervolgen terug kon aanpikken, maar aldoende alles opblies, en de eerstvolgende helling er opnieuw 'af moest';
- ik dus slimmer moet gaan rijden :-)
- sommige hun zakjes 'vanvoor 'genaaid hebben;
- de Guy de verstandigste is van den hoop (op hotel op 500m van terras "Au Soleil" !!)
- dat ik thuis goe naar m'n kloten heb gekregen (weg van 5h45 tot 20h30)
- der herstelrit van vanavond welgekomen is;
- dat ik uitkijk naar nog meer van da !
groet

Gepost door: Dessel | 24-04-07

De commentaren zijn gesloten.