06-03-06

Briek aan de betere hand!

Beste Reetzweters,

Net een telexberichtje gekregen uit den hemel dat onzen Briek aan de betere hand is.  Vorige zondag heeft hij namelijk een beroerte gekregen toen er om 10h00 slechts 5 Reetzweters aanwezig waren voor de Arkelpad-rit.  "en dadde vo e bètje bevrorn woatere" ... waren Brieks laatste woorden alvorens hij van zijn wolk donderde.  Briek had zich kort voordien hevig opgewonden over het feit "da ot voe t'éten en te zupen is da ter ton wèl 25 man kan afkomen hé" ... verwijzend naar onze opkomst voor de openingsrit en -brunch ... mo vanaf dat e bètje woait, regent of hoagelt ton zin de trezebezekes ni mjé te zien wèje! 

Briek vond het een schande slechts 5 Reetzweters te zien op de DK-parking en dat voor een clubje waarvan hij patroonheilige was.  "Wa peizn ze wèl da kik patroonheiligen zin van ne nest salonprutsers, trunten en watjes ... mezielegods toch wo è kik da verdient" brieste onze Briek. 

"Wacht mo toe daze voe de njéste kjé wére mè ne groten noop zin, ze zulln wa mémoakn ... de donsdekenfrètters!, 't zal woajen, hoageln, dunderen en bliksemn ... moa nie van in 't begin ... njé vanaf da ze verre genoeg zitten voe wreed of te zien mezielegods ... de lamzakskes, de saloncoureurs!

Bon, daarna volgde zijn fameuse laatste zin.  Blijkt dat hij terug aan de beterhand is maar den hemel laat mij weten dat onze Briek een tweede attaque op korte termijn slecht zal verteren en dringt er op aan om volgende donderdag en zondag talrijk aanwezig te zijn ... onafgezien van de weersomstandigheden! 

Mag ik u dus vragen om in naam van onze patroonheilige u een beetje te vermannen en deel te nemen aan de voorziene ritten.  Laat u dus niet afschrikken door een beetje bevroren water, wij Reetzweters rijden altijd ... we zijn het gewoon aan onzen Briek verplicht!

Ijzeren groeten,

De Vjoorzittere!

18:34 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Schaatsen Beste saloncoureurs,

T’was inderdaad vree magerkes die opkomst, al moet ik toegeven dat ook wij op DK parking nog enkele minuten hebben staan twijfelen :-) ...
Vermeldingswaardig 1: kampioenentruidrager 'Winter RZ' Koen zorgde voor de 1ste spectaculaire val van het prille seizoen: een meterslange duik over het witte Netetapijt. Door op dat moment aan de kop te beuken, nam hij Lewi mee in z'n val, dwong hij ondergetekende tot een (bijna) duik in het kanaal, en konden Bern en Willy dankzij hun stuurvaardigheid nog net enkele benen en armen vermijden.
Vermeldingswaardig 2 : Bern heeft ondervonden dat het overmatig nuttigen van alcohol (daags voordien) niet bevorderlijk is voor een ritje in Koen's wiel, en dan heb ik het meer over diens hoge tempo dan wel over de schaatspartij te Lier.
Vermeldingswaardig 3 : de overheerlijke soep met verse boterhammekes in den Belle Vue

Tot donderdag
Dessel

Gepost door: Christoph | 08-03-06

type-fout ik ondervind precies nog wa last van de zondag : "vermeldenswaardig" cfr vorige reactie
gr
Christoph

Gepost door: Christoph | 08-03-06

Verhoog uw VO2 max ! Ik dacht inderdaad dat mijn alcoholprobleem mijn excuus was voor 3,5 u afzien in Koen's wiel en dacht ook even aan een complot tussen Christoph, Wim L en onze voorzitter tegen mezelf maar na een bezoek aan de Aartselaarse bib weet ik wel beter : de theorie van Paul Vandenbossch (waarop mijn volledige wintertraining gebaseerd was) is compleet waardeloos ! Ondertussen las ik 3 hoofdstukken van "Lance Armstrongs traingsprogramma" en hier tapt men wel uit een ander vaatje : "overbelastingstraining", "stamptraining", VO2 max verhogen e.a. zijn blijkbaar basistrainingen die je in de benen moet hebben om het seizoen te starten. Ik ben er zeker van dat koen en Wim dit boek in hun kast hebben staan want zij zijn een hele winter in 't rood gegaan en zijn nu in super-shape... Hoe het komt dat ook Christoph nu al in een bijzondere vorm verkeert is mij nog een raadsel (puur talent?!). Misschien geeft de bib hierop volgende week een antwoord. Heren, doe zo verder ! Ik kijk alvast uit naar de volgende "overbelastingstraining" waarbij jullie ongetwijfeld een aantal intensiteitintervallen zullen inlassen teneinde mijn lactaatdrempel te verhogen. Het zal mijn maximale zuurstofopname per kg gewicht (VO2max) zeker gunstig beïnvloeden.
Tot donderdag ! Bern

Gepost door: Bern | 08-03-06

De commentaren zijn gesloten.