31-07-06

T Light Classic

Eigenlijk is het met de trainingsritten van de reetzweters de laatste weken pover gesteld. Amper een handvol deelnemers dagen nog op en dit een paar weken voor de Dolomieten. Ik weet niet wat uiteraard je vakantieplannen nog zijn, en ik wens ook geen problemen met je lieftallige echtgenote en kinderen maar weet dat je dynamisme en inzet voor een goede gang van zaken bij de reetzweters eigenlijk onmisbaar zijn…dus bij deze en indien mogelijk , kom zo snel als mogelijk terug.

 

Zo ook  gisteren , zaterdag 22 juli. De bekende Ti’light classic vertrekkend uit Tienen stond op het programma.Koen had de leiding op zich genomen en om 7.00 uur s’morgens stonden we slechts met welgeteld 5 RZ op de carpool in Kontich: Marko, Werner, Michel, Koen en ondergetekende.Niemand van groep 2 (buiten mijzelf).Waar zouden die dan wel zijn ? Zouden die al een stap verder in de voorbereiding zijn ? Zouden die al begonnen zijn aan

de mentale voorbereiding?Of zouden de weersvoorstellingen te dreigend geweest zijn ?

Marko stelde dan reeds voor om volgende week naar Lommel te rijden om mee te doen aan de

Bike Away.Hij kende daar iemand…

 

Omstreeks 8.30 u vertrokken wij  vanuit Tienen, richting Maasvallei, voor een tocht van 155 km, 12 hellingen , 1500 hoogtemeters.  en onder een dreigend wolkendek.Vrij snel bevonden wij ons in een groot peloton met een zeer regelmatig tempo van rond de 32 km/uur.Voor Koen, voor de gelegenheid in “flashy wit” en Marko was dit uiteraard te min en al snel gingen zij voor ons groepje uitrijden.Bij de eerste controle (halt) na  51 km was er tevens een ruime bevoorrading..Michel stelde wel dat hij reeds betere pastis had gedronken.Ik was verbaasd : “zou die jonge snaak wel weten waarover hij sprak, of was ik getuige van het feit dat het zoveelste Vlaams ontluikend wielertalent door  alcohol zou vernietigd worden ? Zouden de dolomieten begeleiders , volgende maand, bij de tussenstops moeten voorzien in Grappa, vlak voor de beklimmingen, en misschien Amaretto vlak voor “jeannettenkilometers”(verder hierover meer) ? En Marko die sprak weer over die “Bike Away”.

 

Na 60 km staken wij de Maas over thv Huy en onmiddellijk daarna kwam de Cote de Ben Ahin (2,5 km, 6%), Nu kwamen de zwaarste hellingen  vrij snel na elkaar zoals daar zijn de Cote de Bousalle (0.9km, 9%),de Vieux Tauve (0.7 km, 7%).Maar dan barstte het onweer los….zonder regenjasje, doornat, kwamen dan  de Cote de Haut Bois (1,2 km, 9%), de Cote de Pourain(1,7 km, 6%) .De regen , gladde wegen, mijn klassiek dipje na 80 km maakten dat  “den deze” moest lossen.Nu had ik pas echt spijt dat er niemand van groep 2 meereed.Maar ik had ook het “gevoel” dat onze paroonheilige mij aan het “harden” was.Maar Briek overdreef niet: de regen was overvloedig,maar niet echt koud , het was eerder een verfrissing na de hitte van de laatste dagen. Er waren geen kasseien, de hellingen hadden een stijgingspercentage van nog geen 10% en waren minder als 10 km lang. Nergens waren de plassen dieper als  20 cm en af en toe kwam er eens een auto langs die de weg dan nog eens belichte, kortom : een makkie. Kon Briek eigenlijk anders na al hetgeen mijn beroepskorps als bijdrage had geleverd in de laatste 50 jaar aan de Vlaamse wielrennerij ? Aangekomen, als een doorzopen kieken aan de 2° bevoorrading, zag ik net  mijn metgezellen  vertrekken.Ik nam mijn tijd om de innerlijke mens te versterken en nam mij voor om de laatste 45 km te rijden als een tijdrit met de mentaliteit van Floyd Landis maar gehandicapt door een normale heup . Dus met volle moed terug de Maas over ,de cote de Nameche (2,2 km,5%)  en  de Cote de Vézin (1km, 5,4 %) .Gelukkig klaarde de hemel nu op, werd het warmer, kwamen mijn krachten terug in mijn oude knoken en een beetje geholpen door een gunstige wind reed ik meestal alleen de laatste 40 km aan een gemiddelde van rond de 30 km/uur.,zodat ik nog ruim binnen “de limiet” aan de eindmeet kwam. Mijn gemiddelde op de totale 155 km was toch een deftige 27,5 km/uur. Door de recente aanpassingen aan mijn fiets (na opmeting bij Piron) en de “brol” van Koen (Koen , vergeet mijn comissie niet aub voor deze afgesproken sluikreklame) hield ik aan de Ti’Light Classic een ander gevoel over als vorig jaar.Eigenlijk ook letterlijk want op de Cote de Bousalle maakte ik kennis met de Waalse grond na een “beginnersfout” bij het schakelen.Een vlaming plat op waalse grond de dag na 21 juli, geef toe, het had iets symbolisch…..

 

En nadien kwam de “apres”. Eigenlijk een onmisbaar en zeer leerrijk  deel bij elke sportbelevenis.Meestal worden daar zeer interessante onderwerpen aangesneden.Het was nu ook niet anders.Zo bv. sex met een zwangere partner.Ik verschoot echt dat Werner op zijn toch ook al gezegende leeftijd hierover nog zo uitvoerig kon over meeklappen. Natuurlijk kwam ook de klassieke vraag ten berde van hoeveel km er dit seizoen al afgehaspeld waren.Marko stelde duidelijk orde op zaken door te spreken van “kwaliteitskilometers” en “jeanettenkilometers”. Ik vernam ook voor de eerste maal dat ik minder energie zou verliezen indien ik iets beter mijn bochten zou pakken en iets dichter zou rijden op het wiel van mijn voorganger.Ondertussen trachtte Koen aan een inboorling te vertellen waar wij vandaan kwamen.Bij de  woorden “anale driehoek” trok die mens toch maar een bedenkelijk gezicht. En natuurlijk sprak Marko weer over die “Bike Away”.Het moet gezegd worden: een sympatieke hostess van deze organisatie deelde flyers uit aan de aankomst. Misschien toch naar Lommel volgende week….?

 

Voorzitter, gelieve te noteren dat ik de enige was op de “apres” met de echte zwarte rz-polo.Bij deze al bedankt voor die 5 punten extra.Het is toch mijn schuld niet dat die anderen nog niet gehoord hebben van “uitstraling”. 

 

Bij het verlaten van de Tiense sporthal mochten we nog meedoen aan een gratis tombola.Hierbij “wonnen” wij allen nog een paar kleine attenties , zoals bv. rennershandschoenen. Een perfect aangeduid parcours,een zeer goed markeren van gevaarlijke putten en punten, ruime bevoorrading en een kleine attentie achteraf voor amper 3 euro.De Ti’Light Classic moet goede sponsors hebben.

 

Vandaag heb ik het parcours van de Ti’Light Classic op de landkaart bekeken. Op het meest zuidelijke punt van het parcours waren wij nog ongeveer 20 km verwijderd van de abdij van Leffe.Misschien een idee voor een volgende tocht….

 

DANNY

15:11 Gepost door William Devondel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-06

Volgende ritten

Beste Reetzweters,

 

Nu donderdag 6 juli rijdt groep 1 en 2 terug een klimtraining rond de Chartreuse.  Afspraak om 19h30 aan de parking van de groentenveiling van Kampenhout Sas.  (als je van Mechelen naar Leuven rijdt, rij je in Kampenhout over brug, je komt op rond punt, je vervolgt richting Leuven maar net voorbij rond punt zie je rechts een parking (voor een tankstation, daar parkeren).  Indien je 19h30 niet kunt halen rij dan met de wagen naar de Chartreuse (HOLSBEEK: Chartreuzenberg of Meesberg of Asseltveld), parkeer daar ergens in de buurt, om de 15 minuten passeert er wel een Reetzweter om de Chartreuse te beklimmen.

Volgend weekend gaat groep 1 en 2 terug in de Ardennen rijden.  Route des Emblèves.  Verdere gegevens volgen.

Groeten,

William

12:57 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-07-06

Dit weekend (1 juli)

Beste Reetzweters,

Deze week weinig tijd gevonden om site aan te passen.  Niettemin, nog een kort mailtje ivm dit weekend.

Groep 1 rijdt (is eigenlijk op dit moment reeds onderweg) dit weekend naar zee.  Ze zijn vanmorgen vertrokken en komen tegen 12h00 à 13h00 aan in Knokke.  In de namiddag hangen ze samen met vrouw en kinderen op het strand om 's avonds op een terras op den dijk een stevige maaltijd te genieten.

Groep 2 rijdt dit weekend het arkelpad.  Ik weet wel niet of er veel gegadigden zullen komen opdagen daar velen andere verplichtingen hebben dit weekend.  Voor het geval er toch een paar deze rit willen rijden.  Je rijd langs de dijken naar Lier, in Duffel blijf je aan de rechterkant van het water, je vervolgt het jaagpad.  Op een zeker moment kom je op een grotere baan, je rijd hier rechtdoor.  Bij het eerste of tweede baantje rechts kom je het eerste bordje tegen van het Arkelpad.  Deze route volgen om vervolgens terug via dijk naar DK te fietsen.

Groep 3 vertrekt om 14h30 vanop DK voor hun wekelijkse 60 km.

Have fun en geniet van het weer,

William

11:09 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |