02-02-06

Afschaffen van de RZ van de maand?

Het is er eindelijk van gekomen.  Na ettelijke reminders van onze voorzitter, heeft blijkbaar niets beters te doen, ben ik dan toch maar aan het schrijven gegaan.  Tradities moeten uiteindelijk gerespecteerd worden en een RZ van de maand wordt men ook niet zomaar!
 
Integendeel nooit gedacht dat er zoveel stress, verantwoordelijkheid  en spanning mee zou gepaard gaan.  Ieder ziet het als een leuke bezigheid, een stommiteit ... die puntjes och gottekes toch ... er zijn wel belangrijker dingen op aarde.  Juist, voor de mannen zonder punten of de achterblijverkes speelt dit niet mee .... maar hier aan de top wordt er een verbeten strijd gestreden.  Het is meer dan een spelletje!  Het gaat gepaard met invloed, macht, manipulatie, uitstraling, strategie en het gaat er hard aan toe. 
 
Neem nu mijn naaste belager (momenteel leider in het algemene klassement) Koen.  Je zou van een klasse apotheker, vader van vier kinderen met een bergpalmares om van achterover te vallen niet verwachten dat hij nog enige interesse kan opbrengen voor dergelijk klassement.  Niets is minder waar!  Koen beperkt zich niet tot louter sportieve prestaties en deinst er niet voor terug om zijn truckendoos tot op de bodem te ledigen teneinde de geschiedenis in te gaan als de allereerste winter RZ.  Het gaat zelfs zo ver dat ik mij zorgen begin te maken over Koen, niet alleen zijn geestestoestand, maar ook zijn relatie met vrouw en kinderen.  Het wordt zelfs zo erg dat ik mij afvraag of we het klassement niet beter afschaffen.  Ik verklaar mij nader.
 
Onze voorzitter, de eerlijkheid zelve en intiatiefnemer van de RZ'ers trofee, werd publiekelijk door Koen in vraag gesteld.  Koen kon niet geloven dat De Voorzitter nog een voorsprong kende eind 2005 en vroeg om bekendmaking van alle details die tot het eindklassement leidden.  Hoe een fatsoenlijk burger zich zo kan verlagen, baart mij zorgen.
 
Daarenboven verlaagt hij zich tot manipulatie van onze Voorzitter door extra kilometers te rijden in de hoop extra punten te winnen: ... eerst naar Herentals gefietst en dan daar de MTB toerrit gereden, 40 + 60 km = 100 km! ... bovendien twijfelt hij andermaal aan de integriteit van de Voorzitter door op een giftige manier te vermelden dat die extra 40 kms wel niet zullen meetellen in het klassement ... daar waar de Sael zijn extra toerekes wel meetellen!
 
Ik maak me niet alleen zorgen over de geestestoestand van Koen  maar heb bovendien medelijden met zijn gezin.  Onlangs werd Koen namelijk gespot in wielertenue.  Niets problematisch zou je stellen ... wel als je weet dat hij zich toen voor de wekelijkse zwembeurt van de kinderen in het zwembad van Kontich bevond.  Wat moeten vrouw en kinderen allemaal niet doormaken.  Ik kan mij al inbeelden dat Koen zijn Molteni truitje aangeeft voor het slapengaan, zijn bolletjestrui voor het ontbijt en 's avonds in zijn Cippo-pakje teletekstpagina 420 van buiten leert.  Waar moet dit eindigen?
 
Ik hoop dat er ten huize Van Genechten geen ongelukken gebeuren en dat alles beperkt blijft tot een onschuldige buikloop.  Een buikloop!  Wat heeft dit met het RZ-klassement te maken.  Wel op een bepaald moment opperde mevrouw Van Genechten een snoeicursus van fruitbomen te volgen op zondagochtend.  Waarschijnlijk een ijdele poging om Koen van zijn RZ-verslaving af te helpen.  Dit was echter buiten de waard gerekend.  De daaropvolgende zaterdagavond kreeg mevrouw Van Genechten, echtgenote van onzen apotheker, buikloop waardoor ze de eerste cursus moest missen ... zodat ons lief huisvadertje toch kon gaan MBen teneinde de nodige puntjes te verzamelen.  De sluwheid van Koen goed inschattende stel ik mij zelfs de vraag of Danny, de veearts, niet in het complot werd betrokken.  Het zou mij niet verbazen als Koen zijn klant zou gemanipuleerd hebben tot het leveren van paardemiddelen teneinde een anti-snoei-buikloop te veroorzaken en de retraceerbaarheid van buikloopverwekkende geneesmiddelen in de eigen apotheek te vermijden.  
 
U ziet dat die stomme puntjes tot heel wat kunnen leiden.  Zelfs onze rationele Lekke laat zich al eens vangen.  Lekke heeft namelijk geen MB en moet zijn puntjes verdienen via het spinnen!  Van Koen kreeg Lekke al te horen dat 50 punten voor het spinnen een schande waren in vergelijking met slechts 48 MB-punten voor 3 uur afzien in weer, wind, kou, ...  Onze Lekke was echter niet onder de indruk en vroeg reeds of het mogelijk was om extra punten te verdienen indien men ook op andere dagen ging spinnen.  U ziet, het onschuldige is er af en we moeten oppassen dat deze goed bedoelde competitie tot geen clubverzuring leidt. 
 
Zelf laat ik mij niet vangen door het klassement.  Ik ben nuchter en rationeel genoeg om het ludieke van dergelijk intiatief goed in te schatten ... hoewel ik het betreur dat mijn kinderen allen tussen oktober en januari verjaren waardoor ik menig punten heb verloren door het bijwonen van saaie, overbodige, tijdsverspillende en puntenverliezende verjaardagsfeestjes!
 
RZ van de maand december 2005, Sael

10:51 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.