27-03-07

15 april vewelkoming Lords en nieuwkomers

Beste Reetzweters,
 
Op zondag 15 april begint groep 3 of liever The Lords (Lody's Relaxed Drivers) aan hun seizoen.  Onder leiding van Lord Lody himself starten ze onmiddellijk met een fantastisch initiatief!  Zij organiseren namelijk een kennismakingsweekend voor nieuwkomers.  Lord Lody heeft namelijk een 15-tal relaties uitgenodigd om te komen proeven van de wielermicrobe.  Sommigen onder hen passen perfect binnen het Lords-concept, anderen zijn al eerder geoefende fietsers en hebben meer nood aan een groep 2 of zelf groep 1 ervaring. 
 
Als voorzitter van de Reetzweters wens ik dit intiatief voor de volle 300% te ondersteunen.  Vooreerst wens ik dat ook groep 3 een fantastisch jaar kent en gedurende het jaar op de benodigde kritische massa kan rekenen.  Gezien het feit dat een aantal Lords doorgegroeid zijn naar groep 2 moeten we het aantrekken van vers bloed ondersteunen zodat The Lords, een gezonde kweekvijver van onze wielerclub, niet ten onder gaan een doorgedreven vorm van bloedarmoede! 
 
In die optiek wens ik jullie te vragen om ook aanwezig te zijn op zondag 15 april.  In samenspraak met Lody is besloten om die dag 2 ritten te organiseren teneinde de betere nieuwkomers niet te ontgoochelen met een ritje van 50 km maar hen ook reeds enigszins vermoeide benen aan te bieden.  Daarnaast wil ik jullie tevens vragen om zelf te kijken naar vers bloed in uw omgeving en tevens beginnende fieters uit te nodigen.  Ook wij moeten werk maken van het succes van The Lords! 
 
In onderstaande mail vindt u alle praktische info ivm zondag 15 april. 
 
Let wel de voorziene rit van groep 2 van zaterdag 14 april gaat gewoon door.  Met de Amstel Gold Race in het vooruitzicht kan een extra training op zondag absoluut geen kwaad en remember ... het is voor een goed doel, namelijk de verdere ontplooiing van ons clubke.  Zeg nu zelf eens geproefd van een ritje met 15 à 20 man wil men niet terugvallen op 3 enthousiastelingen om de nodige kilometers af te malen.  Een verdere groei van het ledenaantal is dus onontbeerlijk om gedurende alle maanden van het jaar het ultieme wielerplezier te beleven.  Zoals u zult lezen kan deze extra wielerdag geïncorporeerd worden in een kerk-in-het-midden-houdende-familiedag.
 
Wees dus van de partij, trommel potentiële leden op en reageer asap naar Lody (zie mail onder) ivm uw aanwezigheid voor rit en deelname aan brunch alsook opkomst nieuwe leden.
 
Met reetgezweten groeten,
 
William Devondel
Kneukelputlei, 10
B-2840 Reet
Tel: 03/8442791
 
Come and visit us in South Africa!  www.draaihoek.com
----- Original Message -----
From: Lodewyckx
Sent: Monday, March 26, 2007 10:43 PM
Subject: fietshappening 15 April

Beste Vrienden ,
 
Zondag 15 april vliegen we er ( al fietsend ) in .
 
Voor inschrijving mailto fam.lodewyckx@skynet.be 
 
Vertrekplaats   : De Klinkaert
Aanwezig        :  09.30u
Vertrek            : 10.00u en er wordt niet meer gewacht...
Aankomst        : Groep A rond 12.15u
                         Groep B rond 12.30u
 
Lunch wordt voorzien rond 13.00u
 
Een woordje uitleg :
 
Groep A rijdt 55 km tegen een gemiddelde van 26-27km per uur .
Groep B rijdt ca 70 km tegen een gemiddelde van 28-30km per uur .
 
We rijden aan een tempo met de volgende filosofie : samen uit , samen thuis .
Je moet zelf een beetje inschatten wat je aankan .
 
Jullie weten dat de vrouw en kinderen ook welkom zijn om naar de Klinkaert te komen.
Je kan er voetballen of gewoon spelen of tennissen of op het terras zitten en een aperitiefje drinken .
 
Ook voor de lunch moet je wel voor 12 april inschrijven : mailto  fam.lodewyckx@skynet.be
 
Keuzemenu : 
 
Volwassenen : Steak frites , saus naar keuze  16 EUR
                      Spagetti                                    7,5 EUR
Kinderen        : Kinderspagetti                           5 EUR
                       Curryworst (2stuks) frites          5,5 EUR 
 
Laat mij ook zo snel mogelijk weten of je iets nodig hebt van materiaal zoals fiets, schoenen (maat ?), helm, ...
Wij kunnen u daar in helpen .
 
HOE MEER VOLK , HOE MEER VREUGDE  !!!!!
 
