23-04-06

De wet van de sterkste

22 April 14.45u
 
Bij aankomst op de Klinkaert was er nog niet veel volk .
Een nieuwe of een oude bekende stond er wat zenuwachtig te wachten .
Filipke Claes was back met een schoon veloke , maar het zijn de beentjes die tellen .
Winnaar van vorige week was ook al present : de marivoet met zijne  'grote bierbuik' en een papiertje op zijn stuur geplakt .
Op dat papiertje stonden de nummers van het te volgen parcours , dus een soort spiekbrief . Het vertrouwen straalde van zijn gezicht .
Paar minuutjes later kwam 'kleinere bierbuik' aangereden , namelijk de Nimmer , en ook hij straalde vertrouwen uit . Het leek al of er een komplot op til was .
Exact om 15.00u vertrokken de Lords voor de tweede rit van de ronde van Reet .
Direct namen de twee bierbuiken de kop , gevolgd door Gov , Peterke , Marco ( op een moutainbike ), Corre , Filipke en mezelf . Ik bleef wijselijk vanachter om op de nodige problemen te kunnen anticiperen , trouwens vanvoor kon je toch niets zien door die twee bierbuiken . Nu , het te rijden parcours was vrij bochtig en dat hadden die twee bierbuiken goed geweten .
Grote bierbuik reed volle snelheid naar de bocht toe om dan vervolgens vol in de remmen te gaan . Kleinere bierbuik erachter remde nog harder waardoor iedereen nog harder moest remmen . Zij sneden de bocht nog aan tegen een redelijke snelheid , maar u verstaat dat door het harmonika effect de laaste praktisch stilstaand de bocht moest nemen . Na de bocht versnelden de twee bierbuiken behoorlijk zodat hun achtervolgers bijna moesten spurten om bij te komen om dan terug hard te moeten remmen voor de volgende bocht .
Met dit scenario hoopte grote bierbuik voor zijn tweede overwinning te gaan en hoopte klienere bierbuik weer niet laatst te worden . Maar daar bleef het niet bij , de twee BB hadden nog meer in petto . Rode lichten werden genegeerd . Grote BB riep okee , zodandig dat klienere BB ook nog kon oversteken en de rest moest maar op het geluk rekenen dat er geen auto's aankwamen .
Om de groep uit te dunnen hadden ze ook een plannetje.
In plaats van slechte stukken te omzeilen , navigeerde de twee BB ons er los door . Zo probeerde grote BB ons zelfs door een wei te gidsen .
En ja , 20 meter verder hadden we prijs . De Gov die goei benen had , reed zelfs zijne buitenband kapot . En wat zei kleinere BB : ' ik kan al niet meer de laatste zijn ' .
Hun plannetje was al voor 50% gelukt . Dankzij depannage Amaroso was het leed van de Gov snel geleden , en was hij nog voor ons terug op de Klinkaert .
Het uitgedund peloton zette zich terug in gang om de laatste 15 kilometer af te werken .
De twee BB zetten zich terug vanvoor en herbegonnen hun slopingswerk . Drie kilometer verder was nieuweling Filipke het volgende slachtoffer .
Kapotgereden door de twee BB moest hij zijn wagonnetje lossen . Tetteren ging nog , maar de jus in de benen was op .
En toen waren we nog met 6 . Marco die zich een tijdje op kop had gezet om het tempo redelijk te houden , hield het voor bekeken na de twee blauwe bruggen en reed huiswaarts. Toen waren we nog met 5 en de finale moest nog beginnen . Bij grote BB was het vertrouwen alleen nog maar gegroeid en hij nam resoluut de kop .
Bij het aansnijden van de Bosberg reed grote BB op kop , gevolgd door Peke , dan Corre , kleinere BB en Lody . Kleinere BB moest snel lossen , maar probeerde Lody  te hinderen , wat niet lukte. Grote BB probeerde met zeer botte demarragekes brokken te maken , wat helemaal niet lukte .
Halverwege Bosberg had Peke zelfs nog krachten over : met een zwiep van 3 meter naar links zette Peke alles op alles en demarreerde Corre en grote BB eraf . Maar wie zat er nog in zijn wiel , de frisse Lody . Als een volleerde prof wachtte Lody zijn kans af , liet Peke nog wat kopwerk doen om op het laatste stuk de ultieme jump te doen naar de eindoverwinning . De laatste 50 meter probeerde grote BB nog af te komen , Lody liet hem nog even terugkomen om hem tenslotte met een half wiel te kloppen .
U ziet klasse komt altijd bovendrijven , de prijzen worden aan de meet uitgedeeld , dit pakken ze mij niet meer af !
 
LODY  

19:57 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.