16-04-06

15/4 DK 14h00

Gij gaat toch ook mee voorzitter naar den Amstel Gold Race?  Hoeveel keer heb ik deze vraag de voorbije weken niet gehoord.  Met pijn in het hart antwoordde ik toen telkens dat de voorzitter ruimere verplichtingen had dan louter goed presteren op de fiets.  Nee, neen, jongens zaterdag 15 april is namelijk de eerste dag dat we splitsen en dan moet ik op DK zijn.  Ik kan mij niet permitteren om de nieuwelingen, de mannen die eindelijk hun stalen ros terug boven halen, niet te verwelkomen.  Bovendien wil ik zeker zijn dat alles goed verloopt en dat er nadien een gezellig pintje kan gedronken worden.

Hoewel De Reetzweters met een sterke delegatie vertegenwoordigd waren in Hollands' mooiste, slaagde de Voorzitter er in om zich op te laden voor het Arkelpad met een paar oude bekenden.  Om 13h30 was de Voorzitter dan ook al present op DK.  Echter, er was nog niemand en de zenuwen begonnen de Voorzitter parten te spelen.  Hij besloot dan maar om reeds 1 klimtoureke te rijden (de condities op de Bosstraat inschatten kon zeker geen kwaad voor de latere finale).  Om 13h45 was de Voorzitter terug op DK.  Nog niemand!  Had ik nu geschreven afspraak om 14h00 of vertrek om 14h00?  Ik wist het zelf niet meer.  Hoewel ik er van overtuigd was dat er wel degelijk sprake was van een vertrek om 14h00 maakte ik me wijs dat ik geschreven had afspraak om 14h00.  Weldra zouden de eerste fietsers aankomen.  No panic, Willy, alles komt goed.  Per slot van rekening waren er toch heel wat mannen die stonden op vaste vertrekuren, sociale ritten, vaste vertrekplaatsen, een geen te lange tochten.  Die zouden mij toch niet in de steek laten?

14h00: DK parking: 2 auto's (mannen die aan de tennisvelden aan het werken waren) en 1 fiets met daarnaast een kokende voorzitter.  Rustig Willy, er zijn werken in Reet ... de meesten zullen dit niet weten en zullen weldra aankomen.  Ze zullen toch wel komen ... moet wel ... niemand heeft afgebeld of gemaild dat hij niet kon (OK sommigen reden de AGR ... was ik maar daar ... maar waar zijn de anderen?)

14h10: De Voorzitter ontvlamt in een Briekse colère: Wo zitten ze de gasten van de vaste vertrekeure, de vaste platse, nie te zére rien, niet te verre rien, achteraf nog e pintje drinken, ... Da kik ier vo zo ne nest prusters mine Amstel loaten schieten!  Wachte tot da ze den éestre kjéé afkommn ... de mannen van 't schon wére, de salonfretters, ... ach der zin gen woorden voorn!

Van colère sprong de Voorzitter op zijn fiets en reed in de komende 30 minuten de frustraties uit zijn lijf door drie keer de Bosstraat op te vlammen.  Al zijn hoop was nu gesteld op The Lords die om 15h00 begonnen aan hun seizoen. 

Tot mijn grote plezier waren zij wel van hun woord.  Ze waren met elven en het deed me dan ook groot plezier hun op sleeptouw te mogen nemen.  En het mag gezegd ... ze reden fantastisch!  De Bosstraat werkte als eeuwige scherprechter en de Tongerlo's smaakten terug als te vooren.  Even was de Voorzitter zijn frustratie van eerder op de dag vergeten ... tot Sam binnen viel.  Moe, afgepeigerd maar voldoen ... de Amstel, Willy, is het zwaartse maar mooiste dat ik ooit heb gereden ... meer kwam er niet meer uit ... mijn hart begon terug eventjes te bloeden ...

 

Een voorzitter (vraag mij echter af van wat!)

11:30 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.