MVG Lody

23:10 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-07

verslag groep 1: twas ni veur de janet

Een persoonlijk record: een rit van 127 km voor einde maart.
Ik was meegegaan om af te zien
En ik heb gemogen.....
Kheb de Chartreuse gezien,
Kkheb de Wijnberg gezien,
Kheb veel hellingen gezien
Kheb het 'dijkgevoel' gehad aan 45 per uur
Kheb succes gehad:
De chartreuse op t middenblad in volle souplesse: 39/22
Kheb ellende gekend:
De gekende  kasseistrook omhoog op tkleinste verzet
Kehb den één zien splitsen.................
Kheb er een paar dankbaar achterom zien kijken omdak aan t sterven was
Khem de Sam (niet) zien afhaken
Kben herboren
Wel 3 x
Om nog 35 te halen op den dijk in Terhagen
Kheb de Bosstraat eens goed kunnen bestuderen:
Khad tijd.....................aan11 per uur
Twas een schoon parcours
Twas knap
Khem er van genoten
Al was ik soms dood
Maar daar was ik voor vertrokken
Khem den Belle Vue wel links laten
liggen................................sorry gaste
Merci Sael, (B)(W)erner, Krans, en Spinningcoach om mij te chaperonneren
vanaf de brug van Kampenhout.
Twas een fantastische rit
Twas ni veur de jeannet

Bruno

18:57 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

18-03-07

Woordje van de Voorzitter

Beste Reetzweters,

Het eerste "splitsweekend" zit er op!  Groep 2 kende een geslaagde rit van ongeveer 90 km met een dertiental RZ'ers.  Groep 1 knalde door regen, wind en hagel een dikke 120 km af tegen een gemiddelde van 30 per uur.  En dit met 4 man ... chapeau mannen!  Volgende week staat er terug een leuk weekend op het programma.  Wees dus zeker van de partij.

Laat u vooral niet afschrikken door afstanden ... groep 2 wacht altijd en neemt u zeker op sleeptouw ... vraag het maar aan Peke ... halfdood bereikte hij de finish ... maar nooit stond hij er alleen voor!  Kom dus trainen!

Bij deze nog een speciale oproep aan onze penningmeester over wie ik onheilspellende berichten ontving ... onze Chris denkt aan stoppen met fietsen!!! OVER DE VOORZITTER ZIJN DOOD LIJK!  Chris, al moet ik u duwen, trekken, over de blauw bruggen sleuren ... ge zult NIET stoppen met fietsen!  Zet die donkere gedachten dus maar snel uit uw hoofd en wees komende zaterdag van de partij ... het zal u goed doen!

Tot slot nog twee afsluitende woordjes: 1) gelieve tijdens het fietsen uw papiertjes, bananenschillen en ander restafval gewoon in uw zakje van uw truitje te stoppen.  Wij zijn geen profs, we genieten van ons prachtig landschap ... laat on dit dan ook zo houden!  2) Tot nader order organiseren we nog geen open-achter-deur-ritten op donderdagavond.  De maximum snelheid ligt dus op 30 km per uur!  Ik sta hier op en reken op jullie medewerking. 

Geniet van de onderstaande verslagen van de gereden ritten.  Dessel en Dimi, alvast bedankt voor jullie feedback!

Met reetgezweten groeten,

De Voorzitter.

21:56 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

verslag groep 2: zaterdag 17 maart

Weersomstandigheden : betrokken (of bewolkt, zo u wil), 12°C, af en toe lichte motregen
Zaterdagmiddag, 13u30, parking De Klinkaert
Aanwezigen : alleen maar toppers: William, Dimi, Nimmer oftewel Eros, Ben, de Marko (met mountainbike), Jan en Peke, Danny, Tom, Malik, Johan, Berre en Xavve
Route: Reet-Brussel-Reet: afstand 90 km 
 
