20-05-06

Rodaniaaaaa

Geachte Voorzitter, Beste Reetzweeters,
Je hebt van die dagen dat je nattigheid voelt. Wel vandaag was het er zo een! De voorzitter had in zijn laatste mail het volgende gevraagd: "Kom wat vroeger zodat we fietsen kunnen overladen en met een minimum aan wagens naar Liedekerke kunnen rijden." Gisterenavond om 23u30 een sms : "Ik ga niet mee fietsen (dd Wolf), Jan". Geen probleem dacht ik, das zijn al 100 punten extra op de Sael. 's Morgens na een bezoek aan de bakker, stelde ik een oktober-achtig weertje vast. Opnieuw kan ik de gedachte van "wat-punten-in-lopen" niet onderdrukken. 7u15 de voorzitter aan de lijn: "Zeg Willy hier hé, ga jij fietsen...." "Tuurlijk, Willy!" ...."Ik twijfel nog....met zo'n weer zie ik het niet zitten" . 7u20 Dessel aan de de andere lijn: "Ben bokes aan eten, maar ik voel me precies niet 100%.... ik denk dat ik ga passen...." Op den DK was geen Reetzweeter te bespeuren! De reetzweeters gehoorzamen hun voorztiiter en ze vertrokken dus met 1 wagen en 1 fiets naar Leidekerke.
Bij de inschrijvingen in Liedekerke waren er meer organisatoren (allen al aan de Leffe..) dan deelnemers. Het was een fantatisch mooi parcours door het Pajottenland naar Henegouwen met 1350 hoogtemeters. Het heeft ongeveer 3 uur water gegoten met in een eerste gedeelte steeds de forse wind op kop. Tijdens de rit ben ik slechts een tiental fietsers tegengekomen. Verheugelijk was mijn eerste beklimming van de Congoberg in Vollezele! Op het parcours lagen ook een aantal hellingen welke we beklommen hadden tijdens den Davitamon. Tijdens de doortocht door Denderhoutem stonden er opeens verschillende entousiast zwaaiende seingevers op het parcours. Heel de rit had ik hen al gemist omdat het wegdek vaak bedekt was met bladeren waardoor de wegwijzers vaak zeer moeilijk te zien waren. Een pluim voor de prima organiatie. Plots naderde in mijn rug een druk toeterende wagen met gevaren-driehoek op het dak : "Rodaniaaaaaaaa, Rodaniaaaaaaaa,........ !" Ik zat in een koers! Ik schakelde over naar het donderdagavond-tempo om het snelheidsverschil eens te kunnen voelen en rieken. Druk achterom kijkend stoof ik door Denderhoutem. Pech, onze parcours scheiden alvorens ik de eucalptus-geur van de rennersbillen kon waarnemen. Toch stopte ik en vroeg een typisch vlaams ogende (dikke buik, met leffe doorlopen ogen) seingever, voorzien van fluo-jasje met obligate tricolor om de arm:  "Zeg, welke koers is dit". Waarop deze telkens gevat antwoordde met: "ja!"  Vol vragen zette ik mijn helletocht voort! Tijdens de laatste kilometers van deze rit vroeg ik me meer en meer af waarom de Reetzweeters in Godsnaam Alberique Schotte als patroonheilige gekozen hebben. Als het een druppeltje regent komt de helft van onze club niet meer uit zijn kot en draait de Briek zich om in zijn graf. Zoveel onrecht heeft deze flandrien toch niet verdiend. Als de Lords vandaag met meer dan 1 waren verdienen zij de patroonheilige Briek en zouden den 1, 2 beter den heilige Cippolini kiezen als boegbeeld om enkel bij stralend weer over de dijken te flaneren!!
Koen, enige getuige van de groepsrit in Liedekerke

21:51 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Respect! mijn respect voor Briek Van Genechten ... er zijn maar weinig RZ die zouden doorzetten als ze om 8h op de afspraak constateren dat ze er gans alleen voorstaan (en dan met zo'n weer!) ... als g'et mij vraagt dubbele punten waard!
groet

Gepost door: Dessel | 22-05-06

groepsrit Andermaal bewijst onze Winterreetzweter over een Brieksiaans karakter te beschikken. Een man op wie wind, regen, hagel en vriestemperaturen geen vat hebben ... een man die leeft voor zijn sport .... een man naar ons hart. Koen krijgt zoals voorzien voor een groepsrit 100 punten. De voorzitter kan geen extra punten toekennen voor deze heldentocht daar eerlijkheid boven alles gaat bij de voorzitter en manipulatie van regelementen niet in zijn woordenboek staat (toch niet indien dit nadelig zou zijn voor de Voorzitter zijn klassement) Extra respect daarentegen kan de voorzitter wel leveren. Nogmaals proficiat Koen, hopelijk ben je donderdag ook van de partij! Zoals je kunt vaststellen in ons wegprogramma betreft het hier tevens een groepsrit en dan nog tere ere van onze Briek, maw tevens dubbele punten te verdienen. Daarenboven zullen we een taai beest zoals jij kunnen gebruiken om deze helletocht af te ronden. Tot slot wil ik nog vermelden dat ieder die de Briek Schotte Classice uitrijdt, geslagen wordt in de orde der Briekies en zich voortaan mag laten aanspreken met de titel 'ijzeren' of 'Briek'. Hopelijk begroeten wij elkaar dra met 'Ijzeren Willy' en 'Briek Koen'.
Groeten,

Gepost door: Flanellen Willy | 22-05-06

De commentaren zijn gesloten.