28-11-05

Een nieuwkomer met panache!

Proficiat Bern!  Met je 367 punten in de maand November ben je een sterke RZ van de maand November.  Ik zou zeggen een waardig opvolger van de voorgaande RZ vd maand.  Je naaste opvolger Koen volgt maar liefst op 69 punten.  Hoewel beiden zeer actief waren de voorbije maand en dit niettegenstaande jullie drukke bestaan (de ene heeft 4 kinderen en is aan het verbouwen, de andere werkt bij De Post!) hebben jullie de RZ's waardig vertegenwoordigd.  Dit zowel op het sportieve als op het sociale vlak (beiden kennen de sluitingsuren van DK op donderdag ondertussen uit het hoofd!).  Nogmaals proficiat en doe zo voort! 
 
Zoals geweten zorgt de RZ vd maand bij de eerstvolgende activiteit (spinning 1/12 met 10 man) voor de eerste trappisten.  Daarenboven verzorgt hij een verslag over de maand November.  Bern, laat uw schrijverskwaliteiten hun gang gaan!
 
In de totaalstand vielen toch ook enkele belangrijke wijzigingen waar te nemen.  Willy blijft, niettegenstaande allerhande tegenslagen zoals het stelen van zijn MTB, keizerlijk op kop met 566.5 punten!  Koen verdedigt zijn tweede plaats (555 ptn) op zijn hielen gevolgd door stijger met spits Bern met maar liefst 548 ptn!  De Lekke daarentegen zal zich zijn States-reis nog beklagen en valt terug van de derde naar de vierde stek met 415 ptn.  Ook de Sael houdt Parijs in de toekomst voor bekeken maar stijgt niettemin van een zevende naar een vijfde plaats met 390 ptn.  U ziet het blijft dus spannend voor de verkiezing van RZ van het MB seizoen (van 1/10 tem 28/2).  Zoals jullie al door hebben zal de viering van de RZ van het MB seizoen dus samenvallen met de brunch van 26/2 (de opening van het wegseizoen op DK) ... niet te missen!!  Het MB-seizoen is dus nog lang en kan nog alle kanten uit ... er is nog niets gewonnen of verloren.  Wees dus aanwezig de komende maanden op de RZ-activiteiten en sleep de nodige punten in de wacht. 
 
Willy


19:27 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-05

Spinning op donderdagavond

Vannacht na de nodige paters, en dus met de nodige moed om dit hekel thema te bespreken, heb ik nog met onzen Briek gebeld betreffende het spinnen.  Briek ziet ons natuurlijk liever door weer en wind peddelen ... maar enfin ... uiteindelijk had hij wel oren naar onze argumenten en al snel kregen we zijn fiat ... "Kè nog lievere daj ip e noomtrainere goa rien dan daj ip e kunstveldje met e stok teegn e bolle goan sloan" waren zijn letterlijke woorden!
 
Het is er dus door!  De komende drie maanden gaan we iedere donderdagavond spinnen.  Gym Tonic last voor de Reetzweters een extra les in van 21h30 tot 22h30.  De prijs bedraagt 7.5 EUR per les.  Als lid van de Reetzweters hoeft U dus geen abonnement of dergelijke aan te kopen.  Het enige wat we moeten doen is een minimum aantal deelnemers van 7 man per les garanderen, in het bezit zijn van een (persoonlijke) verzekering (vanaf 1 januari 2006 is dit voor alle leden sowieso in orde), en ten laatste maandagmiddag laten weten of je deelneemt.  De Reetzweters krijgen voor deze les voorrang maar de overige fietsen (15 in totaal) worden opgevuld met Gym Tonic leden vanaf de maandagmiddag.
 
Concreet hebben wij als club 100 beurten aangekocht.  Die 100 beurten moeten binnen de 4 maanden opgebruikt zijn.  Dus behalve 7.5 EUR staat niets u in de weg om samen met de RZ's te gaan spinnen en aan die winterconditie te werken!  En voor de echten onder ons ... ze hebben er ook bruine leffe.  Kan smaken als opwarmertje voor de Tongerlo van DK achteraf!
 
Groeten.
 