Nog algauw checken een 15-tal Reetzweters geconcentreerd hun bandenspanning, want ‘De Eerste Tocht’ van groep 2 (onder begeleiding van Eros en De Voorzitter zo lezen we op de web-site) staat op het programma. De kettingen worden uiteraard gesmeerd, de bananen vooralsnog niet geconsumeerd.
Eros trok kwasi ogenblikkelijk en autoriteir aan de kop, snedig versnellend na iedere bocht. Had de Nimmer superbenen vandaag? Wierp seksuele onthouding zijn vruchten af? Klaarblijkelijk wel, want algauw werd er, weliswaar zo onhoorbaar mogelijk kwestie van niet in de kaarten te laten kijken, gekreund en gesakkerd in de staart van het peloton. Met name den Ben showde ongeneerd zijn tong, ten teken van ‘amai zeg, der wordt hier al stevig doorgetrokken, en we zijn nog maar just vertrokken.’ Een zweetparel verscheen aan zijn neuspunt. Uiteraard sloeg onze Nimmer hier geen acht op, meer nog, hij verdapperde gestaag. ‘De werken van Nimmer’ zou Michel Wuyts ongetwijfeld mompelen, bij het aanzien van zoveel kracht en natuurlijk leiderschap.
Ook neo-prof-Reetzweter (alhoewel al veel ervaring opgedaan bij 'De Planckaerts') Tom Waes stond scherp, meer nog, hij trapte ostentatief in de boter. Iedereen mocht hiervan getuige zijn, zijn heldere blik straalde vertrouwen uit. Wat had deze nieuwe aanwinst in petto? In ieder geval schuwde hij de kop van het peloton niet, zo al snel respect verdienend onder collegae. (Boswachter? stroper? jager?) Danny keek triomfantelijk voor zich uit toen het lichtjes begon te regenen. Gewapend in een knalgele, fluo k-way liet hij zich ontvallen : ‘Ik wist dat het ging regenen.’ Vanaf nu zullen Danny’s weerkennis en voorspellingen niet meer in de wind geslagen worden!
En zo cruisde een rood-blauwe Reetzweters-armada gestaag richting Brussel. (Met gestaag wordt de heilige snelheid van 30km/u omschreven.) Iedere snelheidsovertreding werd prompt in de kiem gesmoord : samen uit, samen thuis, zo luidde het terechte devies. 32 km/u werd niet geduld, zelfs niet bergaf. Wat een discipline binnen deze ploeg!
Ongeveer halverwege de rit, regio Meise, vlogen meerdere bananenschillen bermwaarts. Zonet hadden enkele vinnige tempowisselingen, bergop dan nog, gaten in onze groep geslagen, maar éénmaal boven werd (gelukkig) gewacht. Er werd dorstig aan bidons gelurkt, en sommigen hadden een uitzonderlijk gezonde blos op de wangen. Tomaatrode gezichten, zullen we maar zeggen.
Was het nu naar links of naar rechts? Berre en Johan geraakten het er niet over eens, en reden dan maar pardoes tegen elkaar op, gelukkig aan lage snelheid. De eerste valpartij van het seizoen was een feit, gelukkig zonder erg. Had het, buiten gebrekkige communicatie, ook ietwat met vermoeidheid te maken?
Peke, met name, kreeg het kwaad op 35 km van de meet. Maar geen nood : dra werd hij omringd. Een gelleke hier, een druivensuikertje daar, bidons met dubbele dosis Isostar werden belangeloos afgestaan zodat onze ranke Peke alsnog de parking van De Klinkaert gezwind kon halen. Maar het mocht niet baten : Peke’s licht was uitgegaan. Nochthans ontfermde De Voorzitter zich als een goede herder over zijn vermoeide schaap : hij bood hem zijn achterwiel aan, waaraan Peke zich mocht vastzuigen. Ondanks zijn zichtbare vermoeidheid wisten we allen dat Peke wel eens durft te pokeren, om dan genadeloos iedereen uit het wiel te spurten op de Bosstraat. Zijn alom gekende zwiepbewegingen staan in éénieders geheugen. Strooide hij ons ook nu zand in de ogen? Neen zo bleek, Peke’s bord was wel degelijk leeggegeten. Maar niet getreurd, want alras werd het parcours een 20-tal kilometers ingekort, hetgeent ongetwijfeld ook enkele andere atleten goed uitkwam, alleen durfden zij dit niet te declameren. Iets minder gestaag dus naderde een relatief vermoeid pelotonnetje de Bosstraat, en ja hoor, drinkbussen werden alvast leeggegoten om gewicht te winnen. De Sael bleef onvermoeibaar zijn trapas geselen, dit terwijl zijn broeder naar adem hapte. Schoon toch, zo’n familieband? De Bosstraat was vlakbij, de spanning steeg, longen werden van zoveel mogelijk zuurstof voorzien. Zouden er splijtende demarrages op til staan? Of werden er andere tactieken uitgedokterd (zou er iemand het ondertussen beroemde ‘gat’ laten vallen?) Wie ging deze eerste rit van groep 2 triomfantelijk afsluiten, en passant veel vertrouwen genererend voor de rest van het seizoen?
De Sael deed zijn bijnaam van tempobeul wederom alle eer aan, zo ook bergop, op de gevreesde Bosstraat. Eén voor één werd er gelost, en gevloekt. Zelfs Waes Tom moest halverwege afhaken! Dit had zelfs Michel Wuyts niet zien aankomen!
Voor ondergetekende het sein om toch maar een versnelling uit de benen te persen. Eénmaal alleen boven meende hij aanspraak te maken op een zoete overwinning, maar ernstige kettingproblemen in de laatste rechte lijn bedierven dit feest! Onfortuinlijk en pardoes te voet op een halve steenworp van De Watertoren! Genadeloos snelde het hele peloton hem voorbij, en met tranen in de ogen probeerde deze onfortuinelijke het mankement te herstellen. Hij werd echter snel getroost door Ben, De Voorzitter en Peke, die zodoende niet als allerlaatste de meet overschreed. En zo kende deze rit toch nog een happy-end!

Dimi.

21:47 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

verslag groep 1 zondag 18 maart

Beste voorzitter, 

De eerste splitsing dit jaar werd onmiddellijk een groot “succes” … het kaf van het koren weet je wel ! 

Heeft uw email de mannen die al wéken aan het trainen waren (en sinds januari elke ZONDAG present) plots hun kak doen intrekken J – hoorden zij van de weervrouw met de grote longen dat den Briek op zondag Flandrien weer zou ‘reserveren’ voor échte venten, en is het daarom dan groep 1 nog slechts een “elite” groepje voorstelde, terwijl groep 2 de grootste opkomst kende sinds haar ‘creatie’ … 

Proficiat Guy, Krans, Koen en ondergetekende voor het doorstaan van wind, regen, storm en hagel - 125 km lang aan 29,8 km/h gemiddeld … dit verdient ongetwijfeld DUBBELE RZ punten !!! 

Groet

Dessel

 

21:44 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-03-07

de dinsdag- en donderdagritten

Beste Reetzweters,

Het begint duidelijk te kriebelen.  Velen onder jullie mailden me recent met de vraag vanaf wanneer de donderdag en dinsdagavondritten zouden plaats vinden.  Daarom dit kort berichtje voor alle duidelijkheid.

Vanaf volgende week donderdag (15/3) beginnen we terug te fietsen op donderdagavond.  Let wel dit is tot nader order het gewone winterparcours (+/- 50 km over goed verlichte en comfortabele fietspaden).  Sommige Lords willen al beginnen met hun toureke van 40 km maar vergeten duidelijk dat de zon nog niet schijnt over hun geliefde jaagpaden ... ver zullen ze dus niet geraken.  Tot nader order, afhankelijk van zon en zomeruur, rijden we het winterparcours!  De bedoeling is wel om dit winterparcours gezamelijk te rijden.  Dus ieder die zich geroepen voelt kan hier aan deelnemen.  Om het toch wat sportief te houden, adviseer ik de betere fiesters hun MTB te nemen, de minderen nemen het best hun koersfiets!  Het winterparcours vertrekt op DK-parking (vertrek elke donderdag om 20h00)

Van zodra zon en zomeruur het toelaten schakelen we over naar onze vertrouwde zomerritjes van den donderdag.  Dit betekent dat men kan kiezen tussen een rustige rit van 40 km of een open achterdeurrit van +/- 70 km.  Deze ritten vinden plaats in daglicht en vertrekken om 19h00.  Verdere communicatie volgt nog.  Vanaf dan zullen we tevens een dinsdagavondrit inlassen voor de liefhebbers.  De bedoeling is dan om een herstelrit te houden (max. 30 km per uur) van een 50 à 70 km (afhankelijk van daglicht) en van het principe samen uit, samen thuis.  Dit moet de beteren toelaten om te herstellen en de minderen toelaten kilometers in de benen te krijgen in het wiel van onze talenten en zodoende de conditie te optimaliseren.  Ik schat dat dergelijke ritten vanaf midden april zullen georganiseerd.  Maar zoals gemeld verdere communicatie volgt nog.  Concentreer jullie nu maar op onze weekendritten, met te beginnen een prachtige rit deze zondag doorheen het Hageland.  Voor de diehards onder ons .. er vertrekt ook reeds een groepje,olv van Berner & Wern, per fiets naar Kampenhout Sas.  Ze vertrekken om 7h30 van op DK, totale rit moet dan rond de 140 km bedragen.  De overigen zien we ofwel op Carpool Kontich ofwel rechtstreeks op veiling Kampenhout Sas.

Met reetgezweten groeten,

Iron Knee!

21:59 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-07

toureke Kampenhout zondag 11 maart

Beste Reetzweters,

Na onze schitterende start van vorig weekend (met 35 man richting Brussel en terug) rijden we komend weekend doorheen het Hageland.  In voorbereiding van onze zomerse bergtochten lassen we dit jaar iets meer klimtrainingen in.  Vandaar dat we zondag reeds 10 hellingen beklimmen verdeeld over een 90-tal kilometers.  Wees zeker van de partij want ons toureke Kampenhout stelt nooit teleur.

Voor de nieuwelingen onder ons spreken we als volgt af: met wagen om 8h20 aan carpool Kontich ofwel met fiets om 9h00 aan veiling Kampenhout Sas (schuin tegenover nieuwe brug op kruispunt Leuven, Mechelen, Brussel)

Be there!

William

21:40 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |