29-05-06

Flèche de Wallonie

Antwerpen stad, zaterdagochtend 05u47 : "Gvdmme, overslapen….."

De poging om de avond voordien ons bezoek tijdig de deur uit te werken was dus grandioos mislukt. Ik had de wekker ambiteus om  05u15 ingesteld - een relaxed ontbijt met een goed expressootje is nooit af te slaan -   maar het was dus 13 voor 6 toen ik wakker schoot.  Om pil zes uur was er aan de Carpool in Kontich afgesproken. Bon, mijn fietsgerief lag in ieder geval klaar, maar zes uur zou ik niet halen, dus ik besloot rechtstreeks naar Spa te rijden…

Net voor zessen stuurde ik een SMS naar Koen - de Petrus onder de Reetzweters - met de melding : "Overslapen.Zie jullie ter plaatse."

Dat "jullie" was dus ook iets te ambitieus :net voor achten draaiden we tesamen de parking in Spa op. Bij twee wagens met in elk daarin 1 Reetzweter bleef het….

In ieder geval een verdubbeling van het aantal deelnemers tgo de " Dirk de Wolf - classic" van de week voordien.
Nu, ondanks het feit dat enkele RZ'ers twee dagen voordien op bedevaart naar Kanegem waren geweest, en enkele anderen met "vakantie ( nvdr : stage ! )   zijn, was twee toch wel weinig…

La flèche de Wallonie bood 3 mogelijke afstanden aan : Koen was vastbesloten om de 160 km te bollen, ondergetekende wilde voor de 120 km gaan. Koen probeerde me nog te overhalen ( "Maes, verleg uw grenzen)en veel heb ik daar nie voor nodig, maar een aantal factoren deden me toch voor de 120 kiezen :

A) een miezerig regenweer dat in de loop van de dag zou overgaan in aanhoudende regen
B) de 120 km tekende reeds voor 12 hellingen en 2400 hoogtemeters
C) de 160 km ving quasi aan ( met nog koude spieren !) met La Redoute en tekende voor 17 hellingen en een 3000 hoogtemeters…… say no more ….

D) hoelang zouden we - het verschil in conditie in het achterhoofd houdend - tesamen kunnen blijven...

Na 5 gemeenschappelijke kilometers scheidden onze wegen en ging ieder voor z'n eigen "Flèche"

Het werd - ondanks het weer - een schitterende tocht met hellingen die lastiger werden naarmate de kilometers vorderden. De " Côte de Wanne", direct aansluitend op de " Stockeu" ) greep stevig naar de keel. Maar ook de minder bekende " Thier  de Coo" met op een bepaald moment een stijgings% van zo'n 18 % ( ik keek op m'n kilometrikske en ik reed nog 6,7 km/u…..) deed de verkilde kuiten pijn.

In ieder geval, een goede voorbereiding op " La Doyenne" van volgende zondag. ( met z'n vieren ?!)


PS : op de met grind bezaaide Ardense wegen…. Geen enkele keer lek gereden. Stuurmanskunst ?

15:35 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

nog 2 Reetzweters bij deze noteren dat ook Sam en Alain M aan de Flèche begonnen zijn, echter Alain was ziek zodat er na een aantal hellingen beslist werd om terug huiswaarts te keren. Sam heeft dan nog deelgenomen aan de zaterdagrit van 15h00, andermaal de sterkste groep van het weekend! Groep 1 had zijn excuus gezien de Kanegem-excessen, groep 2 daarentegen ... huilen met de pet op!

Gepost door: Ijzeren Will | 29-05-06

goed gezelschap... Het was inderdaad een schitterend parcours. Bij de start zocht ik onmiddelijk gezelschap van een drietal renners op. Het ging er van in het begin redelijk snel aan toe....een typetje van het groep reed "iets" sneller naar boven ,...na wat babbelen bleek dit Bart Arnoudts te zijn ( 6de in de Marmotte 2005) , prof bij de Rabobank en ploegmaat van Sven Nys. De anderen waren ook geen doetjes. Een van hen woog 96 kg en reed de 125st plaats in de Marmotte in 7u7min..... De heren reden niet echt voluit zodat ik nog redelijk mee kon. Op de Rosier, de laatste helling heb ik echter moeten lossen.....(160km en totaal van 3280 hoogte meters) Anderzijds vind ik het spijtig dat ik noch van Sam of Alain M wist dat ze mee gingen naar de Waalse Pijl. Volgende keer misschien beter afspreken.

Koen


Gepost door: Koen | 29-05-06

De commentaren zijn gesloten.