 

10:00 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-05

Spinning Gym Tonic

Donderdagavond voorspellen ze andermaal Brieks's weather: regen en 2°C.  Daar Briek ook met zijnen tijd moet evolueren gaan we nu donderdag spinnen in Gym Tonic.  Gym Tonic legt voor ons speciaal een extra les in van 21h30 tot 22h30 op voorwaarde dat we minimum met 7 man zijn.  Indien dit meevalt leggen we deze datum vast voor de komende drie maanden.  Gym Tonic is dan niet alleen bereid om een extra les in te lassen maar tevens om ons speciale condities aan te bieden.  Wordt nu donderdag na oefensessie besproken.  In totaal zijn er 15 fietsen en kunnen we dus met 15 RZ's spinnen.  Momenteel zijn er reeds 10 geïnteresseerden: Paul Corluy, William, Chris, Bruno, Alex, Sael, Danny, Koen, Fons en Bern.  Graag zou ik dit potentieel groepje zien uitbreiden tot een 15 man.  Zodoende halen we altijd een bepaald minimum er mee rekening houdende dat er altijd wel eens iemand niet zal kunnen.  Dus andere geïnteresseerden geef een seintje en ga mee.  RZ's die nu reeds in een andere club spinnen ... laat uw RZ's bloed spreken en join us op donderdagavond! 
 
Nu donderdag komen we samen om 21h00 op DK.  Gym Tonic bevindt zich op nog geen 5 minuutjes rijden.  Kom reeds in wieleroutfit (korte broek, shirt korte mouwen, sportschoenen (helft van fiesten zijn uitgerust met Shimano SPD pedalen) zodat we niet te veel tijd verliezen.  Bij deze eerste les zullen ze kort de verschillende mogelijkheden uitleggen (voor de leken onder ons) om nadien van start te gaan.  Na het spinnen kunnen we daar douchen (dus douchegerief meenemen).  Handdoeken voor tijdens het spinnen krijgen we ter plaatse.  Na het spinnen zakken we terug af naar onze vertrouwde DK-stek voor onze vertrouwde trappist aan onze vertrouwde DK-toog.  Verdere info over Gym Tonic vindt u op hun site (www.gymtonic.be)  Zie ondermeer ook bij links.
 
Uitkijkende naar jullie aanwezigheid en jullie groepsgeest!  Wel tijdig informeren indien je mee komt zodat er voldoende fietsen kunnen gereserveerd worden!! (Voor deze donderdag zijn we reeds met 9: Corre, Fons, Sael, Bern, Willy, Alex, Koen, Danny en Bruno)
 
Tot slot: deelname levert 50 punten op voor RZ van de maand stand!
 
William
09:42 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-11-05

Een kloot maar een kenner!

Hierbij kort verslag van MTB-rit in Zottegem. 
12h30: samenkomst DK-parking (te weinig volk)
13h30: aankomst Erwetegem
13h45: fietskledij aan en klaar voor rit
13h50: fiets geparkeerd om in te schrijven voor rit
13h51: inschrijven en betalen voor MTB-toertocht
13h52: fiets gepikt
14h10: te voet terug naar auto
14h30: terugrit naar REET zonder fiets
15h30: aankomst REET
 
Ipv van 50 punten te verdienen voor RZ van de maand.  Slechts 0.5 punten verdiend (500 m van wagen naar zaal om in te schrijven).  Eén of andere kloot had blijkbaar zijn kennersoog laten vallen op mijn MTB.  Van de meer dan 1000 MTB's die daar in de loop van de dag geparkeerd werden om snel in te schrijven koos die pipo mijn MTB er uit.  Blijkbaar een echte kenner: mijn MTB was aan zijn laatste jaar toe en was 6 jaar oud!  In MTB-termen een eeuwigheid!  Niettemin een dag om nooit te vergeten.  Als je dus in de komende weken één of andere lafaard ziet rondpeddelen op een stokoude GIANT (zwart met geel en rood zadel) rij hem dan gerust de gracht in met mijn groeten. 
 
By the way: Sael en Koen verdienden wel 50 punten.  Was blijkbaar een ongeloofelijk mooi parcours maar loodzwaar (ondermeer 700 hoogtemeters op 50 km in zware omstandigheden).
 
