16-04-07

Merci Lody

Beste Reetzweters,

Vooreerst wens ik de Lody te danken voor de organisatie van het open deur weekend.  In totaal waren we met 41 fietsers verdeeld over drie groepen.  In combinatie met het weer, de brunch en Paris-Roubaix kunnen we dus spreken van een zeer geslaagd weekend ... thanks Lody!

Het mooie weer doet ons natuurlijk hunkeren naar meer.  In die optiek starten we morgen dinsdag 17 april met onze eerste hersteltraining.  De doelstelling is om 50 à 70 km (afhankelijk van licht) tegen maximum 30 km per uur.  Ieder is dus welkom ... zowel groep 1, groep 2 en groep 3!  Er wordt niemand afgereden en het principe samen uit, samen thuis wordt gerespecteerd.  Morgen is de eerste rit, degenen die dit nog lezen en zich kunnen organiseren ... vertrek om 19h00 stipt van op DK.

Donderdag voeren we dan de open achterdeur ritten in.  Ook hier vertrek om 19h00 stipt van op DK. Hier geldt een ander principe.  Groep 1 en liefhebbers van groep 2 starten dan samen aan een tocht van 75 km ... echter ze komen verschillend aan.  Tot aan de brug van Walem wordt dan aan een opwarmend tempo van 35 km per uur gereden.  Vanaf de brug van Walem gaan de remmen los en wordt het tempo zo hoog mogelijk gehouden.  Kan men niet volgen  ... dan valt men langs de achterdeur af!  Echter, niet getreurd ... gemiddeld komt er niet meer dan 5 man als eerste aan ... er vallen er dus heel wat af ... de afvallers kunnen elkaar opwachten en samen de tocht op een gematigder tempo uitrijden.  De daaropvolgende week kan men opnieuw proberen om zo lang mogelijk aan te klampen ... wie weet hou je het nu een paar km langer vol!  Nu donderdag is de eerste open achterdeur rit.  Daarom is het noodzakelijk dat men ofwel voor de eerste maal allemaal samen het parcours uitrijdt aan een snelheid van 35 km per uur (voor 1 maal samen uit, samen thuis ... opdat nieuwkomers van groep 2 het parcours kennen) OFWEL dat er iemand van groep 2 zich opoffert om samen met nieuwkomers van groep 2 het parcours op een gematigder tempo samen uit te rijden (zelf kan ik er spijtig genoeg niet bij zijn).  Mag ik aan groep 1 wel voorzichtig te zijn bij het vlammen over de dijken ... gelieve de verkeersregels na te leven en respect te hebben voor onze fietsende medemens.  Ook bij een complete verzuring, snot voor de ogen en meer dood dan levend vraag ik om ons ten allen tijde hoffelijk te gedragen!

Ook The Lords beginnen terug te fietsen.  Zoals elke donderdagavond zullen zij een parcours van 40 km afhaspelen aan een gemiddelde snelheid van 25 km per uur.  Ideaal voor absolute nieuwkomers of mensen die nu pas beginnen fietsen na een vermoeiend voetbal- of hockeyseizoen.  Ook de Lords vertrekken om 19h00 stipt van op DK.  Nadien kan er bij een welverdiende pint/Tongerlo nagepraat worden over de gevoerde tacktiek en die splijtende demarrage op de Bosstraat.

Tot slot wil ik er nog op wijzen dat de Reetzweter van de maand maart gekend is ... Dimi won dit glansrijk met 400 punten!  De traditie wil dus dat Dimi bij de eerstvolgende samenkomst de aanwezigen trakteert op Tongerlo en een verslag schrijft over de voorbije maand!  Proficiat Dimi ... de punten verdeling vindt u onder links Reetzweter of the year.  De punten van de maand april staan er nog niet op ... maar ik kan jullie wel vertellen dat de Krans momenteel het klassement voor de maand April aanvoert. (volgende week plaats ik de Apriltelling op de site ... nu nog een beetje de eer laten aan Dimi)

Tot slot wens ik jullie nog veel fietsplezier.

Met reetgezweten groeten,

Der Willy.

 

 

 

21:49 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

te volgen parcours op dinsdag? Hi Willy
Is het de bedoeling om een vast parcours te rijden op dinsdag ? is dat al bekend? misschien zinvol te variëren t.o.v. donderdagparcours? Richting Brug v Temse/ St Amands bijvoorbeeld? Andere suggesties?
groet,

Gepost door: Dessel | 17-04-07

hersteltraining ????? Na de rit van zondag - waar ik een verwoede (zelfmoord)poging deed om met de crème de la crème van de RZ mee te fietsen - heb ik geen hersteltraining, maar een herstelkuur nodig !
Met vriendelijke groeten vanuit de APRA kliniek :-)

Gepost door: Michel Maes | 17-04-07

De commentaren zijn gesloten.