24-05-06

Morituri te salutant

Beste Reetzweters,

Binnen 24 uren zitten een aantal van ons in den buurt van onzen Briek.  Morgen vertrekken we om 06h00 stipt van op DK voor onze eerste Briek Schotte Classic.  De tocht bedraagt tussen de 275 en 300 km (schatting).  Als je de grotere steden verbindt via Mappy krijg je 250 à 260 km.  Reken daar wat kronkelingen bij van de kleinere baantjes en je eindigt met een mooi cijfer.  Briek blijkt uiteindelijk nog mild voor ons te zijn.  Het wordt zwaarbewolkt met kans op motregen of lichte regen en de wind zwakt af tot ZW 3.  De eerste 130 km hebben we dus wind op kop maar nadien kan de wind enkel in ons voordeel blazen.  We zullen dus door de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland vliegen.  Hoewel, een aantal kuitenbijters tussen de 10 en 18 % zullen het tempo ongetwijfeld milderen.  Tussen km 80 en 250 kunnen we rekenen op assistentie van een bezemwagen.  We hebben uiteindelijk twee bezemwagens gevonden.  De Vloe zijn schoonbroer, Paul, zal ons begeleiden tussen Melle en Mullem.  Peke staat ons bij tussen Mullem en Dilbeek.  Vanaf Dilbeek doen we het zonder bezemwagen.  De laatste 50 km willen we geen verleiding meer om in een bezemwagen te kunnen stappen.  Dan sleuren we er elkaar wel door.  Dit zal sowieso gebeuren tijdens onze tocht.  Op 300 km zal ieder wel eens een dipje kennen.  Het is dan aan ons om te bewijzen dat fietsen wel degelijk een teamsport is.  Uiteindelijk hopen we tussen 18h00 en 20h00 aan te komen op DK.  Aangezien we er toch maar bleekjes zullen bij lopen, kunnen we gelijk deelnemen aan de white sensation party. 

1 ding is zeker ... morgen beleven sommigen onder ons een sportheroïsch moment door de eigen lat serieus te verleggen. 

Morituri te salutant!

Flanellen Willy.

 

12:12 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

stilletjes Het is zo stilletjes noch in de kranten noch op de radio verneem ik iets van BSC. Is deze koers wel doorgegaan?

Gepost door: Een bezorgde Reetzweeter | 26-05-06

met stomheid geslagen de pers is eventjes van zijn melk wegens de gebeurtenissen van gisteren ... ze is met stomheid geslagen en moet eventjes bekomen ... zoiets maken ze niet iedere dag mee en ze moeten eventjes nadenken hoe ze dit moeten verwoorden ... hopelijk kunnen we u in de loop van de dag verder informeren

Gepost door: .... Willy | 26-05-06

De commentaren zijn gesloten.