Een gefrusteerde voorzitter (zal in het vervolg MTBn met mijn gele gordel judo om mijn lenden om die lafbekken duidelijk te maken dat ze beter een andere MTB pikken)

14:09 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-05

Winkeljuffrouw gezocht

Gisterenavond was het weer van dat ... een Brieks weertje van jewelste!  Onze Briek vond het nodig de Flandrien trainingen nog wat op te drijven.  Na ons de voorbije weken wat op te warmen met wat wind en regen besloot hij gisteren de verschillende elementen te mengen. 
 
4 RZ's (Sael, Bruno, Bern en Willy) vertrokken dus in helse omstandigheden aan hun rit.  Om 20h00 stipt ... het moment dat er juist boven Reet een stortbui uit de hemel viel.  In de regen vertrekken vergt altijd al wat moed en een gebrek aan gezond verstand ... in de gietende regen, in den donker en bij een gezellig temperatuurtje van 4° C vergt dit een  Flandriens mentaliteit pur sang!
 
Aan de kerk van Reet waren we dus al drijfnat en stonden er nog 47 km voor de boeg.  Van den Danny geen spoor!  Achter het raam ving ik wel een glimps op van zijn postuur.  Al snel kon ik vaststellen dat hij voor de open haard; in pantoffels en kamerjas, een boek aan het lezen was over de wendbaarheid van de Afrikaanse duif. Of hij hier veel zal aan hebben in de Dolomieten valt echter te betwijfelen.
 
Richting Duffel vond Briek het welletjes en hield het op met regenen.  Nu ze drijfnat waren zou Briek eens testen hoe stuurvaardig ze bleven met bevroren vingers en voeten.  Zouden hun spiertjes wel de ijskoude temperaturen verdragen.  Zouden hun oortjes er niet afvriezen.  Zouden ze plooien of doorzetten?
 
Er werd niet geplooid maar werd ook niet veel gezegd.  Iedereen was verzonken in zijn eigen gedachten en stelde zich meermaals de vraag waar hij in feite mee bezig was. Het was bollen op automatische piloot en al aftellend hunkerde iedereen naar een warme douche.  Teneinde Briek tevreden te houden, en volgende week geen rit in hagel of sneeuw te moeten afhaspelen, werd de Bosstraat lus zonder morren afgemaald.  Een warme douche en gevulde trappist zouden alles goed maken.
 
Briek wist echter van geen ophouden.  Tijdens de rit hadden zijn poulains hem wel verrast.  Geen opgevers, geen plooiers, geen zageventen .... maar echte stampers.  Echter, die warme douche bestond in Briek zijnen tijd niet dus besloot onze Briek om voor 1 avond het water af te sluiten op DK.  Niets zo vervelend als verkleumd en drijfnat aan te komen en vast te stellen dat er geen water is.  De 4 Flandriens lieten zich echter niet uit hun lood slaan, gingen thuis douchen en waren op een halfuurtje terug voor de wekelijkse portie trappist.  Briek kreeg tranen van ontroering.  4 mannen naar zijn hart.  
 
Echter, wie was er ondertussen ook toegewaaid op DK ... onze winkeljuffrouw van dienst.  Na een harde dag in haar winkel en de nodige verkoop van zonnecrèmes, potjes VICKS en séderginnekes allerhande was ze er niet in geslaagd om op tijd te komen voor de wekelijkse rit.  Ze had dan maar besloten om in een lekker verwarmde zaal te gaan spinnen op muziek.  Den Briek werd er eventjes mottig van ... vorig week had hij het al lastig te moeten vernemen dat de vorige voorzitter en 1 van de organisatoren van de Dolomieten verkozen om hun donderdagavond te vullen met een hockeytraining.  Nu moest hij vaststellen dat onze berggeit en mede-organisator van de Dolomieten het in zijn hoofd had gehaald om op zijn eentje te gaan spinnen in het bijzijn van enkele knappe vrouwen.  Waar is de groepsgeest! 
 
Bij deze doet Briek een oproep aan alle winkeljuffrouwen van het land teneinde in te springen in Koen zijn bollenwinkel op donderdagavond.  Zodoende heeft ons trezebees geen excuus meer om te gaan spinnen in plaats van Flandrien te worden.  Zegge het voort Apothekerij Antverpia zoekt een winkeljuffrouw voor donderdagavond! 
 
Benieuwd of onze Koen morgen zal revanche nemen in Zottegem.  Ik weet wel niet of ik er zal bij zijn.  Voel mij wat ziekskes ... zal misschien eens naar onze lokale winkeljuffrouw moet gaan!
 
William

14:24 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-11-05

Donderdagavondrit 17 nov

Donderdagavondrit van 17 november gaat gewoon door zoals gepland.  Voor wat het spinnen betreft kwamen we op zulk een korte periode, tegen morgen, niet aan de vereiste 7 man.  Niettemin, vonden velen dit een goed idee en kan dit in de komende weken verder uitgespit worden.  Bruno, William, Danny en Bern zagen dit reeds zitten.  Als we nog 4 mannen of vrouwen extra vinden dan kunnen we hier een vaste avond van maken voor de koudste wintermaanden.  Wordt vervolgd.
 
Morgen, donderdag vertrekken we dus terug om 20h00, afspraak 19h50 op DK parking.  Sponsors vergeet niet tegen 22h30 naar DK af te zakken voor het vastleggen van de tenues.  Zal tevens de offerte bij hebben van De Geest zodat we tevens kunnen beslissen over aantallen.
 
Tevens nog vermelden dat de 20ste deelnemer zich heeft ingeschreven voor de Dolomieten.  Een absoluut record!!  Qua deelnemers lossen Koen en Christoph dus alle verwachtingen in ... waardoor we nu extra benieuwd zijn naar de invulling van de ritten en de praktische organisatie.  We kijken er dan ook naar uit dit te vernemen op de volgende vergadering van 15/12!!  Alvast proficiat Koen en Christoph en alle succes met de verdere organisatie.
 
Tot slot een dikke proficiat aan Ann & Alain met de geboorte van hun dochtertje IZALYNE!! Dat "de Vélo nie vo de zjanet" is heeft den Alain andermaal bewezen!
 
William


22:03 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Heb ik mezelf in de vernieling gereden?

De quote van de dag:"Ik heb mezelf in de vernieling gereden", illustreet meteen de mountainbikerit van afgelopen zondag. Een stevige rit van 70 km, met z'n drieën (Marko, Bern en Werner) doorheen het landelijke Grimbergse, Humbeekse en Meise landschap. Samen met af en toe korte maar meestal nijdige hellingen, kregen de drie tenoren heel wat kasseiwerk onder de wielen geschoven. 


"Een ideaal parcours dus om je eens lekker pijn te doen als je er de pees op legt..."


Dat dacht Marko die, na een rustige eerste 10 kilometer, de volgende 10 kilometer aan een stevig tempo op kop ging rijden, met Bern in zijn wiel en ik (Werner) kreunend aanklampend. Gelukkig dat er voor de twee jonge leeuwen nog wat stuurvaardigheidswerk aan de winkel is, waardoor ik na een spectaculaire valpartij van mijn beide metgezellen een half uurtje kon uitrusten. Marko sneed een bocht net voor een spekglad bruggetje onoordeelkundig af en plofte pardoes neer op de brug. En Bern, idem dito in het spoor van Marko. Den ouwe bleef uiteraard overeind.


Resultaat? 2 lekke mountainbikebanden voor Marko in één klap. En een half uur tijdverlies door gebrek aan professioneel eerste hulp aan fietsonvolmaaktheden. Die onderbreking, die gepaard ging met de zekerheid dat het een prachtige en zonnige dag ging worden, inspireerde ons om er dan maar een lange rit van 65 km van te maken, zoals terplaatse werd aangegeven. In realiteit waren het er wel 70 die straks op de Reetzweter-van-de-maand-teller komen van de drie (don't forget William).


Conclusie: Bern, toonde zich onmiddellijk in zijn eerste mountainbikerit als een volwaardig mountainbiker en krijgt de titel van "revelatie van de dag". Hij ging in de resterende 50 km. zo enthousiast tekeer...


Tot Marko het welletjes vond. Helemaal op het einde moest hij, na een verschrikkelijke (voor Bern althans) tempoversnelling, in Marko zijn meerdere erkennen waarop Bern toegaf dat hij zichzelf in de vernieling had gereden. Marko antwoordde:"Neen, wij hebben je in de vernieling gereden".

Voor het overige hebben we alweer bijna het "Gentbrugge-syndroom" meegenomen. En da's leuk, want dat gaat meestal gepaard met enkele (of veel) donkere biergeneugtes


 Groet en see you next week in Zottegem.


 Werner16:33 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |