18-11-05

Winkeljuffrouw gezocht

Gisterenavond was het weer van dat ... een Brieks weertje van jewelste!  Onze Briek vond het nodig de Flandrien trainingen nog wat op te drijven.  Na ons de voorbije weken wat op te warmen met wat wind en regen besloot hij gisteren de verschillende elementen te mengen. 
 
4 RZ's (Sael, Bruno, Bern en Willy) vertrokken dus in helse omstandigheden aan hun rit.  Om 20h00 stipt ... het moment dat er juist boven Reet een stortbui uit de hemel viel.  In de regen vertrekken vergt altijd al wat moed en een gebrek aan gezond verstand ... in de gietende regen, in den donker en bij een gezellig temperatuurtje van 4° C vergt dit een  Flandriens mentaliteit pur sang!
 
Aan de kerk van Reet waren we dus al drijfnat en stonden er nog 47 km voor de boeg.  Van den Danny geen spoor!  Achter het raam ving ik wel een glimps op van zijn postuur.  Al snel kon ik vaststellen dat hij voor de open haard; in pantoffels en kamerjas, een boek aan het lezen was over de wendbaarheid van de Afrikaanse duif. Of hij hier veel zal aan hebben in de Dolomieten valt echter te betwijfelen.
 
Richting Duffel vond Briek het welletjes en hield het op met regenen.  Nu ze drijfnat waren zou Briek eens testen hoe stuurvaardig ze bleven met bevroren vingers en voeten.  Zouden hun spiertjes wel de ijskoude temperaturen verdragen.  Zouden hun oortjes er niet afvriezen.  Zouden ze plooien of doorzetten?
 
Er werd niet geplooid maar werd ook niet veel gezegd.  Iedereen was verzonken in zijn eigen gedachten en stelde zich meermaals de vraag waar hij in feite mee bezig was. Het was bollen op automatische piloot en al aftellend hunkerde iedereen naar een warme douche.  Teneinde Briek tevreden te houden, en volgende week geen rit in hagel of sneeuw te moeten afhaspelen, werd de Bosstraat lus zonder morren afgemaald.  Een warme douche en gevulde trappist zouden alles goed maken.
 
Briek wist echter van geen ophouden.  Tijdens de rit hadden zijn poulains hem wel verrast.  Geen opgevers, geen plooiers, geen zageventen .... maar echte stampers.  Echter, die warme douche bestond in Briek zijnen tijd niet dus besloot onze Briek om voor 1 avond het water af te sluiten op DK.  Niets zo vervelend als verkleumd en drijfnat aan te komen en vast te stellen dat er geen water is.  De 4 Flandriens lieten zich echter niet uit hun lood slaan, gingen thuis douchen en waren op een halfuurtje terug voor de wekelijkse portie trappist.  Briek kreeg tranen van ontroering.  4 mannen naar zijn hart.  
 
Echter, wie was er ondertussen ook toegewaaid op DK ... onze winkeljuffrouw van dienst.  Na een harde dag in haar winkel en de nodige verkoop van zonnecrèmes, potjes VICKS en séderginnekes allerhande was ze er niet in geslaagd om op tijd te komen voor de wekelijkse rit.  Ze had dan maar besloten om in een lekker verwarmde zaal te gaan spinnen op muziek.  Den Briek werd er eventjes mottig van ... vorig week had hij het al lastig te moeten vernemen dat de vorige voorzitter en 1 van de organisatoren van de Dolomieten verkozen om hun donderdagavond te vullen met een hockeytraining.  Nu moest hij vaststellen dat onze berggeit en mede-organisator van de Dolomieten het in zijn hoofd had gehaald om op zijn eentje te gaan spinnen in het bijzijn van enkele knappe vrouwen.  Waar is de groepsgeest! 
 
Bij deze doet Briek een oproep aan alle winkeljuffrouwen van het land teneinde in te springen in Koen zijn bollenwinkel op donderdagavond.  Zodoende heeft ons trezebees geen excuus meer om te gaan spinnen in plaats van Flandrien te worden.  Zegge het voort Apothekerij Antverpia zoekt een winkeljuffrouw voor donderdagavond! 
 
Benieuwd of onze Koen morgen zal revanche nemen in Zottegem.  Ik weet wel niet of ik er zal bij zijn.  Voel mij wat ziekskes ... zal misschien eens naar onze lokale winkeljuffrouw moet gaan!
 
William

14:24 Gepost door William Devondel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Overdreven reactie Koen,
Dat ge u lichtjes geviseerd voelt na dit artikeltje ... OK, dat ge zoals elke trezebees bitsig reageert ... OK, dat ge uit waard op weerwraak ... OK MAAR DAT GE IN ZOTTEGEM MIJN MTB LAAT PIKKEN VIND IK ECHT WEL OVERDREVEN!!

Ben al aan het uitkijken naar een nieuwe ... ge zult nog wat meemaken.

Gepost door: William | 19-11-05

drijfnat De regen gustste uit de hemel, met bakken en liters. Al snel leken onze zeemvellen meer op doordrengte opneemvodden. Tergend langzaam kroop het water over men knieën en zakte af langs de kuiten tot de bovenrand van men sokken. Ik hoote dat mn overtrekjes de regen zouden tegenhouden, maar men sokken slorpten het water verder op en een halve kilometer verder zat het water tot aan men tenen. Dit was het einde, het kon niet meer erger: ge kunt immers niet natter dan nat zijn, of bestaat er toch nog een ergere kwelling?
Zeker: het idee dat de winkeljuffrouw zit te gluren naar enkele stringpoezen met het geluid van de gutsende regen op het dak van de fitneszaal als achtergrondmuziek..................

Gepost door: Bruno | 20-11-05

De commentaren zijn gesloten.